Pohodlné lži

Pohodlné lži https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218929/bmid_pohodlne-lzi-pDk-218929.jpg 3 140 49

Jedno dítě, tři matky, dva otcové, nespočet lží a vynikající psychologický román. Když Tia zjistí, že je těhotná, její ženatý milenec Nathan románek ukončí s tím, že by se měla nechat dítě vzít. To však Tia odmítá. V hrůze, že by jí miminko neustále Nathana připomínalo, dá holčičku k adopci a malá Savannah se dostane do rodiny Petera a Caroline, která sice svou adoptivní dcerku miluje, ale taky jí velmi záleží na její kariéře. Když pak Nathanova manželka jednoho dne objeví v poště dopis se zpáteční adresou Tii, jež jejich rodinu už jednou téměř zničila, obálku otevře. Čeká všechno možné, ale rozhodně ne to, že z obálky vypadnou fotografie malého děvčátka podobného jejímu synovi…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Comfort of Lies , 2014


více info...

Přidat komentář

patricia8137
23.03.2024 3 z 5

Kapitoly sú písané v -er forme a prerozprávané z pohľadu všetkých spomínaných postáv. Viac by mi vyhovovalo, keby sa autorka zamerala na lepšie vykreslenie charakterových vlastností postáv. Nevedela som si k nim vytvoriť žiadny vzťah, necítila som sympatie ani antipatie, nevedela som sa stotožniť s ich konaním. Autorka sa venovala opisom situácií, ktoré neboli v deji dôležité a rušili ma od čítania a uberali na čtivosti.
Celkovo knihu hodnotím ako nenáročný príbeh zo života. Kladne hodnotím hlavne tému knihy a to, že bol prerozprávaný z pohľadu každej postavy. Autorka v ňom rozoberá problémy a situácie, s ktorými sa stretáva väčšina čitateľov v bežnom živote - napr. podvádzanie vo vzťahu, problémy s dôverou, sklamanie, odpustenie, materstvo... Po obsahovej stránke ma príbeh veľmi nenadchol, nesadol mi štýl autorkinho písania a chýbalo mi tam niečo viac, čo by vo mne vyvolalo emócie.
@bibliophile_patricia

anezur33
09.09.2020 3 z 5

ODPOČINKOVÉ ČTENÍ.


Jája92
21.07.2020 3 z 5

Odpočinková četba, která se četla rychle.

mona.benny
03.07.2020 4 z 5

Kniha se četla velmi dobře, žádné omáčky okolo,příběh odsypal,akorát myslím že v reálném životě to takto bohužel nechodi....což je škoda.

Zlatinka.Emilly
17.05.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila,, i když s rozhodnutím Tii jsem nesouhlasila. Malá Savannah to určitě po odkrytí skutečnosti, nebude mít lehké. Bolest Juliette je pochopitelná a myslím si, že to je dobrá žena, protože i přes to, co její manžel udělal, vnímala jeho dceru jako něco pozitivního a s jejím rozhodnutím, začlenit ji do své rodiny ukázala svoji skutečnou povahu. Jen ten konec se moc nenadchnul, myslela jsem, že se Tia začne více zajímat o svoji Honor. Mch tohle jméno se mi líbí víc jak Savannah.

Mikanadeta
07.04.2020 5 z 5

Velmi zajímavě prolínané příběhy postav. Četlo se to hezky a ač jsem mnohdy s chováním postav nesouhlasila, kniha se mi líbila.

Bibi23
23.11.2019 4 z 5

Zajímavý pohled na chování jednání všech zúčastněných. Kéž by se tímto způsobem dokázali lidé chovat a dát na první místo pocity dítěte.

Termina
19.03.2019 4 z 5

Jsem dost překvapená vlnou negativních ohlasů k této knize. Autorčin styl psaní mě snadno vtáhl do děje díky němuž jsem si mohla snadno udělat obrázek o třech hlavních ženských hrdinkách. Kniha mě donutila podívat se na vzniklou situaci všemi třemi způsoby a očima každé z nich. Nenáročná, čtivá a rychle plynoucí kniha. Dík !

LenkaGonn
18.03.2019 3 z 5

Začátek nic moc, ale pak se to docela rozjelo a musím říct, že se mi tato kniha nakonec docela líbila. Námět je rozhodně zajímavý. Občas mě štvala rozhodnutí dospělých, ale pravda je taková, že opravdu hodně z nás takové pocity má jen se je bojí dát najevo. Pro mě ok kniha.

Kamiliana
21.02.2019 2 z 5

Aneb tři matky, dva otcové, jedno dítě. Námět zajímavý, ale kniha pro mě je nečtivá i vlivem špatného překladu, který činí jakékoli psychologické pochody tupými. Nehledě na nepřesný - zavádějící překlad názvu knihy.

Agatha84
24.08.2018 3 z 5

Věřím, že to autorka myslela dobře, námět je skvělý, ale bylo to tak děsně nudně a zdlouhavě pojaté, že mě to nakonec nejen nebavilo, ale přímo štvalo. Štvali mě i všichni dospělí, jejich ega a nejvíc nedospělost Tii. Tohle se fakt nepovedlo.

Toňula
16.05.2018 4 z 5

Připojuji se ke kladným ohlasům na tuto knihu, lidský, uvěřitelný příběh vyprávěný pohledem několika postav, řešící problémy, se kterými se potýká téměř každý z nás - otázka důvěry, zklamání, lásky mateřské i partnerské, vlastního seběvědomí i nejistoty. Škoda, že nevyšlo více autorčiných knih, její styl mi naprosto sedí..

cukrovka
09.04.2018 4 z 5

Čtivý psychologický román. Zajímavé a aktuální téma.

jana79
07.03.2018 5 z 5

Pěkně napsaný příběh ze života, krásná kniha pro jedno oddechové odpoledne. Je velmi dobře, že jsou takovéhle knihy, nemusí být jen detektivky, fantasy nebo zamilované romány, kde od prvních stránek tušíte, jak to dopadne. Mě se tato kniha dobře četla jedním tahem, nechtělo se mi od ní odejít. Je to krásná kniha a když ji dočtete ještě pár dní budete nad touto knihou přemýšlet.

Aneleh
04.02.2018 5 z 5

Opravdu nechápu, stejně jako NikaMirka, proč se této knize dává tak špatné hodnocení. Hledají snad lidi dnes příběhy, nad kterými se nemusí přemýšlet a nikoliv takové, které nám něco dávají svojí hloubkou i vážným tématem? Protože tohle je jedna z knih, kde je skvěle popsaná psychologie a jednání všech postav, ale nejlepší je samotný děj: žena, která dá svoje dítě k adopci, jak se musí s tímto rozhodnutím vyrovnat, jak to ovlivní adoptivní rodiče a rodinu otce dítěte a jak nakonec všichni musí dát v zájmu holčičky stranou svoje sobectví a vzdát se svých pohodlných lží. Komu tohle nepřijde zajímavé a perfektně zpracované, ať tedy nevyhledává dobré psychologické knihy, kterým zjevně nerozumí a nedává sem hodnocení, kterým shazuje vynikající autorku, píšící s citem opravdové romány ze života.

petra3242
19.01.2018 2 z 5

Ačkoliv hodnotím pouze dvěma hvězdami, tak musím říct, že je kniha psaná hezky. Bohužel příběh je od ničeho k ničemu, nemá téměř žádný děj. Je to škoda, protože téma je zajímavé a čekala jsem mnohem víc. Možná se Tia mohla odhodlat k boji o dceru a kniha by byla zajímavější, než když na 300 stranách jenom chodí okolo horké kaše a nic z toho.

veronika9143
23.10.2017 2 z 5

Nevím ani jak to vyjádřit slušně, ale tahle kniha byla prostě hrozná. Vůbec se mi nelíbila. Děj se točil okolo ničeho, postavy neskutečně nudné, nic se nevyřešilo. Nechápu, co to jako mělo za smysl, vůbec něco takového psát. Za mě veliké, ale opravdu veliké zklamání. Myslím, že to byla nejhorší kniha za celý rok.

kanitsuj
18.09.2017 3 z 5

Moje druhé setkání s touto autorkou, ale Manželské nehody se mi líbily více. V tomto příběhu jsem postrádala trochu napětí - zvědavosti, jak příběh dopadne. Vyprávění se neslo v neměnném tónu a zápletka nebyla tak silná jako u předchozího titulu. Knížka rozhodně stojí za přečtení, je psána pěkným jazykem a s citem pro věc, ale jistě existují mnohem lepší příběhy věnované podobnému tématu.

LucyA7
11.07.2017 4 z 5

Čtivá knížka, příběh, který se mohl stát. Snaží se vykreslit psychologii postav a odhalit vnitřní pohnutky jejich rozhodnutí.

Dousabel
23.06.2017 3 z 5

Slušný psychologický román, bohužel trochu dosti rozvleklý. Ale knize se nedá upřít opravdu zdařilé popsání psychologie a jednání lidí v určitých životních situacích, např. podváděné manželky, nebo matky kariéristky. Jen to mohlo být trochu kratší.

Štítky knihy

psychologické romány

Autorovy další knížky

2014  65%Pohodlné lži
2016  69%Manželské nehody
2018  68%Vdova z Wall Street

Kniha Pohodlné lži je v

Právě čtených4x
Přečtených201x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených7x
Knihotéce129x
Chystám se číst64x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x