Pospěš si a medituj

Pospěš si a medituj https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219318/mid_pospes-si-a-medituj-ioq-219318.jpg 4 68 15

Kniha Pospěš si a medituj je praktická a zábavná četba, která motivuje a uvádí do meditace ty, kdo s ní nemají žádné zkušenosti. Říká jasně to, co buddhisté vědí již celá tisíciletí, ale co nám stále připadá velice radikální – budeme-li pracovat na své mysli, můžeme změnit svůj život. Doba, kterou trávíme odpočinkem a přemýšlením a meditací, totiž prospívá zdraví. Kdo si na to ale dnes najde čas? Kniha Pospěš si a medituj vám ukáže, jak si najít chvilku na trochu klidu, ticha a na meditaci každý den. Pokud si tedy pohráváte s myšlenkou, že byste mohli začít meditovat, ale připadá vám to příliš časově náročné a nedosažitelné, pak je pro vás tato kniha ta pravá. Zajímavé navíc je, že ač je název této knihy sám o sobě paradoxní, je zároveň pravdivý. Pokud si chceme pospíšit a vést produktivní, naplněný, vyrovnaný a spokojený život, meditace představuje raketové palivo, které nás k našemu cíli popožene. Rozvíjením meditačního cvičení totiž nalezneme nejen zdroje potřebné k tomu, abychom nastartovali svou výkonnost, ale budeme také prožívat hojnost a krásu například uprostřed rušného pracovního dne. Zároveň pocítíme vnitřní klid a opravdovost, které nejenže život zpříjemní, ale také nám účinně pomohou vydat se vstříc našim cílům.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Synergie
Originální název:

Hurry Up and Meditate , 2008


více info...

alekis
alekis
16.05.2022 5 z 5

Toto není moje první setkání s pojmem meditace. Tato kniha má ale velké pozitivum: je hodně návodná a ačkoliv je odborná, je docela zábavná. Snadno se čte, žádné složitosti, které v hlavě nic nezanechají. O užitečnosti a důležitosti meditace, domnívám se, ví spousta lidí, není to nějaký divný neznámý pojem. Spíš se ale všichni domníváme, že je to příliš těžké a že přínos není takový, jaký očekáváme: totiž zázrak! Jo. To chceme! Já samozřejmě taky!
Autor mě docela přesvědčil, že to jde - samozřejmě, když se chce a když se vytrvá. Pro mě bude nutné letmé opáčko. Nejen samotná technika zvládnutí - rozhodně to není možné za den, ani za měsíc, ale hlavně pochopení... Vniknout do toho, pochopit... Snad se podaří.
Přítomný okamžik. Žijeme v něm opravdu? Nebo žijeme v minulosti, která už byla a někdy se tím sami sebe týráme, a přemýšlíme, bojíme se budoucnosti, která stejně bude jiná, než čekáme?
A místo, abychom se udržovali ve stavu bdělé pozornosti, tak myšlenky nám skáčou v hlavě sem a tam jako šílené opice - jak píše autor.
Podle mě tato kniha dokořán otevírá dveře k jinému vnímání světa, ke změně sebe samého. Někdo nevěří. Někdo se upíná. Záleží na každém, jak naloží s tím, co se mu nabízí, co pro něj může být přínosem, Veškerého vědění je spousta k dispozici.
Tak proč to aspoň nezkusit, proč některých možností jednoduše nevyužít?

Manifest blech
Manifest blech
09.05.2022 4 z 5

Skvěle lidsky (ne až tak odborně) sepsané metody, techniky i účinky. Určitě nějakou z nich vyzkouším, nebo jak autor doporučuje vyzkoušet všechny a najít si tu svou. Moc ráda se k ní budu vracet.


Carlito
Carlito
30.11.2021 5 z 5

Pěkně napsaná kniha o tom proč a jak meditovat. Přesvědčila mě :)

Jerry H
Jerry H
26.11.2021 5 z 5

Kniha splnila stopro můj záměr, který jsem měl spojený s přečtením. Namotivovala mě meditovat denně, takže za pět :-)

konstelanski
konstelanski
04.11.2020

Dobrá příručka.

Artim
Artim
10.02.2020 5 z 5

V této knize je všechno, co potřebujete k tomu, abyste začali meditovat. Na rozdíl od knihy "Klidná mysl, cesta k úspěchu" jde tato kniha rychleji k jádru věci a o různých způsobech a typech meditace se rozepisuje mnohem více.
Dokáže vás motivovat vědecky doloženými přínosy meditace a to jak pro tělo, tak pro ducha. Autor se zbytečně nerozplývá nad tím, jak mu meditace změnila život, ale místo toho udává více příkladů od předních meditačních guruů.

LadyCotton
LadyCotton
26.07.2018

Tuto knihu sice přečtete za jeden den, ale spousty dní se k ní budete vracet :-) Pokud si pohráváte s myšlenkou, že byste chtěli začít meditovat a stále jste na vážkách (respektive máte tisíc výmluv) tak si zkuste přečíst tuto malou knížečku. Je velice dobře napsaná, dobře se bude číst hlavně mužům. Je tam skutečně všechno co potřebujete vědět k tomu abyste se rozhodli zda-li budete nebo nebudete chtít umět meditovat. Nečekejte, že to půjde hned. Kniha vám sice ukáže cestu ale projít po ní budete muset vy sami...

Dixinka
Dixinka
15.10.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Meditace stojí za to.

Analady
Analady
25.09.2017 4 z 5

Po této knize jsem sáhla, protože jsem chtěla zkusit meditaci. Kniha se četla dobře a určitě stojí za přečtení. Ovšem meditace v praxi není vůbec snadná. Alespoň pro mě.

SilviaKovacikov
SilviaKovacikov
15.09.2017 4 z 5

Čítala sa mi dobre, aj keď som sa nestotožňovala s niektorými meditačnými technikami. Sú v nej však veľmi dobre a jasne vysvetlené dôvody a dopady meditácie na život. Doposiaľ sa mi všetky knihy tohto autora čítali dobre, sú písané výstižne, jednoducho, s trochou humoru.

JointlieKat94
JointlieKat94
19.07.2017 4 z 5

Tohle byla má první kniha o meditaci. Moc mě zaujala, a rozhodně pomohla. Je krásně čtivá a poučná. Od tohoto autora mám ráda všechny knihy, vždy mě nadchnou něčím, pro mě novým. :)

elyonka9643
elyonka9643
20.04.2017 4 z 5

Jako úvod pro úplné začátečníky a nepolíbené naprosto super. Dobře napsané rozhodně je tam pár dobrých argumentů i pro realisty. Mě to rozhodně nakoplo konečně začít meditovat pravidelně.:)

Elea
Elea
03.04.2017 5 z 5

Krásná kniha plná velmi užitečných informací a inspirací, dobře se četla. Pokud by byla vyhlášena soutěž o nejstupidnější obálku, tak tato má můj hlas.

Márinka
Márinka
05.05.2016 3 z 5

Kniha je to prospěšná, ale přece jen se mi více líbily Rychlé meditace od Erica Harrisona: http://1url.cz/jtuzM

LordSnape
LordSnape
30.04.2016 5 z 5

David Michie má talent a nesporný dar vyprávět. Ano, opět se opakuju, ale já prostě nemohu jinak. Jeho knihy jsou psané lehkou, zábavnou a skvělou formou. Pospěš si a medituj je asi nejlepší kniha o meditaci, jakou jsem kdy četl. Autor neopomene téměř nic, od překážek při začátcích, až po nesporné důvody, proč vlastně začít meditovat. Cílí převážně na neznalého, západního čtenáře, ale zároveň představuje i pohled buddhistické meditace. Opět bych vyčetl jen další kýčovitou obálku, čímž je u mě Synergie už tak nějak zaběhlá.