Mrtvý bod

Mrtvý bod https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127570/bmid_mrtvy-bod-fry-127570.jpg 4 173 13

Pravá krev série

< 12. díl >

Sookie Stackhouseová je nadaná telepatickými schopnostmi, které jí od dětství komplikovaly život. A jako dospělá si stále častěji uvědomuje, že jisté věci by nejraději vůbec neviděla – například svého přítele Erica ve společnosti jiné ženy. Mladší. Musí však mlčet, protože do Lousiany přijíždí upíří král Felipe de Castro, který vládne i Arkansasu a Nevadě. A právě v tuto nejméně vhodnou dobu se na Ericově pozemku objeví lidské tělo, které navíc patří ženě, jejíž krev předtím pil. Řešení vraždy spočívá v rukou Sookie a jejího bývalého přítele Billa, oficiálního vyšetřovatele upířího pátého okrsku. Sookie brzy zjistí, že proti ní stojí mnohem nebezpečnější nepřítel, než očekávala – nepřítel, který si umínil, že zničí celý její svět.... celý text

Žánr:
Horory , Romány , Fantasy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Deadlocked , 2012


více info...

Přidat komentář
Zuzka_Zuu
Zuzka_Zuu
21.08.2022 5 z 5

Další skvělý díl! Konečně je tu horda odpovědí na spoustu otázek a nové zase přibily. Svět víl je nenávratně uzavřen a Sookie s Ericem jsou na pokraji rozchodu. Líbí se mi ta "omáčka" kolem toho hlavního, jako běžné věci ze života člověka, jako návštěva knihovy - kterou dělám i já, jinak bych si tyhle knihy asi nepřečetla, pořadník na nové je strašně dlouhý, pak jak si holí nohy, vaří, uklízí. Každopádně líbí se mi, jak se Sookie chová, někdy je zaskočená, jako my obyčejní lidé a neudělá nic a jindy ji vztek pomůže a dodá kuráž. Jsem zvědavá na závěrečný díl, všichni kolem Sookie uzavírají svazky, mají děti a Sookie se akorát život mění pod rukama a nevím, jestli úplně k lepšímu. A samotný závěr knihy se Samem? Přála jsem si, ať to Sookie udělá, miluju sice spolu s ní Erica a strašně moc jim to přeju, ale věřím tomu, že když je v tomhle díle Eric tak prohnaný, aby se nezapletl do tak důkladně vymyšlené vraždy, kterou na něj chtěli hodit, tak si přeci musí poradit i s Freydou ... :)

Gabux
Gabux
15.06.2022 4 z 5

#rereading

Dostáváme odpovědi na spoustu otázek. Konečně!
Vílí banda se nám více představí a je velkou součástí této knihy. Odkryje se “skrytá” zlá stránka jedné důležité postavy.
Upíři se stále točí kolem Erica a jeho nové situace. Freyda si dokonce promluví se Sookie a je to dost rozpačitý rozhovor. Bill začíná být zase důležitou součástí Sookie a jejího světa. Eric se spíše ztrácí, ale potom, jak se chová, se vám po něm stejně stýskat moc nebude. Na začátku série byl mnohem lepší postavou.
Vlkodlaci dostanou velký prostor a nastane s nimi několik zvratů. Tuhle část si rozhodně užijete, to mi věřte.
Kniha už nepokládá moc dalších otázek. Spíše uzavírá spoustu kapitol. Což je jedině dobře. Série trochu ztrácí dech, co si budeme nalhávat. Přesto se kniha četla dobře.

4,5*


ludek.n
ludek.n
11.09.2019 3 z 5

S knihami Charlaine Harrisové je to jak na houpačce: některé z nich cení upíří tesáky radost pohledět, jiné zase uspávají svou monotónností a mlácením prázdné slámy. Mrtvý bod se bohužel řadí do druhé jmenované kategorie. Autorka opravdu ustrnula na Mrtvém bodě. Honí míč po hřišti z jednoho rohu do druhého, aniž by vyvíjela jakoukoli snahu skórovat. Některé scény jsou dokonce natolik stupidní, až se člověk pozastavuje nad smyslem autorčina konání. Série Pravá krev spěje ke svému závěru a je to na ní bohužel vidět. Snaha vydobýt z příběhu ještě naposledy nějakou dechberoucí zápletku je očividná, jenže se to už nedaří, ať se Charlaine Harrisová snaží sebevíc. Nicméně vítám s povděkem pozvolné uzavírání některých dějových linií, ke kterému dochází bez pompy a vybuchujících rachejtlí. Dost možná na nějaký ten ohňostroj už prostě jen nezbývají síly a ani nápady.

Richie1
Richie1
21.07.2018 3 z 5

Trošku se příběh už vyčerpává. Autorka vkládá do děje plno nepodstatných informací (jak se Sookie upravila, jak si oholila nohy, jak se učesala, co nakoupila, co uvařila ... tohle se opakuje několikrát v průběhu děje). V prvních dvou třetinách knihy se vcelku nic podstatného neděje, až v závěru začne být příběh více napínavý. Tento díl mě bavil o něco méně než předchozí - naštěstí se už blíží konec série, bylo by škoda zabřednout do nudy. 60%

Mark.
Mark.
22.06.2018 3 z 5

Kniha mne zklamala. Bylo zahrnuto strašně moc nepodstatných popisů, typu: šla, koupila, utřela, .....
Děj nebyl lákavý ani akční. Mrzí mne to, mám tuto sérii ráda.

R-A
R-A
17.02.2018 4 z 5

Přestože jsem tuto knihu četla podruhé, měla pro mě překvapivý závěr. Polovina děje se mi vůbec nevryla do paměti, přestože jsem ji četla nedávno. Netrpělivě čekám na pondělí, abych mohla zajít do knihovny pro další díl.

Morgaine07
Morgaine07
12.02.2018 4 z 5

Nikdy jsem nebyla fanda vztahu Erica a Sookie, ale budiž.

renefer
renefer
25.09.2017 5 z 5

Tahle série je čím dál tím lepší. Mám problém se odtrhnout od knížky, dokud ji nedočtu a hned se vrhám na další. Ale už se blíží konec.... snad ne...

janno69
janno69
20.08.2017 5 z 5

Pro mě, jeden z nejlepších dílů...

Adriana21
Adriana21
14.03.2017 3 z 5

Další celkem pohodový díl. Eric mi teda lezl pěkně na nervy je to pěkný parcha... Sookie měla zase pořád nějaké trable i když ne zrovna svým přičiněním. Jsem zvědavá, jak celá série dopadne v příštím díle :)

ajla5
ajla5
28.09.2016 4 z 5

Eric je sketa.

Majdule
Majdule
07.03.2016 4 z 5

Ani předposlední díl mě nezklamal. Autorka si připravila velké finále, mnou sledovaná linka je však připravena na řešení, kterému osobně nemůžu fandit :(, ale holt asi nemůže všechno skončit tak, jak bych si přála. Napětí stoupá a 13. díl čeká. Příjemný oddech, který si na nic nehraje a patří dle mého k nadprůměrnějším v sérii.

Senza Jenka
Senza Jenka
13.01.2013 3 z 5

Hm, lepší, než některé jiné díly, ale žádný zázrak. Zdá se, že vílího pradědečka jsme se zbavili už nadobro, to s Claudem bylo dobré, za to má autorka body navíc. No a Sam... jediné správné řešení :o)