Podezřelý

Podezřelý https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218379/bmid_podezrely-wtJ-218379.jpg 3 34 11

Policejní vyšetřovatel Frank Frölich zachrání při policejním zásahu ženu, s níž se později náhodou opět setkává. Elisabeth, jejíž život je obestřen tajemstvím, Fröhlicha neodolatelně přitahuje a veškerá varování jeho kolegů, aby si s ní nic nezačínal, vyznívají vniveč. Když je pak v Oslu zavražděn hlídač, ukáže se, že se na této loupežné vraždě podílel i Elisabethin bratr, muž s kriminální minulostí. Krátce nato však musí policie Elisabethina bratra a další podezřelé propustit z vazby, neboť Elisabeth jim poskytne dokonalé alibi…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Den fjerde raneren , 2005


více info...

Přidat komentář
BlaV.
BlaV.
22.06.2023

Začala jsem dnes číst a nějak mi to jde ztěžka, takže nevím, zda neodložím.

LussyP
LussyP
09.08.2020 3 z 5

3 hvězdičky dávám hlavně za 3. část, zhruba druhá polovina knihy, kdy se (konečně) začalo něco dít, kniha měla rychlý spád a rozuzlení mě překvapilo.


Iki1
Iki1
18.07.2019 2 z 5

Knize by určitě v prvé řadě slušelo zestručnit na zhruba polovinu stran. V druhé řadě rozkošatit děj, trochu schovat hlavního padoucha (i nepozorný čtenář minimálně v půlce ví). Takto je kniha hodně nudná, v podstatě se tu nic neděje, a když děje, tak to autor příliš odbude. Čekal jsem, že se tedy zaměří na psychologii hlavních postav. Ale ani to tu nenajdeme. Nezaujme ani v líném létě u vody.

haki34
haki34
25.10.2018 3 z 5

moje první knížka od autora..hodnocení..no...
Příběh přímočarý, jako pravítko skrz temné večery a sychravé počasí šinoucí se k zajímavému konci...již od začátku něco neklapalo..všechny zůčastněné postavy byly křiklavé, přehnané, až karikatury hlavních hrdinů... Policajt vyšetřující vraždu se navzdory profesionál. kodexu zaplete se svědkyní, navíc sestrou mafiána, která je okatě krásná, tajemná, prostě....nějaká falešná hned od začátku ..a pak se připlétá k dalším vraždám, tajemstvím, rozluští záhadnou krádež, skoro se nechá oklamat výsledkem DNA testů (kde modří už tušili...a bludišťáka jsem nakonec získala :))) a když už má rozluštění na dosah, tak...... ale až tak spoilerovat nebudu-.-- nicméně ...konec mi přišel dost otevřený, že se vlastně nedá vyloučit, zda rybka zas neupláchla z udice...

stručná, rychle se čte, na oddech dobrá, ale vzhledem k tomu, že působila až jako satira parodující severské krimi, nebo komiks převedený do psané formy (tak na mě působila Elizabeth - jméno, vlasy, oči, tajemné způsoby....úplně ji vidím :))) a Franken potácející se v lihovém oparu s cigaretou v koutku a koltem proklatě nízko u pasu nehostinnou ulicí, kloužouc na námraze....) dávám 3* a doporučuji všem , co nečekají žádnou velkou literaturu.

SilvieSisinka
SilvieSisinka
10.05.2018 4 z 5

Zamotana,skvela norska krimi ;-)

anarkia
anarkia
20.05.2016 4 z 5

Brilantní !

Didi15
Didi15
12.05.2016 2 z 5

Knížku jsem dostala a tak jsem ji musela přečíst. Dlouho jsem nečetla nic tak špatného. Severské krimi miluju, ale tohle se nedalo číst,vůbec jsem nemohla udržet pozornost. Přečteno s velkým sebezapřením.

Palorizek85
Palorizek85
06.03.2016 odpad!

Vzdal jsem asi po prvních 20 stránkách...

Melindaaaa
Melindaaaa
03.12.2014 2 z 5

Kniha se ani v nejmenším nehodí jako první setkání se severskou krimi. Bohužel hovořím z vlastní zkušenosti. Pro mě tento velice zvláštní příběh selhal jako thriller i detektivka. Kompletní výčet mých důvodů nelibosti k této knize naleznete v recenzi (záložka recenze).
Rozhodně si však myslím, že se svým názorem budu spíše v menšině, takže pokud jste milovníky severských detektivek, rozhodně má smysl dát knize šanci :)

Varjohukka
Varjohukka
03.12.2014 4 z 5

Brilantní detektivka z chladného Severu, která přesahuje až do psychologického dramatu. Nechybí nečekané zvraty, originální příběh a snadno uvěřitelné charaktery postav. Milovníci severské literatury a krimi thrillerů si jistě přijdou na své.

Wolf Draven
Wolf Draven
03.12.2014 4 z 5

Napínavá norská detektivka s prvky psychologického románu.