Bezpochyby mrtví

Bezpochyby mrtví https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52914/mid_bezpochyby-mrtvi-YCM-52914.jpg 4 249 25

Pravá krev série

< 6. díl >

Protože má Sookie Stackouseová tak málo příbuzných, vůbec se jí nelíbí, že přišla o další - o svou sestřenici Hadley, družku královny luisianských upírů. Hadley zanechala Sookie všechen svůj majetek, když před pár týdny nečekaně skonala, i když vlastně byla již dlouho neživá. Ale vymáhat dědictví se zdá být značně riskantní. Jsou totiž tací, kteří by neradi viděli, kdyby se Sookie seznámila s Hadleyinou minulostí, a i s jejím majetkem, příliš důkladně. A jsou připraveni použít všech dostupných prostředků, aby jí v tom zabránili. A ať je to kdokoli, jsou určitě nebezpeční, a Sookin život je opět v ohrožení.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Definitely Dead , 2006


více info...

Přidat komentář

Nikei
22.01.2023 5 z 5

Mám tuto sérii moc ráda, jedná se o nenáročné oddechové čtení. Autorka pokaždé přijde s něčím novým a překvapujícím a já se tak ani u šestého dílu nenudila.

Zuzka_Zuu
15.07.2022 5 z 5

Tak tenhle díl byl srdcervoucí. Až mě to zjištění bylo za Sookie a ať se ten bastard jde bodnout. Úplně se Sookie soucítím. Kniha plná zvratů, mužské síly a konečně také snad lásky, co by mohla vyjít! To neustálé flirtování z Ericem mě přivádí k šílenství a to napětí mezi nimi taky. Zdali pak se dočkáme nějakého Eric-Sookie románku, který jsi budou oba pamatovat (na věky)?


Gabux
11.07.2021 5 z 5

#rereading

Ach. Miluju tento díl. Mám ráda postavu královny i Andrého. A Amélii! Ano, je tu několik nových postav, které pořádně zamíchají dějem. Ale největší bombu na Sookie stejně hodí samotný Bill.

Upřímně řečeno má Sookie hodně nepřátel. A ti, co se vyskytují zde, mi pijí krev. Nepotkáváme je poprvé a bohužel ani naposledy.

Jen by teda Sookie mohla přestat furt všechny líbat. To mi malinko vadí. Jo a Quinn mi k srdci teda taky nepřirostl.

Děj opět plyne úplně sám a čte se to jedna báseň. Navíc je tu úplně nové prostředí a spoustu postav se tu jen mihne.

ludek.n
02.09.2019 2 z 5

Počet nápadníků Sookie Stackhouseové utěšeně přibývá. S některými je to jen krátká epizodka, jiní zůstávají jako smrad nad latrínou a s dalšími je to tak akorát na jednu knihu. Vždy se dá ovšem spolehnout na to, že to bude mimořádně pohledný, sexuálně výkonný, šarmantní a výjimečný jedinec, přičemž je úplně jedno jedná-li se o upíra, vlkodlaka či jinou nadpřirozenou bytost. Už se to skoro stává unifikovaným standardem a Bezpochyby mrtví ani v ostatních parametrech nijak nevybočují ze zavedeného schématu. Nicméně poprvé mám pocit, že Charlaine Harrisová nezvládá všechno to množství zápletek a postav, kterými příběh vybavila. Jednotlivé linky tu jsou jen naťuknuté a jakoby nedokončené, vyprávění skomírá na úbytě a utápí se ve zbytečných detailech. Děj v podstatě nikam nesměřuje a uzavírá se sám do sebe. Celá ta královská eskapáda stojí na hliněných nohách a bortí se v nesmyslných motivacích, kterým chybí kontinuita.

Okoslav
05.05.2019 2 z 5

Velký špatný. Sookie nejprve zjistí, že její sestřenice byla zavražděna (ovšem tak mimo řečí, až jsem se lekla, že jsem snad některý díl přeskočila), aby po zbytek knihy předstírala, že pátrá po vrahovi, ale ve skutečnosti jen ukazovala svůj špatný vkus na oblečení i na výběr partnerů (ne, Sookie, chlap, co přijde do místnosti nahý a ptá se, jestli „se ti líbí, co vidíš“, není cool). Zápletka je bizarní a navíc vykradená ze Tří mušketýrů. A spousta nových zbytečných postav to nezachraňuje.

Mark.
14.03.2018 5 z 5

Musím autorku pochválit. Z minulého dílu jsme si odnesli spoustu nedořešeného či otevřeného. Mnohdy to tak bývá, že nová kniha, nový děj a již se k tomu autor nevrací. Autorka vše uvádí na pravou míru a na nic nezapomíná.
Hned na začátku knihy se odehrálo focení fotek s Claudem, které Sookie slíbila. Když už jsem si říkala, že se autorka konečně nachytala s domem, kde ji část shořela, opět z toho vybruslila a Sookie se přestěhovala zpět v rekordním čase. V dalším úseku knihy jsem už chtěla autorku nařknout, že zapomněla na auto a ona přijde s Tařinou kupní smlouvou na dolar a zůstal ji chevrolet malibu. A tak dál. Opět se to čte samo. Zatím mi přijde, že si série drží svůj standart, další díly nejsou ani lepší, ani horší. Očividně hned začátkem bylo počítáno s delší sérií.

tereza1198
11.03.2018

Tak jsem se během dovolené rychle pročetla od prvního k šestému dílu o Sookie. Jsem tedy v půlce jejích problémů. Musím přiznat, že v duchu jsem hlavní hrdince dala přezdívku Šůkí a už na ni nedokážu myslet jinak. Tímto se té nebohé servírce omlouvám.
Jako mnoho dalších jsem ovlivněna seriálem a tak si některé postavy, prostě představuji jinak než v knize.
Celkově se mi série zatím moc líbí. Šůkí stejně jako její kolegyně z jiné knižní série Anita Blake má plno problémů. Obě jsou pořád v obležení různých mužů a v ohrožení života. Obě se s tím perou, jak umí. Takže spokojenost. Knihy jsou odpočinkové, čtivé a na nic si nehrají. Zatím mě to pořád baví.

Morgaine07
12.02.2018 4 z 5

Další dobrá kniha o Sookie

renefer
13.09.2017 4 z 5

Taková trochu víc detektivková kniha, ale dobrý, pořád se něco děje. Vždycky si říkám, dočtu kapitolu a jdu něco dělat a najednou zjistím, že jsem už načala novou...

Sarfias
17.07.2017 5 z 5

Pozor - možné spoilery.
Jedna z dalších pohodových knih, které přečtete jedním dechem. Začínám po knihách ze série Pravá krev sahat vždy, když si chci opravdu odpočinout, protože u toho nemusíte moc přemýšlet. Zápletky bývají často ne příliš překvapivé, ale hlavní postava Sookie se zde docela hezky vyvíjí a začínám mít skutečně ráda její humor. Věta.."Zřejmě ji nevadilo, že bez nich jí zůstala už jen průhledná sukně, přes kterou ji bylo vidět až do Tramtárie."..Mě prostě zbořila :-D
I když nemohu říct, že by se díl od dílu nějak zásadně lepšil, spíše je to stejná standarta.. a i když mi je skutečně líto Billa (nevěra je neodpustitelná, ale fakt si myslím, že ji ten zubatec má rád!), tyto knihy mě stále bavit ještě nepřestaly :-)

janno69
26.06.2017 4 z 5

Další pohodička :-)

Majdule
12.02.2017 3 z 5

I přestože se v tomto díle dozvíme řadu skutečně zajímavých a z pohledu příběhu i důležitých informací, bavil mě méně než ostatní díly. Hodně politiky, málo Erica i napětí.

Adriana21
14.01.2017 3 z 5

Kniha je oddechová jako předchozí, dobré čtení. Už se chystám na další díly :)

Richie1
02.11.2016 4 z 5

Šestý díl je docela nabitý událostmi a také akčnější než předchozí díly, což mu přidalo na napětí i čtivosti. Osud sestřenice Hadley je trochu zamlžený (zřejmě je popisován v nějaké povídce mimo sérii), takže jsem chvilkama tápal, ale jinak se mi Sookiin pobyt na dvoře královny upírů v Louisianě líbil. 75%

ajla5
29.08.2016 3 z 5

Stále napínavé. Čekám, kdo se projeví jinak, než čekám. Série se mi překvapivě líbí. Seriál nic moc.

kristyna4414
16.05.2016 3 z 5

Líbilo se mi, že se konečně začíná odkrývat Sookiin původ, ale už mě štve jak v každém díle pořád dokola vysvětluje, co se stalo v minuých dílech.

77fifi
02.11.2014 4 z 5

napínavé jako vždy.....

Adris
26.10.2014 2 z 5

Trochu o ničem tenhle díl...Dost mě naštval Bill a královna...

Ruxandra
01.07.2014 3 z 5

Quinn mi zrovna k srdci nepřirostl a Sookie na mě taktéž působí jako "lehká děva", která dá každému, kdo projeví zájem, jak už tu někdo zmínil. Rozhodně jeden z nejslabších dílů.

Kiana
25.03.2014 4 z 5

Ako je mozne, ze Sookie tak bezproblemovo cita myslienky menavca Quinna?