Potrhlí Troutmanovi

Potrhlí Troutmanovi https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68570/bmid_potrhli-troutmanovi-J3s-68570.jpg 3 34 9

Na cestě za poznáním sebe sama. Veselá a zároveň srdcervoucí kniha vypráví příběh rozbité rodiny Troutmanů z kanadské Manitoby. Psychicky narušená Mína prožívá obzvláště temné období a míří do psychiatrické léčebny. Její patnáctiletý syn Logan a jedenáctiletá dcera Tereza už nevědí, jak dál, tak Tereza na pokraji zoufalství zavolá tetě Hattie, Mínině sestře, které se právě v Paříži bortí její partnerský vztah. Troutmanovi, taková normálně dysfunkční rodinka z Kanady. Hattie bez váhání sedne na letadlo, aby se o málomluvného Logana a mnohomluvnou Terezu postarala, velmi rychle si však uvědomí, že něco takového může být nad její síly. Proto vymyslí divoký plán – najít dlouho ztraceného otce obou dětí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Flying Troutmans , 2008


více info...

Přidat komentář

Mindy
01.03.2020 4 z 5

Název knihy a její obal budí dojem, že se jedná o knihu zábavnou plnou veselých příhod z cestování po Americe. Proto je asi tolik čtenářů zklamaných a proto tak nízké hodnocení. Je to ale celkem smutná kniha, která se týká velmi vážného tématu. A za ten optimistický konec dám o jednu hvězdičku víc, než jsem původně chtěla.

mishka1976
31.01.2017 2 z 5

Kniha mne nenadchla. Spojení nesourodých postav - puberťáckého Logana, excentrické Terezy a všeurovnávající Hattie - občas působí komicky, většinou však smutně až tragicky. Alespoň konec knihy zůstává optimisticky otevřený.
Vadilo mi, že autorka nepoužívá uvozovky u přímé řeči.


Tevik
01.03.2016 3 z 5

Podle anotace jsem čekala trochu víc legrce,ale jinak byla kniha pěkná.

terka95
13.08.2015 3 z 5

Kniha má zajímavý námět - rodina se musí spojit, když matka dvou dětí má psychické problémy. Ale kniha mě až moc nenadchla, Hattie hledá se svým synovcem a neteří, jejich otce, jede z Kanady do Ameriky a dokonce chtějí jet až do Kalifornie.. jedou do města, o kterém vědí, že by tam možná mohl být hledaný otec..při takových vzdálenostech (a i kdyby nebyly) se přece pokusím najít informace předem, kniha se odehrává v moderní době.. a ne, že se vydám jen tak, po celé Americe s dvěma dětma.. v této knize také skoro nikdo nemá mobil. A uvozování přímé řeči mi ze začátku opravdu chybělo. Konec je nadějný, ale nemohu hodnotit jinak, než 3 hvězdami.

marlenma
25.05.2015 3 z 5

Těšila jsem se na opravdu vtipnou knihu a trochu mě zklamala. Působila na mě spíše sentimentálně a smutně. Ale nelituji, že jsem ji přečetla celou.

julythreemosen
15.08.2014 5 z 5

Tato kniha není tak dobrá jako jiné knihy, kterým jsem dala pět hvězdiček. Ale rozhodla jsem se je nesrovnávat, jelikož tahle knížka si ke mně našla cestu úplně jinak, než všechny ostatní. Milá, vtipná, smutná, skutečně o hledání sebe sama. Líbila se mi Tereza, která je prostě jedinečně svá, a oceňovala jsem Hattie, když odpovídala nevím na mnohdy složité otázky, na které mnozí lidé odpovídají rádoby hluboce či světácky. Zkrátka a dobře, kniha byla krásná, hlavně svými postavami, a otevřený konec nám dává prostor nadělit s hrdiny podle svého. Paráda!

lenuskav
09.02.2014 1 z 5

Ani sem nedočetla, nešlo se do toho pořádně zakousnout...

BooksLucyKing
16.06.2013 5 z 5

Výborná kniha..na začátku mi chvíli trvalo si zvyknout, že autorka nepoužívá uvozovky, ale nakonec mi to vůbec nevadilo a fakt jsem se pobavila.

bookcase
26.08.2011 3 z 5

Na tuhle knížku jsem se těšila, bohužel mě zklamala, nesedl mi styl, kterým byla napsána.

Autorovy knížky

Miriam Toews
kanadská, 1964
2011  61%Potrhlí Troutmanovi

Kniha Potrhlí Troutmanovi je v

Právě čtených1x
Přečtených51x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce15x
Chystám se číst8x