Pražské domy vyprávějí...

Pražské domy vyprávějí... https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145549/prazske-domy-vypraveji-145549.jpg 5 11 3

Vyprávění o minulosti i současnosti 52 významných pražských staveb. První díl publikace popisující stavební proměny i kulturněhistorický vývoj 52 především památkových objektů Prahy (obytné domy, vily a paláce, s ohledem na záměrnou pestrost však i vodárna, celnice, knihovna, spořitelna, škola, muzea, porodnice, usedlost apod.). 52 námětů na nedělní poznávací procházku historickým centrem i okrajovými částmi města.... celý text

Přidat komentář

pismenkovyJoe
13.01.2020 4 z 5

Skvělý výběr krásných pražských domů doplněn o zajímavé informace a šikovné kresby. Oceňuji popis domů tak nějak ve zkratce, čímž se do knihy vejde opravdu hodně zajímavých domů a člověk si může poté naplánovat procházku po nich přímo v terénu, což znásobí požitek a hloubku nově nabitých informací :)

maryzka
03.06.2018 4 z 5

Dole čtenářka má pravdu a myslím, že to označí všechny díly. Nebude mít cenu asi psát komentář ke každému dílu, neboť to by se asi opakovalo. Přečetla jsem si jeden díl a nyní čtu další. Připomíná mi tu dětskou knihu ,, Pověsti o Praze -liší se pouze tím, že kniha byla dvojdílná, ale tato kniha obsahuje dílů víc. Ovšem jeden rozdíl tu je. Některé objekty už pomalu neexistují, nebo jsou prodány, možná, že už jsou z nich ruiny. Také to spíš člověku připomíná spíš knihu průvodcovství než pověsti, ale pro děti je to dobrý, jenom tam nejsou pro děti vloženy vysvětlivky( třeba je známo, že král Václav trestal podvodníky- že nepoctivé obchodníky vykoupal v koši ve Vltavě- sice tam o tom je zmínka, jenomže není vysvětleno pro děti jak s nimi nakládal- vzal a dal do koše a hodil do Vltavy- je tam pouze věta o tom , že jeho exekuce jsou velmi známy, ale jak jsou to už se nenapíše.


martas006
06.02.2017 4 z 5

Pro ty, co se zajímají o architekturu a dějiny Prahy. Hezky napsané.

Štítky knihy

Praha

Autoři knihy

Josef Hrubeš
česká, 1944
Eva Hrubešová
česká, 1947

Kniha Pražské domy vyprávějí... je v

Právě čtených1x
Přečtených10x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce15x
Chystám se číst3x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x