Poslední hra

Poslední hra https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319292/bmid_posledni-hra-rlu-319292.jpg 4 136 47

Někdy můžeme věřit už jen sami sobě – a někdy ani to ne! Odvážný psychothriller z Latinské Ameriky. Ted McKay si právě zvedá k hlavě revolver, když v tom se rozezní zvonek u jeho dveří. Ted je úspěšný podnikatel, má krásnou ženu a dvě báječné dcery; koho by napadlo, že je rozhodnutý skoncovat se životem? Jenže zatímco nevítaný host dál zběsile zvoní, objeví Ted na svém stole vzkaz; ačkoli poznává vlastní rukopis, nepamatuje si, že by ta slova sám napsal: OTEVŘI DVEŘE JE TO TVÉ POSLEDNÍ VÝCHODISKO Na prahu stojí cizí muž jménem Lynch, který kupodivu přesně ví, k čemu se Ted chystá, a předloží mu podivný návrh. Pokud na něj Ted přistoupí, nevystaví svou rodinu utrpení, které by jí přinesla jeho sebevražda. Ted se nechá přesvědčit, jenže lístek na stole i nečekaná nabídka jsou jen první tahy v rafinované hře plné manipulace a smrti. Kdosi jej vylákal, aby se vypravil po cestičce z drobečků, které musí sesbírat, než si dá všechno dohromady. Někdo, kdo ho zná až do morku kostí; někdo, kdo ho donutí pochybovat o sobě samém i lidech kolem sebe. Kdo tahá za nitky v pozadí?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Plus
Originální název:

La última salida , 2016


více info...

Přidat komentář

minimonisek
12.04.2024 3 z 5

Docela mě zmátla druhá část, říkala jsem si, co jsem to zase vzala do ruky za knihu. Nicméně za přečtení určitě stojí. Postupem času se objevuje pravda o tom, kdo je vlastně několikanásobný vrah. Na knize mě trochu zklamal závěr. Ale naopak oceňuji, že námět knihy je něco nového, o čem jsem ještě nečetla. Takže za přečtení doporučuji.

aliza
10.01.2024 5 z 5

Výborný psychologický thriller, napínavé od začátku do konce, těžko se kniha odkládala. Spousta zvratů a překvapení. Takže super kniha. Jen ten konec s vačicí... Tady opravdu nevím "co tím chtěl básník říct".


Ennie
13.11.2023 4 z 5

Ze začátku jsem knihu nemohla vůbec odložit. Je to moc čtivě napsané. Na začátku třetí kapitoly ten spád trochu klesl, ale naštěstí jsem se po pár stranách zase začetla. A knihu hodnotím velmi pozitivně a doporučuji, jestli máte rádi psychologické thrillery. I s rozuzlením jsem spokojená.

čef
29.08.2023 5 z 5

Dlouho se neví, co je pravda, co halucinace a co za tím vším je. Postupně se odhaluje pravda a i na závěrečné překvapení dojde. Velice vynalézavě, zajímavě a originálně napsaný román o sériových vraždách. Také trocha exkurze do psychiatrie se vyvedla, takže nemám žádnou výtku, ale naopak velkou chválu.

de6978
18.08.2023 4 z 5

Kniha je rozdělena do 4 kapitol
V první kapitole je děj uvedený v popisku
Ve druhé kapitole se děj opakuje, ale z jiného pohledu
První dvě kapitoly mě opravdu nebavily, ale jakmile začnete číst třetí kapitolu, tak si řeknete : Cože ????

Čtvrtá kapitola vše vysvětluje a rozuzlí. Nicméně od třetí kapitoly se děj uchyluje jiným směrem než byste si řekli ( blázinec, vracení do minulosti ... )

eliska1523
25.02.2023 5 z 5

Poslední dobou mám problém dočítat... když jsou hlavní postavy tupé jak žabikuchy, 20x se omýlá to samé dokola a jsou totálně předvídatelné, nebaví vás to.Tady jsem se ale bavila od začátku do konce. Udržet se skoků v čase, realitě, žádný problém... a že to byla jízda.Rychle vám dojde, že to nemá hlavní hrdina buď v hlavě v pořádku, nebo čtěte jiný žánr Bavilo, bavilo a na konci překvapilo...kdo je padouch je otázka do posledních 40 stran.A to je vždy příjemný.

MirkaProk
19.08.2022 4 z 5

No nejdříve chaos, pak menší chaos a když si člověk myslí, že už ví, tak zjistí, že vlastně vůbec neví. Závěrečné rozzuzlení jsem tak trochu tušila. Kniha se mi líbila.

Pavlina50
17.02.2022 4 z 5

Taková hra se smrtí - psychologický thriller, který svou komplikovaností rozhodně nepatří mezi odpočinkové čtení.
Hlavní hrdina - Ted - pár minut před dobrovolným odchodem ze světa dostane prazvláštní úkol. Prazvláštní byla vlastně i celá kniha. Bylo to dost zamotané a nějakou dobu mi trvalo, než jsem pochopila, o co vlastně vůbec jde, čemuž moc nepomáhalo ani to, že často nebylo jasné, co je realita a co už ne. Občas jsem se v tom propletenci už trochu ztrácela, a proto jsem se při čtení musela soustředit podstatně víc, než jsem zvyklá při čtení jiných knih.
Ale jinak je to určitě zajímavé a netradiční počtení, které se dost vymyká klasickým „krvavým“ thrillerům a za přečtení určitě stojí.

Ale mimochodem…ten konec s vačicí jsem fakt nepochopila.

hana4904
10.03.2021 2 z 5

Musím říct, že jsem čekala všechno, ale konec, mě zklamal. Vysvětlení paráda, super, ale ten závěr ....

JaHenrich
17.12.2020 5 z 5

Perfektná kniha, prečítaná na jeden krát, len mohol by mi prosím vás niekto vysvetliť to s tou vačicou na záver?

ladyxx
13.07.2020 4 z 5

Očekávala jsem zápletku ve stylu filmu Hra (1997) s Douglasem v hlavní roli. To se sice úplně nevyplnilo, ale stejně to byla psychotická jízda příběhem, jejíž smysl čtenář pochopí až na samotném konci. Odkazy na šachy byly fajn. Velká škoda, že autor nezasadil děj do rodné Latinské Ameriky.

veronika6239
20.04.2020 5 z 5

Mrzí mě, že nemám časový prostor, abych knihu přečetla na jeden zátah.... To by byla ještě větší jízda. Ten, kdo má rád v knihach prolínání se časových os a příběhu, přijde si na své. Rozuzleni cca 30 stran před koncem. Super čtení u něhož se musí trochu přemýšlet. Hodně povedené dílo. Těším se na další knihy autora.

dulenka
22.11.2019 4 z 5

Šílený... co dokáže mysl .... psychika je obrovský bludiště...
Knížka přibližuje krutý svět.

rodak
04.05.2019 4 z 5

Ta první půlka byla fakt zmatená,ale pak to vše do sebe zapadlo.Chtěl bych zkusit ještě nějakou knihu autora.

Gibis
29.12.2018 4 z 5

Musím říct, že začátek byl opravdu podivný a jak jsem četla dál, bylo to podivnější a podivnější :) A vlastně celou knihu jsem se tak nějak pořád nemohla rozhodnout, komu a čemu budu věřit, co je vlastně realita a co je výplodem choré mysli, nebo zda je to celé spiknutí proti Tedovi. Když mi to konečně začalo připadat jasné, přišla poslední strana a všechno bylo jinak? Ale abyste pochopili, tak si to zkrátka musíte přečíst :) Kniha se odkládala jen velmi těžko...

Hankah265
19.12.2018 5 z 5

Obal této knihy mi padl do oka v knihkupectví. Po přečtení mnoha severských detektivek, které mě už nijak zvlášť nebavily, jsem chtěla změnu. A nestačila jsem se divit, na jaký poklad jsem narazila. Ze začátku knihy (možná do půlky) jsem vůbec nevěděla, která bije, ale nějak jsem nemohla knihu odložit a pak už to jelo a knihu jsem dočetla na jeden "zátah". Když chtějí přátelé doporučit něco trochu jiného (z tohoto žánru), sáhnu po této knížce a většinou je doporučována dál. 5 hvězdiček si jistě zaslouží.

Matita310
06.12.2018 5 z 5

Tak pro mě tohle byla naprostá bomba. Od knihy jsem čekala lecos, ale musím říct, že mě velice překvapila. Doporučuji!

kackahracka
16.10.2018 4 z 5

Tuhle knížku mi k přečtení předávala mamka. Mlčky mi jí vtiskla do ruky, a když jsem se zeptala, jestli to bylo dobrý, zadívala se na mě tak, že jsem si přála všeho nechat, někam si zalézt a jen číst a číst. Varoval mě jen, že začátek je hodně HODNĚ divný. Takže. Ten začátek trval až do strany 87. Což bych řekla-je docela dost. Teda pro ty, kterým nikdo nic neřekne, jen je nechá téhle knížce napospas. Připadáte si během těch prvních kapitol jak v docela solidním rauši. Pak vám začne docházet, o co tady asi jde. Což si jen myslíte. Zvrat číslo jedna je překonán zvratem číslo dvě. A tři. A čtyři. Nejideálnější by bylo, přečíst to celé na jeden zátah. To by byla jízda. Hlavně poslední čtvrtina. Čtení na etapy tomu ubírá na efektu. Ale většina smrtelníků k tomu nemá přípežitost. Škoda. Epilog je hnusný a zbytečný, nečtěte ho. Plný počet hvězd dát nemůžu, něco mi na knížce vadilo. Možná ta vačice, co okusovala Hollynu nohu. Ale mistrovské dílo to jinak je, o tom žádná.

micha-ella
28.09.2018 4 z 5

Tak takhle zamotaný příběh jsem ještě nečetla! Párkrát jsem se musela vrátit a zkontrolovat, jak to či ono probíhalo a co dává smysl a co ne, nemohla jsem se od té knížky odlepit. Jen poslední kapitolu si autor mohl odpustit, nemám ráda surovosti, dalo se to domyslet.

Rade
25.09.2018 4 z 5

Taky mě napadlo, že se autor inspiroval Lehanovým Prokletým ostrovem, je tu hodně společného. Nicméně zatímco v Prokletém ostrově se objeví v určitém momentu hodně překvapivý zlom, tady už je na prvních stránkách zřejmé, že to, co Ted zažívá, je podivné, až neuvěřitelné…
První třetina se mi líbila nejvíc, hodně působivá, opravdu na mě Tedovy zážitky působily až děsivě, včetně nečekaně se objevující vačice, která jakoby napovídala, že nemáme brát vše doslova.
Ve výsledku hodnotím jako dost dobrou detektivku. Jen mě trochu zklamalo, že se „odvážný psychothriller z Latinské Ameriky“ odehrává v USA… :)