Povoláním člověk

Povoláním člověk https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273061/mid_povolanim-clovek-Hnz-273061.jpg 5 6 4

Co je modlitba? Podle jedné z nejstarších a nejčastěji používaných definic je to pozvednutí mysli k Bohu. Už zde, v tomto jednoduchém vyjádření, lze narazit na úskalí či bludný kámen. Pozvednutí mysli totiž neznamená pozvednutí se. A už vůbec ne jakékoli pozvednutí ze světa či nad svět. Modlitbou nejsme v žádném případe zváni ani k opuštění těla či povznesení se nad něj. Jsem-li povolán žít jako člověk, pak jsem pupeční šňůrou připoután ke světu, k mému světu, a modlitba stojí ve službě tohoto povolání a ani ji nesmí napadnout něco na tom měnit. To cítím jako potřebné říci, aby bylo od počátku jasno. Modlitba se má, chce a musí podílet na mém dramatickém zápasu o člověčenství šlapající tento svět. Knížka Karla Satorii je zamyšlena, jako drobná pomoc…třeba někomu.... celý text

Přidat komentář

helenah
10.10.2020 5 z 5

Muž, který při modlitbě dokáže plakat radostí jako malé dítě, které se uklidňuje v náruči své něžné mamy...a ještě o tom dokáže psát a není to sladkobolné, pobožné a těžko uvěřitelné, ale krásně nakažlivé...úžasná knížečka. Děkuji

Magdalena5
18.07.2018 5 z 5

Díky, podnětné, čteno po kapitolkách i jen stránkách při nočním bdění, vydrželo na mnoho nocí, opravdu žádné rychločtení, o to víc vnímané a prožité. Posila - při čtení jsem se cítila dobře a usmívala jsem se. Určitě se budu vracet.


JP71
08.07.2016

Mohl bych napsat víceméně podobný komentář jako jsem napsal již ke knize Život je sacra zajímavej. Kniha se mi ale zdá přece jen trochu čtivější i když ji beru především jako připomenutí si myšlenek o kterých mluvil K. Satoria s M. Váchou na TV Noe.
Možná by byla bez zhlédnutí pořadů Jde o život a Na druhý pohled kniha ne zcela srozumitelná

Vojslava
06.05.2016 3 z 5

Mnoho zajímavých podnětů, ale osobně to asi nebylo setkání s knížkou ve správný čas na správném místě. :-) Ale určitě se k ní ještě vrátím!

Štítky knihy

náboženství církev

Autorovy další knížky

Karel Satoria
česká, 1953
2013  86%Život je sacra zajímavej
2017  80%Kam se ztratil Bůh
2015  93%Povoláním člověk

Kniha Povoláním člověk je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x