Krev padlých andělů

Krev padlých andělů https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230600/mid_pragocalypsa-krev-padlych-andelu-g3j-230600.jpg 4 150 35

Pragocalypsa série

< 2. díl >

Praha - poklidné srdce Evropy plné tajemných zákoutí, soch, kostelů, holubů, předražených taxikářů, zkorumpovaných politiků a ruských nevěstinců... Této idylce však právě zvoní umíráček! Hlava království českého je v obležení nepřátelských sil. Počet bojechtivých cizáků, stupňujících útoky a sabotáže, roste každým dnem. Nejsou ovšem jedinými hráči ve vražedné soutěži o ovládnutí magické moci skrývající se v Praze. O slovo se hlásí jiní, mnohem silnější a nevyzpytatelnější soupeři. Bohové a jejich nohsledi. Dimenzionální trhliny do neznámých světů přibývají geometrickou řadou a starobylé síly už nedočkavě klepají na dveře. Jediní, kdo mají v rukách páku změnit nepěkně se vyvíjející chod dějin, jsou členové tajného řádu založeného Rudolfem II. na sklonku šestnáctého století, oplývající výjimečnými schopnostmi. Jenže řád má problém. Elixír mládí, který mnohé z řeholníků udržoval celá staletí při životě, dochází. Skupinka, která byla vyslána, aby našla poslední scházející ingredienci nutnou k vytvoření nové dávky, byla rozprášena. Klíčová členka řádu je unesena a nezbývá, než ji ze spárů mocichtivých únosců zachránit. Právě v jejích rukou totiž může ležet osud nejen matky měst a českých zemí, ale celého světa. Apokalyptická mračna se kupí. Boj o Prahu teprve začíná...... celý text

Přidat komentář

Biomed
21.05.2022 5 z 5

Nádhera. Ještě lepší než první kniha. Moc psát mi nejde, ale tohle určitě stojí za přečtení...
Sranda, akce, dobrodružství.

Anylola
19.02.2022 3 z 5

O chlup lepší než první díl. Napínavá, zábavná jízda.


Klesňa
13.11.2021 4 z 5

Konečne jsem se dostal k druhému dílu Pragocalypsy! A musím říct, že mě tahle série baví čím dál víc. Zbožňuji jak je náš hlavní hrdina drzý a sarkastický, jak si autor hraje se slovy a vkládá do vět i popkulturní odkazy nebo jak je příběh napínavý, ale díky humoru odlehčený. Prostě a jednoduše mě (jak já říkám) čeští X-meni opět nezklamali. Líbilo se mi, že se dozvíme něco nového o postavách (např. o Vyvyanovi). Taky propojení s mýtickým světem, různými bohy a nadpřirozenými bytostmi bylo skvělým oživením celého příběhu. Koukl jsem se i na vaše názory a hodně z Vás se nelíbí, sexuální narážky a návrhy Vyvyana. Ano mohli bychom si říct, že by mohl dospět, když už je na světě o tolik let víc, než normální smrtelník. Mě osobně to až tak nevadilo, i když musím přiznat, že méně je někdy více. Vyvyan je hold svůj a jeho humor je prostě nesmrtelný i v těch sebevražedných akcích. A poslední co musím pochválit je, jak autor umí zakončit (nebo spíš nezakončit) knihu. Nutí Vás to totiž hned sáhnout po dalším díle! A taky že po něm brzy sáhnu! IG: @klesnacte

mokova
08.10.2021 5 z 5

Najednou je všechno nějak jinak a postupně to dává smysl a nebo ne? Každopádně opět skvělé a napínavé. Horda cizáckých příšer a oblud, zbraně, moje oblíbená inteligentní Mařena a hrdinové z prvního dílu o kterých se postupně dovídáte víc. A nakonec otevřený konec, tak kde ja mám ten třetí díl?

Tazz1
24.07.2021 3 z 5

První díl jakž takž, ale tady jsem již musel celé pasáže přeskakovat. Trapné popisy jakoby mimoděk scény, na úkor akce a gradace děje. Hlavní hrdina Vyvyan byl na pěst již v prvním díle, ale tady z něj autor udělal úplného trotla. Opravdu musela být v každé jeho větě nějaká nadržená poznámka? Myslím, že čtenář rychle pochopil, že už si asi delší dobu neužil a že mu z toho hrabe, ale co je moc, to je moc. Nejsem žádný puritán, ale tohle již bylo trapné. Pořád zůstává dobrý nápad, zasazený do skutečných reálií. No asi dám třetímu dílu šanci, ale opravdu nejsem schopen říci kdy.

Elea
15.07.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila, i když jsem dost bojovala s tím, jak moc mi vadil Tizian.

ShamanElder
20.03.2021 5 z 5

Zatím, co jsem první knize dal 80%, zde dávám slušných devadesát. Je to již propracovanější, ubylo některých skoro až nesmyslných vtipů a děj se rozjíždí. Pragocalypsa je povedenou dobrodružnou story, u které si nenechán ujít pokračování.

Budulman
09.02.2021 4 z 5

Důstojné pokračování dobře rozjeté jedničky a jsem rád, že se mi potvrdil můj divnej pocit z Tiziana. Ovšem kde jsem se sekl byli jeho přicmrndávači. Ti se pro změnu vyloupli to pozitivna... Teda kromě toho jednoho, co mu pocuchala vizáž slečna Pandora (ne ta z toho klenotnictví).
Těším se, co vyleze z Elišky, protože v druhým díle se nám začala vybarvovat a začíná se její "schopnost" proměňovat v záživnou knižní "podívanou".
Chtěl jsem si dát po dočtení druhého dílu pauzu a utéct do jiného světa jiného autora, ale při dočítání poslední kapitoly mi začínalo být postupně jasné, že tohle sakra "končí" tak nějak uprostřed něčeho.
Tak jako dík... Simmons s Hyperionem holt ještě chvilku počká a doufám, že nebude čekat až na konec pátého dílu...
Nebo vlastně na tom nic špatného není, co to kecám :-D
Jestli jsem dal jedničce 4*, tohle je o půl lepčejší, takže tak 4,5*
Pětku si nechám v záloze, kdyby se to ještě v dalších dílech zlepšilo :)

Malarkey
14.01.2021 5 z 5

Dočetl jsem první díl a okamžitě jsem musel brousit strany dílu druhého. Jan Urban to zakončil přesně tak, jak to zakončit má, když chcete být nad některým příběhem závislí a potřebujete v tu chvíli víc, víc, ZATRACENĚ VÍC. Problém je, že po přečtení druhého dílu třetí v knihovně už nemám, takže budu muset jednat, jinak mi vyskočí mozek z hlavy. Nicméně k samotnému příběhu…

Autor se tu opět drží zajetého námětu a nadále ho rozšiřuje včetně samotné vybroušené češtiny, která je jednoznačně radost číst. Netušil jsem třeba, že ještě někdy uslyším takový slovo, jako je třeba „mp-troska“ a docela dost mě to nejen rozesmálo, ale i mi to připomnělo dobu, kdy sehnat a nahrát písničku kamkoliv bylo vytáčeným připojením nemyslitelné. Navíc příběh krásně provází ona pražská apokalypsa, která nebere konce, sem tam nějaký ten šok nebo naopak humor, víc i prohloubení vztahů ke všem, popkulturní odkazy a kopa hlášek, které spolu s akcí neustanou, protože Vyvyan si pro hlášku nejde daleko ani v momentě, kdy je všecko totálně v prdeli. Navíc ten jeho tracklist, to byla radost poslouchat. Při čtení jsem si neustále pouštěl zmiňované songy a říkal si, že ta atmosféra v té bohy rozesrané Praze je poměrně hutná. Hlavně, když teda hráli Behemoth.

Takže za mě super. Opět pětihvězdová darda, která se drží toho, co v prvním díle načala. No, co naplat, já se tu pomalu odloučím a budu přemýšlet, jak si k sobě nechám poslat zbylé díly…není jiného zbití.

andrej0867
08.01.2021 2 z 5

Dal som tomuto este sancu. Po krivych a chlpatych nohach srnky som tu pubertalnu zlataninu definitivne zmazal. Trojka uz nebude.

Roxik
05.12.2020 5 z 5

Druhý díl plný akce a humoru si mě opět získal, možná je i o trochu lepší než díl první. Musím však uznat, že mě nejvíc baví Vyvyan a bez něj by kniha asi postrádala tu správnou lehkost a hravost. Na knize se mi líbilo, že pomalu odhalovala, kdo vlastně Vyvyan je a byla jsem z toho popravdě hodně překvapená. Nejlepší je však konec knihy, který mě neskutečně bavil a na poslední stránce jsem si řekla: ,,To jako vážně”? Autorovi tleskám, protože přesně dosáhl toho, že jsem běžela do knihovny pro další díl, abych se dozvěděla, jak to dopadlo.

MichalKal
08.09.2020 5 z 5

Super jízda. Těším se na další díly.

Davidsonová
18.07.2020 5 z 5

Oproti první knize je tohle propracovanější. Je vidět, jak se pan spisovatel dostal o další level výše. S postavami opět pracuje uváženě, až na Vyvyana a jeho neustálé hlášky na úkor ostatních, a i dějově je to napínavější. Věřím však, že i když bude hůř, nechá si to tu svou hravost a lehký humor. Rychle se to četlo a bonusem je určitě prostředí, který každý Čech zná a rád se do míst podívá i očima někoho jiného.

T800
09.04.2020 5 z 5

Jo, tak tohle je jízda. Na Českého spisovatele si pan Urban dost troufá. A i když je v tom cítit jistá nervozita a dětinkost, je to hravé, vtipné a akční. Opět spousty popkulturních odkazů, které vás rozesmějí. Další várka akce a příběh se posouvá dál. Jo, tohle se mi líbilo dokonce víc než úvodní kniha. Dávám o jednu hvězdu víc a hurá na další příběh. Vlastně už se docela těším, tohle je podle mého gusta.

TomD
05.01.2020 5 z 5

Supér, skvělé hlášky a rychlý děj. Velmi čtivé, prostě paráda. Teď někde sehnat trojku.

slawa.cap
01.11.2019 5 z 5

O moc lepší než předchozí díl. Děj mi přišel divočejší, ale příběh trochu přímočařejší. Většina postav mi přišla vtipnější. I styl autora mi přijde konzistentnější. Zrádci se vybarvili, tak jak jsem čekal. Jen nějak nechápu proč nevyužijí Verdeninu schopnost a mohlo by být hned po problémech. No nic, jdu na další díl.

Lenka.Vílka
17.10.2018 5 z 5

("It all comes down to a single moment, The strong will fight and the weak will run, Slide the bullet in the barrel, Let me see you count to ten and draw your guns." ... The gun show - In This Moment)

Mohla bych vlastně opsat část svého komentáře z prvního dílu série, kde onen díl vychvaluju, ale rozhodla jsem se pro jinou cestu. U prvního dílu mi vadila jedna věc, kterou jsem nenapsala (asi z obav, že se to v tom chválení ztratí). Vadilo mi střídání ich a er. První díl byl ze začátku ich a jak šel děj dál, jako by spisovateli došlo, že jenom takhle to neuhraje. Takže ony vsuvky s er mě prostě rušily (a místy jsem se ztrácela). V druhém díle to už je trochu víc přehlednější. I když jsem podle začátku doufala, že zůstane jenom v jedné formě (ale ono by to asi jinak napsat nešlo).

Dost mě pobavil jeden zdejší komentář. Do háje, když mi na prvním díle vadí popkulturní odkazy, kterými je díl nabouchaný, tak nemůžu očekávat, že to v druhém díle autor odstřihne. Ano, takhle lidi opravdu mluví, paní intelektuální uživatelko. Pokud se někomu nelíbí první díl kvůli určitým vztyčným bodů, nemůže holt čekat, že druhý díl bude jiný. Protože to je absolutní kravina. Ale to bych už asi chtěla moc. Myslím zapojení mozku před psaním komentářů. Ach jo. Ale pobavila holka, jako fest.

(V práci #psst, my tam jinak děláme# padlo, že ty dýničky vypadají jako zat'nik'tel. A začali jsme po sobě střílet. Že je slečna nudná není chyba nás všech kolem.)

Tenhle díl byl víc akční a taky mi přišel trochu víc vážnější. A stále nevím, jestli to je dobře nebo špatně. Řekla bych, že uvidím podle třetího dílu. Ale ten nemám k dispozici, až ten čtvrtý. Takže buď uvěřím pomluvám o dotisku nebo zvolím druhou variantu. Ale já knihy v ukradené formě čtu v telefonu strašně nerada :(

hjoo
03.02.2017 4 z 5

Druhý díl nezklamal - vtipné, plné akce a krásné vystižení nadpřirozených postav
- autor konec děje doslova neuzavřel aby mohl být i třetí díl a serie českých X menů mohla pokračovat... ale ... nikde nemůžu sehnat 3. díl :D což mě valice rozčiluje - budu muset nejspíš čekat na případné dotisky knih abych věděl jak vše dopadne

Etule
06.01.2017 4 z 5

Tak druhý díl mi rozhodně sedl lépe než ten první. Víc akce, konečně adept na oblíbenou postavu. :) Podle konce to vypadá, že mi umře, ale doufám, že se z toho nějak vyhrabou. Sice se dalo tak trochu předvídat, co se stane uvnitř řádu, ale i tak člověk doufal, že to tak nakonec nedopadne.
A musím ještě zmínit obálku. Přiznávám, že mě na čtení této série nálakaly právě její obálky. Dokonalé. :)

cori
02.01.2017 3 z 5

Ještě víc akce a bizarnějších situací než v prvním díle. Mařena je super kára. Mýtičtí tvorové devastující pražské památky neměli chybu.

Štítky knihy

Praha konec světa

Autorovy další knížky

Jan Urban
česká, 1985
2014  76%Strážci brány
2021  75%Zloděj osudů
2014  81%Krev padlých andělů
2015  85%Dědictví zkázy
2016  83%Nemrtvá inkvizice

Kniha Krev padlých andělů je v

Právě čtených2x
Přečtených191x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených22x
Knihotéce109x
Chystám se číst44x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x