Prchající stín

Prchající stín https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136439/prchajici-stin-136439.jpg 3 37 16

Pejskař na okraji Prahy objeví část lidského těla. Je to další vražda, nebo jen část do mozaiky té předchozí? Mordparta vrchního komisaře Hladíka stojí před složitým pátráním. Nejtěžším úkolem je identifikovat zavražděné. Postupně se ukáže, že se jedná o dvě různé ženy, zavražděné v odstupu krátkého času na přelomu roku. Je to další případ, v němž se zaučuje mladá kriminalistka, psycholožka Sulková. A postupně se odvíjí několik lidských osudů, které můžeme sledovat společně s postupujícím vyšetřováním. Setkáváme se s mladou a krásnou Jolanou, která je druhou obětí neznámého vraha, odkrýváme podivné změny v jejím chování, které poznamenaly jejího přítele a celou jeho rodinu. A nakonec se postupně dostáváme k jádru celého případu. Jakou roli v něm hraje jeden z „kmotrů“ politického podsvětí? Nebo povede cesta k objasnění přes drogy a jejich dealery, či snad bezdomovce - nebo úplně jiným směrem? A jakou roli tu bude hrát dům s červeným štítem, lákajícím k odpočinku a relaxaci? Příběh ze současnosti odkrývá nejen kuriózní lidské osudy, ale přibližuje i dnešní vztahy ve společnosti a udrží napětí až do konce. Čtenáři jsou k dispozici všechna zjištěná fakta a má tak příležitost být tichým společníkem pátrajících kriminalistů a společně s nimi nakonec odhalit překvapivé vyústění příběhu.... celý text

Přidat komentář

Marcik7
01.11.2022 2 z 5

Připojuji se k hanči34, nebyla to žádná hitparáda...

hanča34
15.08.2021 2 z 5

Pana Cimického si vážím, ale detektivku od něj už číst nebudu, jedna stačila.


Aghatte
16.05.2021 4 z 5

Tentokrát jsem byla spokojena, zaznamenala jsem jen pár nesrovnalostí a občas nesmyslné dotazy na již řečené nebo zjevné.. Slečna psycholožka zase kdovíproč za hvězdu, ale asi si už na ni zvykám :-)
Dobrá detektivka, popsaný postup vyšetřování, vztahy na pracovišti....
Pejsek na odlehčení, sem tam dobrý vtip, působilo to civilně a uvěřitelně, bavilo mě to číst.
Jdu na další díl.

pagac17
22.03.2018

Zajímavá detektivka autora, opět plná napětí a snaha detektivů nalézt co nejdříve vraha dvou dívek. Konec poskytuje názor autora se skutečností, že i u nás vegetuje čilý ruch se zneužíváním dívek, alkohol, fetting. Je to dost drastické

konicekbily
10.02.2018 3 z 5

Zpráva o výkonu práce kriminalistů při odhalování vraha porcované oběti/obětí. Nic víc za tím nehledejte a super výkon nečekejte. Průměr.

TaLu
28.07.2017 3 z 5

Příjemná klasická detektivka. Vyšetřování hrůzné vraždy plyne poklidným tempem, žádný thriller, spíše stará škola detektivního žánru. Přečetla jsem do čtenářské výzvy, napadlo mě, že pan Cimický by mohl děj umístit do Prahy. Zjistila jsem, že tady nejsou knihy roztříděné do série, zkusím to doplnit. Docela ráda se s touto partou vyšetřovatelů znovu setkám. Jen jedna výtka - lidé, s nimiž se v knize seznamujeme, jsou, až na výjimky, závistiví, nepřející, věční stěžovatelé a bručouni. Kazilo mi to celkový dojem z knihy. Stále chci totiž věřit, že náš národ má v sobě i hrdost, odvahu a obětavost. Jako letní oddechovou četbu mohu klidně doporučit.

dagmar5477
27.06.2017 5 z 5

Čtivě napsaná detektivka, autor opět nezklamal.

JIVaJaH
25.06.2017 5 z 5

Jan Cimický nezklamal. Příběh mě bavil! Samotná krimi byla poutavá a do toho myšlenky, policejní humor, rozličné povahy lidí, drbny, bezdomovci, vysoce postavení, vesničané obecně a měšťáci, Češi a Moravané... Už na druhé stránce této knihy jsem věřila, že pro mě bude fajn...a byla!

Iki1
11.06.2017 3 z 5

Jedná se o vcelku dobré počtení v horkých letních dnech. Děj detektivky plyne po jedné linii bez delších odboček, vše je dopředu jasné. Co je v tomto druhu knih obvyklé, jsou různé vycpávky (v tomto případě uvedené vtipy, sondy do politiky, názory na fungování společnosti). Ty zřejmě mají za úkol natáhnout knihu na nějaký vydavatelem předepsaný počet stran.

cie
03.03.2017 1 z 5

Usnula jsem 30 stran před koncem, to vypovídá o všem.

orinka3
27.11.2016 2 z 5

Jednoduchá až naivní detektivka, u které je brzo jasné, kam to celé směřuje. Moc se mi nelíbilo využívání známých anekdot a průpovídek, které celou knihu textově zlevňují. Jako prostá oddechovka, která se výborně čte, se dá ale přesto doporučit.

ivoiro
31.07.2016 4 z 5

Tento druh detektivky mám tuze rád.

ViolettaCh.
21.02.2016 3 z 5

Vykřičníky, ba ani otazníky či dokonce tečky za větami mi fakt nevadí !!!! Knihu posuzuju podle obsahu a musím říct, že je to příjemná, oddychová, byť poměrně naivní a ne příliš detailově prokleslená detektivka z českého prostředí. Styl pana Cimického mám obecně ráda a přečtu si s chutí i další jeho detektivku. Teď jsem si zrovna koupila Ve stínu draka, tak jsem na to zvědavá.

Aliii
18.12.2014 3 z 5

Příběh nebyl špatný a oslovilo mě české prostředí. Co mi však hodně vadilo, bylo nadměrné používání vykřičníků v přímé řeči - ne, že bych je počítala všechny, ale odhadovaný průměr kolem 5 vykřičníků na stránku se mi zdá opravdu příliš...

Konvalinka987
04.07.2014 5 z 5

Úžasná knížka, kterou jsem doslova hltala....MOC MOC A MOC doporučuju. Je čtivá a pobaví člověka, Vtáhne velmi lehce do děje. Nemohla jsem se od ní odtrhnout.

čertina
18.05.2014 4 z 5

Kniha se mi líbila,dobře se četla,napínavé až do konce a také k zamyšlení nad stavem v naší společnosti.