Zlatá lilie

Zlatá lilie https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136882/bmid_pokrevni-pouta-zlata-lilie-qqY-136882.jpg 5 877 91

Povinnost, nebo láska? Co zvítězí? Alchymistka Sydney Sageová slouží jako jakýsi most mezi světem vampýrů a lidí: chrání tajemství prvních a životy druhých. Moc ráda by studovala univerzitu, ale místo toho byla vyslána na snobskou střední školu v Palm Springs. Má tam za úkol střežit morojskou princeznu Jill Dragomirovou před zabijáky, kteří chtějí ve světě Morojů rozpoutat válku. Všichni ji považují za skvělou alchymistku, dokonce i ti, kteří o ní dříve pochybovali. Nyní však začíná pochybovat ona sama: opravdu jsou všichni vampýři zvrácené stvůry, anebo je to všechno jinak? Všechno se ještě víc zkomplikuje, když bývalí Strigojové Soňa a Dimitrij zjistí, že právě Sydney by mohla být klíčem k objevení zázračného léku k proměně na Strigoje. A pak Sydney naváže milostný vztah s Braydenem… Má s ním mnoho společného, ale přesto jako by ji stále silněji přitahoval někdo jiný, na koho by kvůli jeho původu neměla ani pomyslet! Co teď? Má se řídit zákony alchymistů, anebo naslouchat hlasu vlastního srdce?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Golden Lily , 2012


více info...

Přidat komentář

VeDny
18.02.2023 4 z 5

Vnímám určitou paralelu s VA - hlavní hrdinky jsou sympatické, zatímco jejich blonďaté kamarádky se stejným taťkou nikoli. Příchod Dimitrije byl ale velmi příjemný, jeho energie šla v knize hodně poznat a na chvíli jsem měla pocit, že by to tam mohli přežít. Jinak se mi zdá celý ten plán na hranici zdravého rozumu - pokud blaho celého morojského světa závisí na přežití malé holky, kterou hledá nejeden padouch, nepřipadá mi nehlídaný pobyt na střední škole úplně ideální - nikdo s ní netráví polovinu dne a jediné, co ji drží naživu, je to, že její poloha není známá. Což mi přijde jako velký hazard i vzhledem k tomu, že se Jill promenáduje po poměrně velkém rušném městě, fotí se do katalogů, baví se s místními atp. zatímco po ní jede pátrání.

KAŽDOPÁDNĚ, styl autorky mě opět bavil. Vývoj Adriana a Sydney naskočil na vlnu jiskření a náznaků, které všemu dodávají trochu spád. Akorát to způsobuje další a další vnitřní rozkoly, které se objevují dost často. Linka jménem Brayden byla vtipná, konečně se uvolnila ta stojatost příběhové linky (čekáme, skrýváme se, něco jen tušíme, něco snad trochu cítíme, něco nám možná hrozí) a konečně se objevily nové náměty a nová místa.

ElizPetrova
04.10.2022 4 z 5

Zlatá lilie je mnohem zdařilejší oproti prvnímu dílu ze série. S Jill, kterou jsem si stále vůbec neoblíbila, naše hlavní hrdinka naštěstí tolik interakcí nemá. Dozvídáme se zde i něco málo navíc ohledně čarodějnictví, což by mohlo být i rozvinuto více. Adrian se zde vyskytuje také hojněji a je to momentálně má nejmilejší postava. Jeho konverzace se Sydney jsem si užívala. Stále beru v potaz, že se jedná o knihy, které jsou určeny mladším čtenářkám, i přesto mě příběh bavil.


cukrovka
09.08.2021 3 z 5

Zajímavý příběh, ale opět velmi málo akce. Příběh je natahován nudným vyprávěním školských problémů a akce se objevuje opět až na konci.

Karoli282
02.03.2021 5 z 5

Skvělé pokračování. Objevilo se zde několik nových zvratů, vytvořily se nové vztahy, některé zanikly. Dočkali jsme se na chvíli i Dimitrije, za což jsem ráda. Vztah Sydney a Adriana se konečně pomalu začíná vyvíjet. Adrianův vývoj na mě působí velmi dobře, jedná se o mou oblíbenou postavu. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.

sydneysage04
06.01.2021 5 z 5

Adriana tady mám ráda mnohem víc než ve VA a mám ho i radši než Dimitrije. Líbí se mi magie, kterou Sydney konečně začala používat.

jindriskamalovc
23.09.2020 5 z 5

Série jsou si podobné a každá má něco do sebe. Zlatá lilie je u mě poklad knih.

ydnac
07.09.2020 4 z 5

Další podařená série od Richelle Mead. Četla jsem od ní všechno co vyšlo a vždycky se mi to líbílo :-) stejně jako u VA je to spíše pro mladší ročníky, ale to mi nevadilo :-) Jen mě mrzí , že jsem si to nemohla přečíst, když jsem já byla ten mladší ročník :-)

Catyna
11.06.2020 5 z 5

Parádní série

Cress
18.05.2020 5 z 5

Tohle bylo ještě lepší než první díl. Syney je skvělá hlavní hrdinka, Adrian je prostě Adrian a já ho miluju. Richelle Mead je zkrátka sázka na jistotu. A teď bych si poprosila další díl.

Audrina
17.05.2020 4 z 5

Pokrevní pouta mám jako sérii ráda, možná mě baví víc než VA, a to především díky hlavním hrdinům, kteří mi jsou přece jenom sympatičtější.
Jasně, jet čtení pro teenagery, ale stále se mi to líbí

marianna7090
23.03.2020 2 z 5

Príbeh Sydney a Adriana sa mi veľmi páči avšak nudné školské problémy, ten "milostný" vzťah, ako ho nazvali v anotácii, s tým Braydonom, a skoro nulová akcia ma veľmi unavuje a musela som sa do čítania nútiť. Zase raz ma to chytilo až ku koncu knihy, inak to bolo také... Nemastné, neslané.

Kacennnka
04.11.2019 5 z 5

Jako jo, ale není to VA.

Pejuška
28.07.2019 5 z 5

Série mě naprosto upoutala...Sydney to nemá jednoduché, najednou všechno, v co věřila, a co pro ni bylo alfou omegou se začne pomaličku bořit, a ona poznává, že všechno není tak černobílé, jak by se mohlo zdát. Naštěstí má okolo sebe přátele, které sice neodpovídají normám alchymistů, ale stojí při ní za každou cenu. Velmi se mi líbilo, jak důmyslně vymysleli plán na záchranu Soni. A každá taková událost mění Sydney její pevně vybudovaný vzorec chování a života.

Damonka12
13.05.2019 5 z 5

Druhý díl dokonalé série. Sydney a Adrian jsou úžasní, kniha rychle plyne, děj má smysl. Nedokážu se od této série odtrhnout a většinou jí celou přečtu během týdne. Můžu jedině doporučit.

Hankah265
23.04.2019 4 z 5

Příjemná oddechovka, rychle přečtené... Hezká koncovka s Adrianem... :)

DannyLady
26.01.2019 4 z 5

Skvělí díl plný akce a hlavně Adriana. Předpokládám, že s pouty to bude stejné jako s VA a díl od dílu to bude lepší. Už se těším, jaký vývoj nabere příběh a vztah Syd s Adrianem.

karolina1733
14.05.2018 5 z 5

Narozdíl od předchozího dílu se tady něco začalo dít až pomalu ke konci, což ale vůbec nevadí. Knížka byla i tak, stejně jako všechno ostatní od autorky, zábavná a nedá se od ní odtrhnout. Sydney není úplně moje nejoblíbenější postava, ale všechno to zachraňuje Adrian, kterej je skvělej už od VA. Navíc jsem i zvědavá, jak se bude vyvíjet milostnej trojúhelník Jill X Eddie X Angeline.

janebeauty9860
21.04.2018 5 z 5

super. Hlavně Adrian.

Anonymní
31.03.2018 5 z 5

Jednoduše super. :D

Andynka
10.03.2018 4 z 5

Druhý díl de mi líbil víc, jak první díl. Byl více akční a soustředil se i na soukromé životy postab. Za mě paráda.