Poslední let

Poslední let https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86366/posledni-let-86366.jpg 4 11 3

Záhadné letecké neštěstí na Sahaře, která je pustá a drsná, ale na mnoha místech lze na ní najít známky života vyhynulých civilizací. Hrdina románu čelí ještě drsnějším intrikám londýnských finančníků se šlechtickými tituly.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Flyaway , 1993


více info...

Přidat komentář

Abroš
18.02.2020 5 z 5

Kniha má spád,nenudí.Zajímavý příběh o soutěžním přeletu Afriky,který končí tragicky.Taková volná detektivka ze zajímavého prostředí.Doporučuji

milan3144
30.12.2018 5 z 5

Druhá kniha od tohoto autora a opět za pět (hvězd samozřejmě). Děj má spád a nechybí napětí. Dějová linie je tentokrát vystavěna jinak, než ve Sněžném Tygrovi a tak zde odpadá to skloubení dvou časových rovin a příběh tak má od počátku svižné tempo a rozhodně nenudí. Zvláště pak, když se pak přesune z Londýna do Afriky, mě kniha velmi bavila. Je pravda, že je tam pár takových logických, dějových kotrmelců, z nichž jeden mě dost pobavil. Hlavní hrdina, bývalý vojenský zpravodajec, zakladatel a majitel bezpečnostní firmy, člověk který by tedy měl s operativními postupy mít bohaté zkušenosti, se vydá pátrat po člověku a když už ho má na dosah ruky tak zjistí, že ho asi nepozná, jelikož nemá jeho fotku...
Vůbec nevím, proč tuhle chybu autor hlavnímu hrdinovi přisoudil, jelikož kdyby jí prostě měl, tak by to podle mě na děj žádný zásadní vliv nemělo. No budiž, je to spíš taková kuriozita.
Každopádně klady výrazně převyšují nad touto a ještě asi dvěma drobnostmi.
Velmi pozitivně také hodnotím to, že autor příběh zasadil do reálných míst, takže se mi dařilo najít téměř všechny místa, kterými se děj v Africe ubíral. Ze satelitních záběrů a do nich vložených fotografií (Google Earth), jsem pak musel obdivovat tu drsnou nádheru pouště. Žasnout nad její rozlehlostí, barevností ale i rozmanitostí a dozvěděl se také o této části světa zajímavé věci.
Závěrem: Výborná, napínavá knížka a začnu líčit na další od tohoto autora.


Lemurka
06.11.2013 5 z 5

Skvělá kniha, napínavá, čtivá a ze zajímavého prostředí.

Štítky knihy

Alžírsko Sahara letecké katastrofy dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Desmond Bagley
anglická, 1923 - 1983
1985  86%Sněžný tygr
2000  82%Běh naslepo
2000  85%Bahamská krize
2002  89%Poslední let

Kniha Poslední let je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce40x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x