Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila

Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98239/bmid_poklady-klasicke-ceske-kuchyne-aneb-65e824194c25e.png 5 198 35

Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví. Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo. "Poklady" musíte mít!... celý text

Přidat komentář

Kackac77
03.01.2024 5 z 5

Skvělá kuchařka, ze které se i mně, trumpetě co spálí i vodu, protože ji nebaví u plotny stát, podaří uvařit. Recepty jsou jednoduché a je to spíš taková česká klasika. Já sama upřednostňuji zdravější jídlo, ale rodina mi pohanku se zeleninou nejí.

Madla81
28.12.2023 5 z 5

Naprosto skvělá kuchařka, z níž opravdu hodně čerpám. Neměla by chybět v repertoáru začínajících, ale i středně pokročilých kuchařů.


jarkaska
17.08.2023 5 z 5

Další kuchařka, z které se dobře vaří. Ke každému receptu je pěkný obrázek.

bravefox
08.08.2023 5 z 5

Tahle bílá edice s v čele s touto kuchařkou byla jednou z prvních v mé sbírce. Oceňuji především jednoduchost zpracování receptů, jednoduchý bílý design a výběr receptů. Pokud přemýšlíte o koupi kuchařky zaměřené na českou kuchyni, tak nebojte se sáhnout po této, a pokud se nebojíte pořádných formátů, tak jděte rovnou do Velké kuchařky Čech a Moravy od stejného autora.

Acheron
30.08.2021 5 z 5

Perfektní kniha pro začátečníka v české kuchyni. Klasika, pokud člověk nechce odkoukat líné (zlo)zvyky od své maminky. Osobně jsem po pár vyzkoušeních ubrala množství smetany a másla v receptech, protože to není zdravé a chutná to velice dobře i s menším množstvím.

Stačí otevřít knihu a nemůžete to pokazit, pokud nejste úplně leví.

Pája89
18.01.2021 5 z 5

Moje nejoblíbenější kuchařka. Celkově je mi Roman Vaněk moc sympatický, ráda podporuji jeho tvorbu a mám ráda jeho kuchařky.

Azmodan
06.01.2021 5 z 5

Kuchařek je moře a stačí do toho moře sáhnout a náhodně jednu vytáhnout a z pravidla neuděláte chybu. Proč tedy ztrácet čas nějakou další? Odpověď je snadná.
Přehlednost, jednoduchost, srozumitelnost + něco navíc. A to "něco navíc" jsou různé "terminus technikus", kdy p. Vaněk nepředpokládá, že jeho kuchařku čte zkušený kuchtík. V knize najdete "šablonu" jak vypadá snítka, špetka, lžíce a lžička. Kniha je velmi přehledná. Co stránka, to recept s velkou výborně naaranžovanou fotkou na které nic neruší (příbor, ubrus, váza s květinou nebo pestrobarevný talíř).
Dle mě jde tahle kuchařka dál, než ty ostatní, ale ne používáním absurdních surovin či předháněním se v nesmyslných kombinacích či nahrazováním náhražek. Jde dál svou srozumitelností a přehledností. Zřejmě se projevila záliba pana Vańka ve sbírání kuchařek. Pokud by měl člověk, který rád vaří a/nebo jí, mít v knihovničce jednu jedinou kuchařku měla by to být právě tato! Je to základ na vše.
Vřele doporučuji.
Ps.: mám vydání z roku 2020 a je velká škoda, že sem nemohu opsat úvod kiny. Ten totiž mluví za vše! A je lepší než tisíc recenzí.

PanTydlitát
11.11.2020

Kniha obsahuje skvělé recepty, zatím se vždy povedlo ukuchtit dobře.

fis.rena
08.05.2020 5 z 5

Poklady...co víc k tomu říct. Teď v karanténě si kuchařku chráním jak oko v hlavě,když funguju i jako závodní jídelna. Je v ní velká inspirace, skvělé rady a ty výsledky jsou boží. Romana žeru :)

Josh
08.01.2020 5 z 5

Roman Vaněk je pro mne PAN KUCHAŘ a také skvělý autor kuchařek, protože podobně jako ve škole, ne každý učitel umí předat to, co umí.

V téhle kuchařce každý recept, který zkusíte prostě vyjde na 100 %. Možná více :o)))

Mne "zachránil" při vaření české kuchyně, protože maminka zemřela dříve než mi předala své "tajné přísady a zlepšováky" a všichni víme, že maminky to umí nejlépe ze všech. Podobně jako babičky .... Nebo ne?

Hotovson
07.12.2019 5 z 5

Pro samouky a lidi co baví vařit, ale nejsou vyučený a milujou českou kuchyni jako já, je to naprosto ideální kuchařka :)

Gweny
14.08.2019 5 z 5

Jediná kuchařka, kterou otevírám, když si jednou za čas nevím rady s klasickými českými pokrmy. Pan Vaněk má za ušima, vydat tenhle "skvost" byl vážně skvělý nápad! Děkuji!

JarmilaNovotna
10.08.2019 5 z 5

Skvělá kuchařka, vařím podle ní jídla, co jsem si dřív netroufla.

haski
01.12.2018 5 z 5

není co dodat. Novodobá klasika.

sarka1893
05.11.2018 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších a nejvíc využívaných kuchařek. Velmi dobře a srozumitelně napsané recepty. Když dodržíte postup, chutný výsledek je téměř jistotou. Naučila jsem se díky ní klasiku.Kdybyste měli mít doma jen jednu jedinou kuchařku s českými recepty, s touto určitě nešlápnete vedle.

hroneczek
07.08.2018 5 z 5

Pokud máte chuť na poctivou českou klasiku, je tahle kuchařka jasná volba. Obsahuje i výborné typy a triky, vše krásně popsáno, vysvětleno. Nemůžete udělat chybu.

Space.Junkienka
24.05.2018 5 z 5

V době internetu využívám kuchařky minimálně.... Ale tohle je druhá, kterou otevírám pravidelně a vždycky všem chutná :)

lenka6022
16.04.2018

Kde koupit tuto kuchařku? Děkuji

Szekynka
02.03.2018 5 z 5

Recepty podle kterých se krásně vaří a jídla skvěle chutnají. Pražský kulinářský institut se opět vytáhnul. POVEDENÁ KUCHAŘKA !

ivana.sk
23.01.2018 5 z 5

Díky kuchařkám od Romana Vaňka jsem se naučila vařit klasická česká jídla.

Štítky knihy

česká kuchyně kuchařské recepty babiččiny recepty

Autorovy další knížky

Roman Vaněk
česká, 1969
2012  97%Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila
2014  89%Snadno & rychle
2016  96%Velká kuchařka Čech a Moravy
2013  96%Klenoty klasické evropské kuchyně
2013  95%Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček

Kniha Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila je v

Právě čtených1x
Přečtených223x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených28x
Knihotéce203x
Chystám se číst35x
Chci si koupit54x
dalších seznamech2x