Pozor, přijíždí vlak

Pozor, přijíždí vlak https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250810/bmid_pozor-prijizdi-vlak-250810.jpg 4 7 2

Zajímavý popis technických zařízení používaných při zabezpečení a řízení železniční dopravy, doplněný barevnými fotografiemi a ilustracemi známého akademického malíře, železničního signalisty Jiřího Boudy. Kniha je určena nejen pro mladší čtenáře, kteří začínají objevovat svět lokomotiv, ale i pro železniční modeláře, všechny příznivce železnice a čtenáře, kteří rádi cestují vlakem a zajímají se o technická zařízení související s vlakovou dopravou.... celý text

Přidat komentář

Bear Reader
07.02.2017 4 z 5

Souhlasím s Tomem, popisy doplněné o fotografie a ilustrace čtenáře provedou historií zabezpečovací techniky na železnici. Jen bych Toma doplnil, nejen dostat vlak bezpečně na trať, ale i z trati aby se nám tam nehromadily. Myslím, průměrně vzdělaný laik by měl pochopit jak zařízení pracuje. Kolem podobné techniky se nějakým způsobem pohybuji celý život. A to je na té knize strašné, byť si nepřipadám nijak kmetovitě, asi tak od strany dvacet pět pamatuji prezentovaná zařízení v provozu.

tom_kladno
01.06.2015 4 z 5

Knížka velmi pěkně popisuje zařízení, díky kterým je možné dostat bezpečně vlak na trať. Nejsem si jistý, zda pro laiky dostatečně vysvětluje některé pojmy a principy. Přesto chválím a považuji za dobrou knihu na toto téma.


Štítky knihy

železnice zabezpečovací technika

Autoři knihy

Josef Schrötter
česká, 1949
Jiří Bouda
česká, 1934 - 2015

Kniha Pozor, přijíždí vlak je v

Přečtených11x
Doporučených1x
Knihotéce18x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x