Perunova krev II.

Perunova krev II. https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204194/bmid_perunova-krev-ii-jQN-204194.png 4 759 100

Perunova krev série

< 2. díl

Druhá část nového dvoudílného románu Františka Kotlety, v němž nechybí typické ingredience pro nejkontroverznějšího autora současné tuzemské fantastiky: brutalita, sex a nadsázka. Ve světě dávných bohů to vře. Objevil se totiž ztracený mocný artefakt a ta, která jej získala, má s ním velké plány. Ne, takové, jako by měla matka Tereza, spíš Amin, řezník z Ugandy. Je tady ale jeden muž. Voják, zrazený a zabitý, přesto kupodivu stále živý a plný touhy si to vyřídit s každým bohem, který se mu postaví do cesty. Nejdřív ale musí zjistit, proč přežil místo toho, aby hnil na břehu řeky okusován potkany. A pak? Pak už jen musí najít nejvyššího z bohů, který se, podle zlovolné šeptandy, dal na křesťanství. Bez jeho pomoci totiž novou vládkyni bohů nikdy neporazí. A Ježíšek se bude zlobit. František Kotleta dokončuje svou divokou jízdu slovanským panteonem za řevu pistolí, vytí vlkodlaků a svištění chladných zbraní. První vydání.... celý text

Přidat komentář

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Co napsat k tomuhle druhému dílu ? Je to ve všech směrech pokračování první knihy, určitě nemá smysl číst samostatně. Myslím, že by Perunově krvi více sedělo spíše jednosvazkové vydání. Platí do puntíku přesně vše, co jsem psal u prvního dílu. Jen doplním, že tady mi už lezlo na nervy, jak účastníci bitev řvou nahlas svá jména jako Pokémoni. Každopádně řežba to byla solidní.

lassse
16.01.2024 4 z 5

Lepší než "jednička". Kotletovka až do morku kostí.


Nasko
01.11.2023 5 z 5

Já mám u téhle knihy pocit, že Kotleta jenom zkoušel, co všechno jeho čtenáři ještě unesou. Zejména v tom kanále. Ale tak proč ne, funguje to dohromady a druhý díl mě určitě nezklamal.

Přečteno na jeden zátah, bavila jsem se královsky a časopis Odporná zrůda bych si teda klidně objednala. Kde seženu předplatné?

"Sag mir, wo die Blumen sind."

Chajda69
30.10.2023 4 z 5

I druhý díl jsem poslouchal v audioverzi a musím říct, že mě bavil mnohem víc, než díl první. Možná jsem si zvykl na postavy, prostředí a (ne)zákonitosti děje, každopádně jsem prakticky už klasickou jízdu plnou tělních tekutin, zastoupených nejčastější krví, končetin všeho druhu oddělených od těla, hodně vtipných, vtipných a méně vtipných hlášek a sem tam nějaké té naturalisticky podané erotiky odposlouchal velmi rychle, s mnohem větším zaujetím a pobavil jsem se u ní. Na plukovníka Michálka to samozřejmě nemá, ale to je laťka, která je hodně vysoko.

Haloon
17.03.2023 4 z 5

Tedy to bych ani nečekal, že ve mně Kotleta skrz vztah probudí nějaké emoce, stalo se a o to hodnotím lépe. Jinak je to stále jízda za zvuku střelby, s krvavou stopou táhnoucí se od expozice až do katarze, plná vtipů blbých i dobrých, ale na rozdíl od prvního dílu už vím, co si o tom myslet..., docela se mi to líbilo. O poznání větší hloubku postav, možná nějaký ten přesah a bylo by to fakt super.

renefer
14.03.2023 3 z 5

To ne, taková romanťárna, to ani Kotlety není hodno. Souhlasím s hodnocením uživatele Bediczek, že čtení této knihy je jako hraní počítačové hry. S každou postavou máte nějakou interakci (buď boj nebo sex), máte neomezený počet životů, takže když Vás sejmou, objevíte se za chvilku o kousek dál a taky máte k dispozici pár přicmrndávačů, jen tak na okraji příběhu.

NemmamSlov
05.03.2023 4 z 5

"Žádná vize budoucnosti není definitivní. Vždycky se můžeš rozhodnout jinak, vždy můžeš přestřihnout předivo osudu, nebo se naopak rozhodnout osud přechytračit a vydat se úplně jinou cestou."

Kotleta a jeho hrdina pokračujú v boji proti slovanským bohom. Hrdina prežíva zradu z prvej časti a je odhodlaný pomstiť sa. Nechýba krv, sex a humor, ako je to už známe u každej Kotletovej knihy, za čo som vďačný, pretože keď si chce človek prečítať niečo ľahšie a zábavnè, Kyša je správna voľba.

Terror
25.02.2023 2 z 5

Tak jo. Mám to za sebou a nějaký čas si od dalšího fláku masa dám pauzu. V druhé části románu ještě více ubylo příběhu a celá kniha je jen sled zbytečného a prvoplánového násilí a pornoscén pro puberťáky. Hlavní hrdina umírá, znovu ožívá, motá se v kruhu nesmyslů, rochní se v krvi a souloží se vším, co má díru a dýchá. I brak se dá napsat tak, že jste napnuti, jak to celé dopadne. Tady jsem jen čekal, až to martyrium skončí.

olga8832
17.02.2023 5 z 5

Jako velká paráda :-)

PanDanHK
08.02.2023 5 z 5

Výborné zakončení série.

l.e.d
30.12.2022 4 z 5

Kotleta je Kotleta... mimozemšťani kaput, upíři kaput, slovanští bohové zdar! Akce, vtipy, humor přesně jak se nám líbí.

Bediczek
14.11.2022 2 z 5

Dlouho jsem přemýšlel, k čemu tento styl vyprávění přirovnat a myslím že jsem na to přišel. Je to jako hrát first person shooter hru. Nedávno jsem viděl na youtube Kotletův rozhovor v nějakém podcastu a tvrdil zde, že jeho postavy mají svou hloubku a rozhodují o tom, kam se bude příběh ubírat. Například v tomto příběhu jsou (téměř) všechny ženy jako NPC, se kterými se hlavní hrdina vyspí. Zatímco muži jsou NPC, kteří jsou buďto soupeři (budoucí mrtvoly), nebo mu poradí. Hlavní hrdina je pak jen schránka pro čtenáře, do které se může vžít. Kdybych ho měl popsat třemi slovy, tak nevím vůbec jak.
Nevím přesně v čem konkrétně mám hledat tu hloubku postav.

BlackBlade
03.11.2022 4 z 5

Kdo má rád nekonečnou akci a řežbu, pak bude s dvojknihou Perunova krev spokojen.
Je to směs sci-fi, fantasy, reality, akční knihy v jednom, kde je hromada mrtvých, dvě hromady sexu a tři hromady akce. Je to praštěné až za roh, ale mně se to líbilo.

Alma-Nacida
28.09.2022 3 z 5

Popis "brutalita, sex a nadsázka" asi shrnuje všechno, co se v knize děje. Akorát se nezmiňuje ten happyending. :) Ten je trochu na sílu. Jinak je to přesně to, co čekáte, že to bude.

midloch
18.08.2022 5 z 5

Řekl bych že i lepší než první díl. Klasická kotletovka.

Johny_H.
08.05.2022 5 z 5

Tak tato série je opravdu moc povedená. Plno krve sexu a všeho na co jsme od Kotlety zvyklí

morpheus
19.04.2022 5 z 5

Po 7 letech od prvniho precteni mam pocit, ze jsem potreboval "dospet", abych docenil nadherny, ale zaroven dost drsny pribeh o Slovanskych bozstvech a abych nebyl ovlivnen Bratrstvem krve. Pridavam na plnych 5 hvezd, diky pane Kotleto, byl to opravdovy zazitek a rad si ho za dva roky zopaknu :)

lucka1998
07.04.2022 4 z 5

Oba díly jsou výborné, ale vede u mě první díl. Poznávání různých tvorů je úžasné, a návod na jejich zabití taktéž. Jen se ptám... Proč tak rychlý konec této akce? Myslím že, dalších pár stránek, by to ještě sneslo.

Denny456
07.02.2022 4 z 5

Jízda pokračuj a krev a jiné tekutiny stříkají všude kolem. Druhá kniha se občas už trochu opakuje, ale pořád je to jízda.

Meda77
20.01.2022 4 z 5

Solidní zakončení dvoudílné krvačinky od Kotlety. Kniha si drží zhruba stejnou kvalitu jako první díl. Trošku mě zarazil dost uspěchaný konec, ale to už je na autorovi. Ze zábavné beletrie povedený kousek na relax. Člověk hned dostane chuť na krvavý steak. Poctivé 4starsy.