Podfuk

Podfuk https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296985/bmid_podfuk-PHP-296985.jpg 4 229 69

ON JE LUPIČ-GENTLEMAN. ONA AGENTKA FBI. EXTRÉMNĚ VÝBUŠNÁ KOMBINACE! Těžko si představit nesourodější dvojici, než je Nick Fox a Kate O’Hareová. On je prvotřídní podvodník a zloděj, ona zvláštní agentka FBI, která mu posledních pět let šla po krku. Jenže právě když se Kate podaří Nicka konečně zatknout, vytasí se Nick se svým nejlepším švindlem vůbec – přesvědčí FBI, aby ho tajně zaměstnala, a navíc mu za parťáka přidělila Kate. Ve spletitém podfuku si budou muset společně poradit s fingovanými únosy, falešnými identitami a zběsilými honičkami s policií i indonéskými piráty. Pokud se dřív nezabijí navzájem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor , Thrillery

Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

The Heist , 2013


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
13.03.2024 4 z 5

Já jsem si konečně spravila chuť! Po sérii několika hodně špatných knih se mi vrátilo nadšení ze čtení. Akční komedie na papíře, tohle bylo opravdu pěkné číst. Akce, cestování, vtip, narážky na filmy, příjemní hrdinové...ráda bych to viděla zfilmované. Nebyl tam prostor pro nudu, jedna velká jízda až dokonce, těším se na druhý díl :)

evismaior
04.02.2024 2 z 5

35% - bestsellerová autorka z žebříčku New York Times a scénárista mimo jiné podepsaný pod seriálem Můj přítel Monk. Tak jsem od příběhu neodolatelného podfukáře naverbovaného FBI k vypátrání a obrání jistého zločince čekala něco lepšího. Jenže mě i přes zápletku, která vede až na opuštěný ostrůvek v Indonésii, knížka spíš nudila a přistihla jsem se při přeskakování řádků. Snaží se být za každou cenu vtipná, stavět na protikladu vychytralého sexy Nicka a upjaté leč stejně sexy agentky Kate a partičky najatých ztracených existencí, jenže všechny ty postavy jsou jaksi ploché a dějová linka nezáživná.


woita
08.08.2023 3 z 5

Už několik prvních stran dávalo tušit o zábavné a napínavé show podobného ducha jako film Dannyho parťáci. U knihy se většinou moc nepoměji, však tahle měla šmrncovní ostrovtip. Vše to pramenilo z nesourodé dvojice hlavních hrdinů. Nick byl ukázkový zloděj gentleman oplývající duchapřítomností a sypající z rukávu vždy patřičnou hlášku, jako pokerový hráč karty. Agentka FBI, Kate, tvořila jeho protipól s rysem tvrdé a neústupné ženy. Její humorná složka spočívala právě v onom neúprosném zápalu, který zasvětila dopadení Nicka, viz užití autobusu. Ovšem... (Vždy musí být nějaké ale).
Entuziasmus a energie, která byla na počátku přítomna na každém kroku, se jako by postupem ztrácela. Možná za to mohlo rozdrobení pozornosti, odklon od hlavní dvojice, mezi více postav, kterými byli členové Nickova nového týmu podvodníků v čele se sexy prsatou pilotkou Willie a samozvaným hercem Chetem. Tytam bylo škádlení (jak by to pojal Nick) a handrkování (jak by to viděla Kate). Další mírná změna nastala v době, kdy byli na stopě a střetli se s hlavním padouchem Griffinem. Kate hrála roli ala Paris Hilton, což bylo v kontrastu s tímjak ji člověk viděl celou dobu jako slečná drsňák.

Kniha bohužel nedosahuje (přestřelených) kvalit série Příručka stážisty, přesto se jedná o vkutku příjemné čtení a oddechovku, jakto označil uživatel níže.

Luigi1
01.07.2023 5 z 5

Příjemné čtení a oddechovka

tess.de.veles
23.07.2022 2 z 5

Po přečteni jsem pochopila, proc byly z dvaadvaceti dilů do češtiny prelozeny jen dva.... protoze to je takova s odpustenim "slatanina" , ze zatimco American to bude bastit jednim dechem, Cech nad tim akorat protoci oci... Vcera jsem cetla s autorkou rozhovor, a tam padla otazka: "Co Vas motivuje k psani?" A autorka odpovedela: "Obrovska hypoteka." No, to mluvi za vse, rekla bych....Jakmile zacne autor psat pro prachy a ne pro pribeh samotny, myslim, ze je to zacatek konce....

Aghatte
30.09.2021 2 z 5

Začátek byl dobrý, pak mě to pomalu přestávalo bavit.
Humor dobrý, svižný jazyk, ale jinak taková nenáročná pohádka.
Nenadchne, neurazí, dovolenkové čtení. Nic, co by člověk měl mít doma, vrátím do knihovny, a další díly ani vyhledávat nebudu.

renefer
01.08.2021 4 z 5

Bylo to hezké, takové jednoduché čtení, u kterého člověk nemusí moc přemýšlet, dobře se odreaguje a zasměje.

jprst
27.04.2021 4 z 5

Žádná pecka to není, spíše odpočinkový akční příběh, má spád a vtip a docela mě pobavil, prostě taková pohádka pro dospělé.

sima.mis
28.10.2020 4 z 5

Kniha se mi velice líbila. Četla se úplně sama. Oddechová detektivka. Ikdyž sotva uvěřitelná.

petulkapeta
20.10.2020 3 z 5

Tak nebylo to zas tak špatné...vtipne a i napinave

ydnac
07.09.2020 5 z 5

Oddechová, vtipná, jednoduchá kniha :-) Špičkování hlavních hrdinů mě baví.

Peršanka
16.07.2020 2 z 5

Tak trochu vtipná parodie na Jamese Bonda. Čekala jsem obdobu Stefi Plumové, ale tady je humor, dobrý humor, naředěný pubertálním klučičím špiónstvím.

Tesset
11.04.2020 2 z 5

Začátek byl super, ale pak to byla trochu nuda. Čekala jsem nějaký větší vývoj mezi Kate a Nickem a nic. Za mě teda trošku zklamání.

martinastefkova
22.03.2020 5 z 5

Nenáročná oddechovka. Krátké kapitoly se čtou úplně samy, hned jdu na druhý díl. Nejvíc mě bavila chemie mezi hlavními postavami.

kiskacsa
20.03.2020 3 z 5

No jako nevím. Po knize jsem sáhla jakože po detektivce a hned na prvních stránkách jsem byla zklamaná. Na druhou stranu jako komedie to bylo dobré. Takže když to shrnu - pobavilo, neurazilo, ale nijak zvlášť nenadchlo a jednou stačilo.

YenMaja
18.03.2020 5 z 5

Tahle kniha měla všechno - geniální příběh, který chytí a nepustí. Sympatické postavy celého týmu podfuku, každému z nich autoři vytvořili originální povahu. Spoustu akčních scén, při kterých se čtenář opravdu skvěle baví a je napnutý. No a samozřejmě nesmím opomenout hlavní dvojici celé knihy. Musím konstatovat, že chemie, mezi touto nesourodou dvojicí, byla obrovská nálož. Tak vtipné, jiskřivé scény, jsem ještě neměla příležitost číst. Bavila jsem se každou stranou, každým slovem. Moc se těším, až si přečtu druhý díl ze série Nicka Foxe a Kate O'Hareové.

katerina5544
24.02.2020 4 z 5

Pekna kniha pro odpocinek. Rozhovory dvou hlavnich postav byly super :) pribeh pekne odsypal a cetl se dobre. Doporucuji :)

maryska09
20.12.2019 4 z 5

Těžko najít nějakou více Americkou knihu. Krásná nekonvenční agentka FBI s drsňáckým otcem, charizmatický podfukář, velký švindl, piráti... Snad ještě chybí honička kolem sochy svobody, gratulace od prezidenta a příprava na druhý díl. Oddychové čtení, ke kterému se už nevrátíte.

tatjana1737
29.09.2019 4 z 5

Proložila jsem si tím četbu Stephanie Plumové s tím, že jsem si rozečtenou Přísně tajnou nechala na potom, kdyby se mi Podfuk nelíbil, abych si ještě spravila chuť. Tak trochu jsem čekala Stephanii v jiném kabátku, ale ono to tak vůbec nebylo! Bylo to vtipné, svěží, opět s velkou mírou nadsázky a výborných dialogů, přesně takhle si představuji oddychový nenáročný film s akcí. Ji jsem si představovala jako Sandru Bulock ve Slečně Drsňák a celou knihu si vizualizovala na televizní obrazovku. Po přečtení komentáře od msjadepaton musím souhlasit - Nick je vykradený ze Zootropolisu!! :-D A fungovalo to skvěle. Od uvedení do vztahů mezi charaktery na začátku (včetně drobných vtípků a naschválů, které Nick Kate prováděl v minulosti - ta tobleronka mne dostala), přes seskok padákem na Athos, uzavření spolupráce a nabírání nových členů týmů. Kam se hrabou Dannyho parťáci! Potom samotná akce, která se pokazila těsně před koncem, kdy už se zdálo, jak to bude jednoduché - klasické filmové schéma, ale fungovalo i v knize. K tomu množství vedlejších postav (Wilie mi připomínala Lulu, zneuznaný improvizující herec byl vynikající a stejně tak jsem si užívala scény s Kateiným otcem). Oceňuji i dobrý překlad (včetně vysvětlujících poznámek pod čarou, které jsou pro mne důkazem toho, že překladatel nad tím i přemýšlel a snažil se přiblížit reálie, které nešly převést na české prostředí.) Jako jo, byla to blbina, ale byla to čtivá blbina a ten konec... čokošce toblerone bych asi taky neodolala!


Burnside zakroutil hlavou, nemohl se však zbavit pocitu, že muž zní jako Ricardo Montalban imitující Al Pacina, nebo opačně.

asam
08.07.2019 5 z 5

Hledaný lupič a ona agentka FBI - oba tvoří naprostou nesourodou a naprosto skvělou dvojici, jejichž slovní přestřelky a šílené eskapády si zamilujete. Bláznivé akce, humor, šílení rodinní příslušníci plus drsňáci se zlatým srdcem.
Oddychové čtení.

Autoři knihy

Janet Evanovich
americká, 1943
Lee Goldberg
americká, 1962

Kniha Podfuk je v

Právě čtených4x
Přečtených295x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených14x
Knihotéce161x
Chystám se číst137x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x