Posedlost

Posedlost https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223290/bmid_posedlost-yG2-223290.jpg 3 94 29

V posledním ročníku Akademie svaté Jany v Danversu v Massachusetts to pořádně vře. Studentky se připravují na pohovory na vysoké školy, soupeří o to, která z nich skončí jako nejlepší absolventka ročníku, prožívají první lásky. Všichni očekávají, že dívky velký tlak zvládnou. Jenže se mýlí. Nekorunovaná školní královna se uprostřed hodiny zhroutí s podivnými křečemi a tikem. Lékařská záhada. Nemoc se ale vzápětí rozšíří a brzy už začíná stejnými symptomy trpět stále víc studentek exkluzivní dívčí střední školy. Mají křeče, ztrácejí vlasy, dostávají prudké záchvaty kašle. Školu svaté Anny zachvátí panika, šíří se klepy a dohady, propuká hysterie. Případu se brzy chytnou média a vypuká horečnatá snaha odhalit příčinu potíží studentek. Může za to očkování? Znečištění životního prostředí? Stres? Nebo to snad dívky jen předstírají? Jedině Colleen, která pracuje na zvláštním projektu o čarodějnických procesech v Salemu, si uvědomuje zvláštní shodu okolností. Jejich město se kdysi dávno jmenovalo Salem, a už před třemi sty lety tu skupina děvčat trpěla podobnými příznaky...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Conversion , 2014


více info...

Přidat komentář

E.T.007
05.10.2022 1 z 5

Uff... Tak toto bol hrozne ťažký pôrod. A nekonečne dlhý.

Tento príbeh nie je ani mrazivý, ani pútavý, ani duchaplný a už vôbec nie vášnivý, ako sľubuje anotácia. Ak vám môžem odporúčať - ani sa doň nepúšťajte. Škoda času.

Tess.96
12.09.2021 3 z 5

Konečně dočteno a že to byla pořádná fuška. Kniha mě zaujala svým námětem, ale nakonec jsem z ní celkem zklamaná. Celkově je to špatně zakončené, vlastně mi to přišlo nedokončené, otevřené a autorka se tématu čarodějnic, nadpřirozena a Salemu mohla věnovat daleko lépe a víc. Nemohla jsem se do příběhu vůbec načíst, místy mi to přišlo hodně zdlouhavé a zbytečné. Takže za mě velké zklamání.


ZÓNA
12.12.2020 2 z 5

Je zajímavé, jak někdo může napsat román podle skutečných událostí tak nezajímavě, jako se povedlo paní Howeové.
U tak hezké ženy bych navíc předpokládal více vášně a odvahy. Více spojitosti mezi minulostí, současností a osobním příběhem...
Román se vleče a je nudně popisována jak minulost, tak přítomnost. Nikterak zvlášť vykreslené postavy, které si nemůžete oblíbit a v tomto ohledu s nimi i soucítit.
Historie Salemu je jistě politováníhodná a osud nevinných žen rovněž. Ale možná je zajímavější přečíst si skutečnou historii, než tuto fikci, byť propojenou se skutečnými událostmi, které se v Americe odehrály.
Román je uhlazený, bez výraznějších zvratů a překvapení.
Autorka se sice v závěru probudila a snažila se být na posledních padesáti stranách knihy aktivnější.
Nicméně. Ani tím nezměnila můj pohled na nepovedenou knihu. Od autorky bestsellerů bych očekával výraznější počin. Ale ne pokaždé se podaří napsat román, který strhne davy. Omlouvám se, Katherine... :-)

Ajrad1981
28.11.2020 2 z 5

No, nebylo tak zlé, jak to po prvních kapitolách vypadalo, ale stejně nic moc.
Na začátku je trochu zmatek v čase, leden je v jednom případě vyměněn za listopad. Zarazil mě gotický styl v Americe, ale o americké architektuře nevím nic, tak možná to je moje neznalost. Ale děsně, fakt děsně mě vytáčelo oslovení Colleenko.

Petruse21
03.06.2020 3 z 5

V době koronaviru tematické čtivo. Ovšem přišlo mi to nedokončené.

Sabina335
07.04.2020 3 z 5

Záhadná nemoc, která napadla dívky ze školy. Co za tuto nemoc může? Docela pěkné čtení.

MalejTucnak
08.03.2020 3 z 5

Pamatuji si, že mě příběh moc nenadchl, ale protože je to už hodně dávno, chci jí dát ještě šanci a přečíst si ji znova.

niknikita
07.09.2019 3 z 5

Když jsem polovinou knihy musela jenom listovat a začala se nudit...nevím, jestli ta třetí hvězdička není spíš za pěknou obálku. Přiznám se, že jsem v některých okamžicích začala mít hysterické pocity z té záplavy zbytečných slov.
Přitom je to paradoxně trochu nedotažený příběh. Nejzajímavější pro mne byl vztah Emmy a Teda a přitom právě tomu dala autorka ve své knize minimální prostor. Škoda.

Veronika33
19.06.2019 4 z 5

Kniha ma celkom bavila bola pútavá a striedanie dvoch časových rovín bolo zaujímavé. Musím priznať, že dejová linka zo súčastnosti ma bavila o trochu viac, možno aj kvôli tomu, že v linke z minulosti bolo fakt veľa postáv (s podobnými menami) a dosť som sa strácala najmä na začiatku. Koniec knihy ma však trochu sklamal, zdalo sa mi to také nedotiahnuté. Napriek tomu som rada, že som si ju prečítala.

ElizabethB
28.05.2019 2 z 5

Dobrá kniha. Páči sa mi téma, je to niečo iné, originálne. Veľká hrsť napätia dopĺňa štipka vášní. Ale prečo som jej nedala plný počet? V niektorých miestach sa mi zdalo, že autorka to zbytočne naťahuje a tým pádom sa mi to zdalo také pomalé. Nehovorím, že to nebolo napínavé, len pomalé. V niektorých pasážach bolo zase dosť ľahké odhadnúť, čo sa stane. Chýbala tam ešte jedna vrstvička tajomstva. A čo sa týka toho konca - zdal sa mi príliš zmätený, preťahovaný a nebola som z neho šokovaná. Predvídala som. Ale na druhú stranu, páčilo sa mi prelínanie dvoch dejových línií. Tá línia z minulosti obohacovala ten súčasný dej a tvorilo to spolu skvelú súhru. Takže za mňa taký priemer... :)

p.pavlina
30.04.2019 1 z 5

Tak tato kniha mě absolutně vůbec nebavila. Bylo to utahané a rádoby záhadné a strašidelné. Nemohla jsem se do děje začíst a vůbec jsem necítila potřebu knihu číst dál a musela jsem se do ní nutit. Škoda, protože téma vypadalo velmi zajímavě.

Janule809
31.01.2019 5 z 5

Celkem zklamání

Nikoll2
17.12.2017 2 z 5

Upřímně mě tato kniha celkem zklamala. Nápad na děj se mi zdá skvělý, ale samotný děj byl už bohužel takový táhlý a chybělo mi v něm více akce.

haaabi
06.11.2017 5 z 5

První jsem myslela, že čtení o středoškolačkách asi nezvládnu (vzhledem k mému věku), ale pak se to rozjelo a četlo se to úplně samo. Opět se zde střídala minulost se současností, jako v předchozí Katherinině knize a uvítala jsem i malou zmínku o postavách z předešlé knihy. (Jen škoda, že se třeba Collen nesetkala s Connie, hlavní hrdinkou Lexikonu lektvarů paní Daneové). Před četbou doporučuji přečíst i hru Arthura Millera Čarodějky ze Salemu, kolem které se celá Katherinina kniha točí.

fenecek164
16.01.2017

Tuhle knížku jsem dostala k Vánocům od známé a popravdě jsem od ní moc neočekávala. Na rozdíl od ostatních čtenářů tady měla pocit, že krapet nudný je začátek. Knížka byla skvěle napsaná a čtivá s překvapivým koncem. Pokaždé, když jsem dočetla mezihru jsem si říkala, že se musím co nejdřív dozvědět, co bude dál, no a pak pokračoval klasický děj a naopak. Bylo příjemné číst tuto knihu a jsem za to velmi ráda.. Rozhodně doporučuju.

paajus
07.08.2016 4 z 5

Kniha je velmi čtivá. Začátek velmi dobrý, konec spíš průměrnější a trochu mě zklamal, čekala jsem něco jiného. Neřekla bych, že se jedná o román pro ženy. Přece jen, hlavní hrdinka je maturantka se svými studentskými "problémy", které dospělé už moc neosloví. Ale za nápad velké plus :-)

Terusta
26.07.2016 3 z 5

Začátek zajímavý, ke konci se to spíše zhoršuje. Ale dá se docela v pohodě dočíst a celkový dojem je řekla bych průměrný.

milunka21
20.07.2016 3 z 5

Taková oddechovka a konec mohl být lepší.

Pavlnka
07.07.2016 3 z 5

Výborné téma, ale kniha chvílemi docela nuda. Závěr mi přišel vyloženě nedotažený. Chyby tomu taky nepřidaly. Vracet se k ní určitě nebudu.

mekkejla
15.05.2016 3 z 5

Souhlas s většinou komentářů zde - skvělé téma, ale zpracování poněkud nudnější. Hodně se tam vše opakovalo. A zklamaly mě chyby v překladu.