Píseň pro Nerona

Píseň pro Nerona https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103388/bmid_pisen-pro-nerona-vZz-103388.jpg 3 9 4

PÍSEŇ PRO NERONA je nanejvýš pozoruhodný historický román, jenž nepostrádá nejen styl, lehkost a skvělý humor, ale ani silnou historickou věrohodnost. Zda-li se však onen příběh udál skutečně tak, jak je v knize vylíčen, zůstává nadále předmětem vášnivých dohadů… Dějiny nás zpravují, že když v roce 69 po Kristu vojska generála Galby obklíčila Řím, prchl císař Nero z paláce, aby si posléze vbodl pero do krku a v blátivém příkopu jej ušlapali koně. Jeho poslední slova údajně zněla: „Jaký jen umělec to ve mně zmírá!“ Bylo mu dvaatřicet. Je tu však ještě jiná možnost… Že totiž v onom příkopu nezemřel Nero, ale kdosi jiný, kdo se mu nadmíru podobal.Bývalý císař tak začne nový život, v němž touží věnovat se své největší lásce - hudbě. Má to však háček! Nerona pronásledují dva lidé mající důvodné podezření, že je stále naživu. A přinejmenším jeden z těch dvou mu usiluje o život… „Vtipný, ironický román… působí velice věrohodně.“- New York Times „Působivé, dojemné a poutavé dílo.“- The Times „Ironie, sarkasmus, působivost a vtip… nezapomenutelný román!“- Ross Leckie... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

A Song for Nero , 2004


více info...

Přidat komentář

Nočnípták
27.01.2020

Já dočetla trochu dál, než braunerova, ale také jsem neměla sílu pokračovat. Kdybych tu sílu našla, třeba bych byla překvapená. Odpad nedávám, třeba si kniha svého čtenáře najde, ale hodnotit také nemohu, protože jsem nepřečetla. Soukromě řadím knihu mezi ty UŹ NIKDY!!!

braunerova
23.11.2016 odpad!

Dočetl jsem na stranu 38 a ani jednou jsem se nezasmál. Byl to nepřetržitý tok trapného humoru jehož 2 ukázky uvádím níže. Přišlo mi to jako neobyčejná oslovina, dál už jsem neměl sílu pokračovat.

"Nejsem si ani jistý, že vím, kde Cyrenaica leží.
To bys ale měl! odvětil jsem. Patřila ti"

"Patnáct let nucených prací v lomu na břidlici, prohlásil soudce. Další případ!
Hm, říkal jsem Luciu Domitiovi, že to mohlo dopadnout podstatně hůř. Byl jsem si jistý, že dostaneme aspoň dvacet, možná dokonce pětadvacet roků, a vyšli jsme z toho s patnáctkou. Asi se mu líbily naše ksichty nebo co."


galiana
27.11.2014 4 z 5

Tahle kniha pro mně byla velkým překvapením a to od začátku do konce. Velice čtivá, velice zábavná a napínavá. A ten závěr je bezmála šokující. Dokonce jsem i začala soucítit s Neronem, čehož bych se nikdy nenadála. Jediné mínus pro mě bylo, že mi kniha přišla poněkud zbytečně dlouhá, ale jinak velmi dobré čtení.

zoka
25.09.2013 5 z 5

Trochu alternativní pohled na historii, který by i mohl být pravdivý. Každopádně se jedná o velmi, velmi vtipný román. Chvílema jsem u něj brečel smíchy. A to jsem tu knihu koupil v levných knihách - skutečně milé překvapení.