Poslední modlitba

Poslední modlitba https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273905/bmid_posledni-modlitba-zVw-273905.jpg 4 52 22

Tara série

< 3. díl >

Třenovský klášter slaví 900 let svého vzniku. Jeden z pozvaných novinářů je v noci brutálně zavražděn a další vraždy na sebe nenechají dlouho čekat. Tara netuší, kdo je jejím protivníkem. Tajemná sekta? Duch zaživa pohřbeného mnicha? Sériový vrah, který tu před dvaceti lety ubodal šest dívek? Nebo někdo, kdo skrývá temné tajemství? A komu patří kosti nalezené v klášterní studni?... celý text

Přidat komentář

ivoiro
26.10.2023 3 z 5

Asi o malý chloupek lepší, než předchozí díly. Ale kategorii oddechovky to stále nepřekročilo.

pepa4081
20.11.2021 3 z 5

Někdy mi připadá, jestli tahle série není spíš parodií na české detektivky. Co mne štve je, že autorka dělá ze všech policistů idioty, jen Tara ví všechno. Příběh je opět zamotaný a pro mne i naprosto nepředstavitelný. Nechci prozradit pachatele, takže to nemohu víc objasnit, ale přišlo mi to jako snůška nepravděpodobných vymyšleností. Na druhou stranu detektivky jsou pohádky pro dospělé (v pohádce je dovoleno vše) a knížka se moc dobře četla. Přes všechny výhrady si dokážu představit, že si knížku někdy přečtu znovu a jako lehké odreagování ji mohu doporučit.
Uspokojivé.


postrach
25.05.2021 5 z 5

Povedena detektivka.Az dokonce jsem myslela,ze vrah je jen jeden.Stary klaster=idealni misto na ukryti...Uz mam pripravene dalsi knihy teto autorky.

kolacky
23.05.2021 5 z 5

Nebýt vraha/ů, byl by Třenov ideální místo k životu...
"Karolínu" jsem odhalila tak ve třetině děje, vraha/y nikoliv. Moc dobré počtení, určitě všem doporučím!

akinomV
09.09.2020 5 z 5

Tara opět nezklamala, výborná detektivka. Spousta podezřelých, malé městečko a oblíbená vyšetřovatelka. Musím říct, že knížky od Veroniky Černucké mě zatím nikdy nezklamaly!

jprst
19.12.2019 4 z 5

Jedna z lepších současných českých detektivek, kterých zase až tak moc není. Tato stojí za přečtení a nalákala mě, abych ještě nějakou autorčinu knihu zkusil.

čef
05.12.2019 5 z 5

Na klasickou konverzační notu odzpívaná docela slušná česká detektivka. Měl jsem sice problém některé falešné notičky vyposlouchat, ale celkově jsem to pobaveně pobral. Zápletka je poměrně dost zašifrovaná, stopy jsou umně zapleteny do četných dialogů, kupy mrtvol byly více než dostatečné a nějaký překvapivý závěr zde také byl, takže jsem přes malá očekávání docela spokojen. Stejně tak očekávám, že stejně budou poměrně dost spokojeni i všichni fanatičtí čtenáři českých detektivek.

Cocina
27.06.2019 5 z 5

Opět hodně postav, ale jinak super kniha, těším se na další knihy od autorky.

rafan65
20.05.2019 5 z 5

Hodně dobrá kniha napínavý děj a vynikající rozuzlení. Všem doporučuji!!

EnneP
15.03.2018 5 z 5

Kniha se dobře četla.

dagmar5477
12.11.2017 5 z 5

Jedním slovem super. Knížka velmi čtivá, nechybělo napětí ani humor.

Danago
04.08.2017 5 z 5

Tak tato knížka mě velice překvapila, jako česká detektivka je vynikající.
Příběh je velice čtivě napsaný, napínavý ,zápletka je opravdu skvělá . Styl psaní mi hodně připomínal anglickou detektivku v českém městečku. Postupně se odkrývají souvislosti , žádné supermoderní vyšeřování, ale spíše dedukce a klasické detektivní myšlení . Tara mi byla ihned velice sympatická. Od knížky jsem se nemohla odtrhnout , kdo je vrah jsem rozhodně nezjistila ! Rozuzlení je dokonalé, vše do sebe zapadne!
Doporučuji neporovnávat se světovou krimi , každá má svá specifika, toto je česká detektivka a jako taková pro mě super!!!!

daniel1313
23.10.2016 4 z 5

Kniha mi také připadala dosti nedotažená a vykreslení postav dost pokulhávalo .
Není to Gardner ani Francis , ale dá se číst a v některých místech je opravdu dobrá !
Dost jsem byl zklamaný z toho , že třeba autorka dál nerozvíjela třeba to jak vrah utíkal
z kláštera po provedené vraždě novináře .
Možná , kdybych četl od autorky více knih mohl bych srovnávat , zda pokračuje ve vývoji ,
co by spisovatelky a nebo míří za zenit .

vejmel
08.08.2016 2 z 5

Hezky se to četlo, občas jsem se zasmál či pousmál, ale na 4* či 5* hodnocení by kniha musela být výrazně lepší. Mrzel mě poměrně rychlý konec, kdy si Tara jednou či dvakrát promluví s většinou postav a už se jde na finále, bez nějaké gradace či komplikace. Taky mi vadilo, že svět příběhu byl zalidněn docela plochými postavami (místní drbna, místní prcíř, zvrhlý církevník, obecní blázen apod.), další, autorkou rozhodně nechtěné, salvy smíchu ve mně vyvolávala její představa fungování církve a představa o řeholním životě vůbec. Jako oddechová detektivka na léto k vodě dobrý, nicméně větší ambice by tato kniha mít neměla.

dany512
19.06.2016 4 z 5

Poněkud neobvyklé na naše poměry: jeden hlavní vyšetřovatel na tolik vražd, který ještě neoplývá přílišnou inteligencí a soukromý detektiv v podobě ženské z prachaté rodiny...?? Dobře se to ale četlo a místy to bylo i humorné. Dala bych 4,5 *

TeaPeter
28.04.2016 3 z 5

Struktura děje byla tak poirotovská (!) - tedy vrcholící ve finále, kde se všichni sejdou a velký detektiv to na ně vybalí. Ale inspiraci dobrými detektivy bych jí asi odpustil - přece jen je to beletrie. Spíš mi vadilo, jak se autorka oprostila od našich reálií - přece jen vyšetřování několikanásobné vraždy soukromým detektivem v české kotlině... Divná mi přišla i epizoda s dědečkem Luigim... že by to navazovalo na nějakou dřívější knihu, kterou jsem nečetl? Možná. Asi už jsem přečetl moc detektivek od jiných autorů a mám tak zformovanou představu o tom, jak by měla detektivka vypadat a fungovat - takže více než tři hvězdičky dát nedokážu.

Modrina
11.04.2016 4 z 5

Knížka se mi četla velmi dobře, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Jen mi na závěr chybělo vysvětlení několika maličkostí, ale jinak paráda.

evasamankova
29.03.2016 5 z 5

Další skvělá detektivka V. Černucké. Zasmála jsem se, málem si zavařila mozek, ale stejně jsem nic nerozluštila :D

Henriette
24.02.2016 5 z 5

Zatím nejlepší Tara, kterou jsem četla. Autorka se knihu od knihy zlepšuje a její inteligentní humor, který přenáší na čtenáře prostřednictvím Tary, mě neskutečně baví. Jen tak dál! Zápletka je skvělá, trochu jsem se ztrácela v postavách z vesnice a vraha jsem si spíše tipla, než uhodla. Souvislosti už jsem však dohromady nedala. Takže fakt super!

DariDerek
23.02.2016 5 z 5

Hurááá, tohle bylo dobré! :) Bavilo mě to a jsem ráda, že nejsem úplný pablb, něco málo jsem tušila! yes!! :)) recenze v záložkách :)