Pět jazyků lásky pro svobodné a osamělé

Pět jazyků lásky pro svobodné a osamělé https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106539/pet-jazyku-lasky-pro-svobodne-a-osa-P56-106539.jpg 4 35 4

Autor známého bestselleru "Pět jazyků lásky" nás seznamuje se způsoby, jakými jazyky lásky hovoří různí lidé, tentokrát se zaměřuje na svobodné a osamělé a jejich problémy. Je hluboce přesvědčen, že pravdy obsažené v této knize umožní svobodným dospělým jednotlivcům osvojit si dovednosti, které vedou k tomu, aby člověk miloval a byl milován. Každý člověk, ať už žije v manželství nebo je svobodný, mladý či starý, prožívá silnou citovou potřebu být někým milován. Pokud je tato potřeba naplněna, nastupujeme cestu za odhalováním a naplňováním svého potenciálu. Když se však necítíme být milováni, jen zápasíme o přežití. Jakými jazyky lásky mohou druzí promlouvat do našich životů? * Slovy ujištění, jimiž mohou ocenit naši hodnotu. * Pozorností, kdy se mohou vcítit do našich nejhlubších vnitřních prožitků a vyjádřit nám tím svou duševní blízkost. * Jazykem darů, kdy nás zahrnují drobnými maličkostmi, které nás potěší. * Skutky služby, kdy nás obklopí praktickou péčí. * Fyzickým kontaktem, kterým mohou vyjádřit svou fyzickou blízkost a něhu. Nic nedokáže pozvednout celkový dobrý životní pocit víc, než když člověk účinně miluje druhé a sám je milován. Ať už jste rozvedení, ovdovělí nebo jste se nikdy neoženili či nevdaly, vaší nejhlubší citovou potřebou je „cítit, že jste někým milován“.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Five Love Languages for Singles


více info...

Přidat komentář

Petra186
05.01.2023 5 z 5

Nejdříve jsem četla tuto knihu v domnění, že se jedná o knihu pro páry, ale to vůbec nevadilo, princip je stejný. Stačí pochopit 5 jazyků lásky.

LordSnape
28.02.2014 3 z 5

Ajeje. Četl jsem od Chapmana původní knihu, určenou především manželským párům, ale ta se dala přitom tak krásně použít i na partnerství, přátelství či vztahy v práci, tudíž obhajoba z úvodu a několika dalších stránek, že mě přemlouvali čtenáři je hodně chabá. Každý normální a myslící člověk si to mohl našroubovat do své momentální situace. Tady jde už jen a jen o peníze prostě. Původní publikace byla něco nového, neotřelého se super milým přístupem k dané problematice, ale tady to je jen rozmělňování příkazů za pomoci přátel jako Bible nebo Ježíš.


joni
01.06.2012 5 z 5

Mělo by na ní být varování: Tato nížka změní váš pohled na vztahy s druhými lidmi :)

kamibe
19.05.2012 5 z 5

Ach, jak málo se známe! Pořád se učíme o něčem, co je kolem nás, a tak málo se učíme o tom, co je uvnitř nás!
Jak je dobře, že je teď tolik knih, které nás mohou přimět o sobě více a příjemně uvažovat a také se víc poznávat.
Takovéhle věci by se měly učit ve školách! To by bylo smysluplné!

Doporučuji. Začtěte se. Objevte, zda jste spíš na slova ujištění, na dárky, na skutky služby, anebo spíše budete příznivěji reagovat na pozornost či fyzický kontakt.
Pěkně tu autor vysvětluje například, co je a co už není dárek. A podobně pěkně rozebírá každý z jazyků lásky.

Je to jedna z těch knih, které mohou pomoci něco změnit v našich vztazích.

Štítky knihy

láska muži ženy partnerské vztahy verbální (slovní) komunikace osamělost

Autorovy další knížky

Gary Chapman
americká, 1938
2002  89%Pět jazyků lásky
2005  83%Pět jazyků lásky pro svobodné a osamělé
2010  86%Děti a pět jazyků lásky
2009  88%Láska jako životní styl
2011  88%Kéž bych byl býval věděl ....

Kniha Pět jazyků lásky pro svobodné a osamělé je v

Právě čtených1x
Přečtených51x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce21x
Chystám se číst38x
Chci si koupit12x