Poušť v plamenech

Poušť v plamenech https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326172/bmid_poust-v-plamenech-D4p-326172.jpg 4 290 71

Amání série

1. díl >

Amání je neohrožená pistolnice a osud pouště jí leží v rukou. Pouštnímu národu země Mirádži vládnou smrtelníci, ale v divokých, holých pustinách se pořád potulují mystická stvoření z dávných pověstí a někde prý stále čarují i samotní džinové. Na městečku Prachov ale nic mystického ani magického není a Amání se už nemůže dočkat, až z něj zmizí. Jestli zde zůstane, jejím osudem je skončit „buď provdaná, nebo mrtvá“, takže se Amání hodlá z Prachova dostat za pomoci své ostré mušky. Když se na střelecké soutěži setká s Jinem, tajemným a neskutečně přitažlivým cizincem, usoudí, že našla ideální únikovou cestu. Ale za celé roky, kdy fantazírovala o útěku z domova, se jí určitě nesnilo, že odsud uteče před vražednou sultánovou armádou s uprchlíkem hledaným za velezradu na mytickém koni. A určitě nečekala, že se do toho uprchlíka zamiluje… nebo že jí mladík pomůže odhalit mocnou pravdu o tom, kdo Amání opravdu je.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Rebel of the Sands , 2016


více info...

Přidat komentář

Petra-1
30.01.2023 5 z 5

Tak to bylo skvělé čtení. Tahle kniha má všechno, co mám na knize ráda.. A hlavně ve vyváženém množství. Akce, romantika, zajímavý děj, originální spojení westernu s pouštní mytologií a sympatické postavy. Hlavní hrdinka není otravná, používá hlavu a umí být i vtipná.

RemiBlack
05.02.2022 3 z 5

2022/7
K téhle knize jsem se konečně dostala asi po čtyřech letech, co ji mám. Má zajímavý neobvyklý námět (YA western, pecka), postavy nejsou otravné (což z pohledu čtenáře staršího než hlavní hrdinové beru jako velké plus), celkově docela příjemné čtení, i když trochu průměrné čtivostí. Solidní 3,5*, zvlášť čtenářům tak kolem 15 doporučuju.


jitka_dankova
26.01.2022 4 z 5

Nedopřekládaná fantasy trilogie z orientálního pouštního světa trochu okořeněného westerny a přestřelkami a pistolníky. Působivý příběh jedné neobvyklé ženy a jejího boje, doplněný o mraky intrik, lží a tajemství, která se postupně odkrývají. Kniha se četla jedna báseň. Jen vás prostě musím varovat, že nemá smysl se do tohoto světa pouštět a číst jej, když ho CooBoo naprosto odepsalo tím, že nedopřekládalo třetí finální díl a ani ho vydat nehodlá a prostě nebude. Tedy celou sérii si mohou číst jen ti, kdo se nebojí pustit do třetího dílu v angličtině.
Pro ty odvážné doplním, že je potřeba se v příběhu připravit i na to, že umírají milé postavy a ukápne nějaká ta slza. Romantická linka je spíš na okraji a nijak moc mne nenadchla.

Kaila146
22.01.2022 5 z 5

NAPROSTO MILUJU

Luigi1
05.11.2020 5 z 5

Moc se mi kniha líbila,přečetl jsem ji se zájmem a mohu doporučit.

lokonla
29.10.2020 5 z 5

Knihu jsem si koupila kvůli té boží obálce, nebudu lhát a hned od začátku mě chytla a nepustila.
Příběh je originální a dobře propracovaný. Autorka skvěle popisuje a máte pocit, že tam jste. Kniha je plná zvratů a nečekaných událostí. Hlavní hrdinka mě moc bavila.
Doufám, že u nás vyjde i díl třetí.

Hels-is-unicorn
06.06.2020 5 z 5

Za mě naprosto super počtení. Originální téma, sympatické postavy, mytické postavy, na které nenarazíme všude. Podle mě kniha krásně zapadá k tradičním fantasy dílům, kde je důležitější vývoj příběhu než vývoj vztahu mezi hlavními hrdiny. Ano, lehká milostná zápletka tam byla, ale podle mě jen přidávala na působivosti děje.
Zdaleka nejvíc jsem si užila prostředí. Přiznám se, že zpočátku mi dělalo obtíže knihu zařadit. Je to spíš western? Nebo Asie? Každopádně kombinace prvků obojího měla svoje kouzlo. Při čtení jsem hodně myslela na Grišu, autorky obou děl se rozhodly pro netradiční (až kontroverzní) prostředí a obojí by si zasloužilo mnohem větší úspěch, než ve skutečnosti má.
Už se nemůžu dočkat, až si přečtu druhý díl... jen doufám, že se CooBoo nakonec rozhodne investovat i do třetího :)

Lethania
22.10.2019 4 z 5

Poměrně slušná fantasy kniha, která je narozdíl od jiných knih alespoň trochu originální. Jediné co mi vadilo byl styl psaní - jako by knihu psala patnáctka, což by mi nemělo vadit, ale vadilo, protože pak děj sklouzává k naivitě.

Percabethka
14.10.2019 2 z 5

Musím říct, že tahle knížka pro mě byla obrovské zklamání. Těšila jsem se na exotickou originální YA fantasy, ale měla jsem z ní spíš pocit, že čtu průměrnou fanfikci na wattpadu.
Autorka má styl psaní jako třináctka, která ještě pořádně neumí poskládat větu a bojuje s gramatikou. Uznávám, že tohle může být i chyba překladatele, ale když k tomu připočtu ještě naprostou plochost hlavních postav, špatně vykreslený svět, podivnou "romantickou" linku, hloupost hlavní hrdinky a neoriginalitu (Atomová bomba ve fantasy? Vážně?), tak bych docela tipovala, že ta stylistická stránka bude hrozná i v originále.
Na další díl se opravdu nechystám a vůbec už mě nepřekvapuje, že u nás série nevyšla celá...

Rebarborka
11.10.2019 4 z 5

Svižná jízda od začátku do konce...
Plusy:
+ drzá a sarkastická hlavní hrdinka
+ exotické a neohrané prostředí
+ chemie mezi postavami a není tu "insta láska"
Mínusy:
- skládání závěrů z jednoho střípečku
- třetí díl v češtině nevyjde (nejspíš)
Plusmínusy:
+- přerod postavy

Malinali
27.09.2019 5 z 5

Bála jsem se stylu divoký západ a "orient styl", ale moc se mi to líbilo. Je to nový originální námět autorky, super nápad na příběh i postavy. Jina i Amani jsem si oblibila hned na začátku a těším na další díl.

Modřenka
25.09.2019

Úžasná kniha. Jen mne pobouřilo, že Albatros odmítl přeložit třetí díl! Prosím, jetstli se vám kniha líbila a chcete třetí díl v češtině, prosím pomožte mi a napište Albatrosu. Předem děkuji!

warca
07.08.2019 4 z 5

Příběh se mi opravdu líbil. Byl poutavý od samého začátku. Nechyběly mu ani vtipné neotřelé rozhovory. Prostředí, které mě normálně nezajímá, mi bylo v knize sympatické.
I když byl kapku zarážející Orient smíchaný s westernem...
Pěkná fantasy kniha.
Možná měla trochu slabší romantickou linku. Ta se maličko rozvila na začátku, a pak už nepokračovala. Škoda.
Obálka se mi narozdíl od ostatních nelíbila.
Nepochybně budu číst další díly.

Denčaa
21.05.2019 3 z 5

Prvních zhruba padesát stránek bylo méně záživných a nemohla jsem se do příběhu začíst. Ale poté už vše začínalo dávat smysl. Byť byl příběh napsán velmi čtivě, děj hodnotím jako průměrný - ano, stále se tam něco dělo, ale linka je nastavená na určité hladině, která nepřesahovala. A k mému velkému překvapení bych ocenila trošku delší zpracování. Hodně věcí tam bylo řečeno jen napůl a z toho jsem byla docela zmatená. Ale snad se vše dočtu v pokračování. Také bych byla raději, kdyby se autorka více pověnovala romantické lince. Je tudíž jasné, že mi byla hlavní mužská postava Jina sympatická. O Amání už to samé tvrdit nemůžu. Ale určitě chválím nádhernou obálku. Konec na další pokračování moc nenalákal, ale i tak si druhý díl přečtu.

maja11231
06.05.2019 5 z 5

Kniha se četla jedním dechem. Líbilo se mi prostřední ve kterém se děj odehrává. Hlavní postavu jsem si zamilovala. Už se těším na další díl

Lavaender
25.04.2019 5 z 5

Rýchle napredujúci dej, bojovnosť hlavnej hrdinky a fantazično v tejto knížke boli jednoducho úžasný zážitok z čítania.

kristynkal
16.02.2019 4 z 5

Kniha se četla velmi dobře, děj nebyl natahovaný. Moc se mi líbilo prostředí příběhu, který se celý odehrával v poušti. Občas jsem si některé situace neuměla moc představit. Celkový dojem z knihy velmi kladný :)

Nelly
12.02.2019 3 z 5

Za tři a půl hvězdičky - oceňuji především originální orientální prostředí, které jsem zatím v YA nenašla. Začátek byl trošku pomalejší, ale konec už svištěl jako vlak v poušti. Přála bych si, aby v dalším díle bylo víc orientální magie a méně rebelování. Uvidíme...

Amitiel76
01.10.2018 3 z 5

No, tak u této knihy opravdu nevím co napsat. Mé pocity jsou poněkud smíšené....
Knížku jsem si pořídila na základě zdejších kladných recenzí, a také kvůli nádherné obálce. Spousta lidiček se tu nad knížkou rozplývá, a tak moje očekávání bylo asi příliš veliké. A příběh samotný byl pak pro mě zklamáním....
V první řadě jsem se jaksi nemohla popasovat se zasazením děje. Příběh se odehrává v Orientu. Uprostřed vyprahlé pouště. Hemží se to tu džiny, ghůly, a dalšími mýtickými postavami z orientálních pohádek. A pak bum, hlavní hrdinka je pistolnice, jak vystřižená z amerického westernu. Pouští se projíždějí vlaky, koleje se táhnou široko daleko, a každý druhý padouch je opásaný revolvery.
Vím že je to fantasy. A představivost autorky není spoutána žádnými hranicemi. Ale přesto.... tenhle nápad mi vůbec nesedl. Četla jsem už několik fantasy románů z Orientu. A byly perfektní. Zakázané přání, nebo Pomsta & rozbřesk. Tady autorky vsadily opravdu jen na to orientální prostředí, a bylo to povedené.
Ale nezlobte se na mě, tady se podivně vlekl i děj. Rozhýbalo se to až téměř před koncem. Přišlo mi to nudné a utahané. Bez jakýchkoliv větších emocí, akcí a toho správného "wow" co má příběh mít. Chyběla mi tam ta správná romantika mezi Amání a Jinem. Prostě nemělo to žádnou šťávu, a já se nudila.
Komentáře tvrdí, že druhá část "Zrádce trůnu" je lepší. Tak jsem se pustila hned do čtení. Ale zatím to moc slibně nevypadá ani u dalšího dílu :-(

Peťule159
27.09.2018 5 z 5

A hurá na další díl :-)

Štítky knihy

pouště pro dívky pro mládež pro dospívající mládež (young adult) nadpřirozené schopnosti

Autorovy další knížky

Alwyn Hamilton
kanadská, 1988
2017  85%Poušť v plamenech
2018  89%Zrádce trůnu

Kniha Poušť v plamenech je v

Právě čtených4x
Přečtených354x
Čtenářské výzvě27x
Doporučených28x
Knihotéce209x
Chystám se číst276x
Chci si koupit71x
dalších seznamech4x