Perunova krev I.

Perunova krev I. https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179587/bmid_perunova-krev-i-BRt-179587.png 4 831 128

Perunova krev série

1. díl >

První část nového dvoudílného románu Františka Kotlety, v němž nechybí typické ingredience pro nejkontroverzněj­šího autora současné tuzemské fantastiky: brutalita, sex a nadsázka. Sebevražední teroristé, bomby v hrncích i pytlících od mouky, miny, které mohou být nastraženy kdekoliv, rakety přilétající odkudkoliv a islamisté toužící po trofeji s vlaječkou NATO na uniformě. To všechno byl čajový dýchánek proti tomu, co na Martina Fridricha čeká v Praze. Akce, která měla vydělat dost peněz pro partu afghánských veteránů, se zvrtne a diamanty milionové hodnoty mizí v rukou neznámých útočníků, z nichž každý je silnější a nebezpečnější než rota mudžáhedínů. Jenže tady jde o miliony, jasný? Je třeba povolat do zbraně staré přátele a získat kořist zpět. Ať si je v tom třeba magie, tlupa vlkodlaků nebo někdo mnohem, mnohem mocnější.... celý text

Přidat komentář

martin6849
26.03.2024 3 z 5

Bohové jsou o dost horší než upíři a o chlup lepší než démoni. Jinak je to typická Kotletovina ideální k poslouchání v autě při řízení na dlouhých trasách.

Jinak, co se namluvení audioknihy týče, tak nejlepší stále zůstává Bratrstvo krve, tady mi ten přednes přijde chvílemi takový divný. Ale pořád je to poslouchatelné.

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Moje první zkušenost s Kotletou. Už jsem četl pár knížek od Kulhánka a Kotleta je navíc už tak známý, že jsem přesně věděl, co čekat. Nemýlil jsem se a přesně podle očekávání tohle byla akční jízda se spoustou přestřelek s bohy, spoustou krve, jadernými vtipy a šukáním, které z vás udělá poloboha. Stáhnul jsem po Kotletovi, když jsem potřeboval něco lehčího, abych měl změnu od právě dočtené Mistborn trilogie a rozhodně nelituji, Kotleta splnil, co jsem potřeboval. Pravda, mohlo to asi být i o chloupek lepší a tak si v hodnocení nechám ještě trochu rezervu.


lassse
08.01.2024 4 z 5

Chce to jen vyčkat a pak se to rozjede pěkně po "kotletovsku".

Holofaust
07.11.2023 3 z 5

Musím říct že tohle dílo mělo pěkný ráz zajímavý námět propojení slovanských bohů s moderní dobou ale... přišlo mi to celé takové nedotažené předvídatelné souboje, v celku nezajímavé postavy až na vládce vlků, a podpažní pouzdra a CZ82 jako oblíbená zbraň speciálu jako fakt ? pětasedma dobrý ale 82 měl jsem audioknihu tři hvězdy hlavně za Libora Terše

Vzpurny_samotar
25.10.2023 2 z 5

Umřela tam kočka s cool jménem. To je na mě moc.

Nasko
29.09.2023 4 z 5

Kotleta jako vždycky.

Oddechovka pro den, kdy vám není dobře a potřebujete zůstat v posteli, tak si sáhnete po porci akčního násilí a sarkastického humoru. A fungovala skvěle.

Bavila mě i autorem mimoděk zakomponovaná nostalgie, kdy se luxusní byt v Praze dá koupit za 4 mega a v restauraci se vás po příchodu ptají, zda chcete kuřácké či nekuřácké prostory. No jo, rok 2013. :D

Chajda69
11.07.2023 3 z 5

Kyšovy knihy budu asi vždycky srovnávat se sérií Spad, která se stala mou guilty pleasure. První díl Perunovy krve nebyl špatný, ale zdaleka mě nebavil tolik. Námět zajímavý, klasicky plno krve, vystřelených a ustřelených, případně jinak kreativně oddělených částí těla, ale pořád jako by mi tam NĚCO chybělo. Nebo možná přebývalo - zřejmě jsem měl vnitřní problém s nadlidskostí hlavní postavy (oproti "obyčejnému" - a přece stále dost übermensch - kapitánu Michálkovi) a i proto mě kniha prostě tolik nebavila. Uvidím, co druhý díl, třeba můj pohled pozmění.

Nordic7
28.05.2023 1 z 5

Ve srovnání s Kulhánkem velmi slabý podprůměr. A za Žambochem pan Kyša ani nedokřikne, jak je od něj daleko. Pamatujete na ty fakt tupé a laciné akční filmy z přelomu 80. a 90. let na VHS, kterými byly zaplavené všechny videopůjčovny po revoluci? Tak Kotleta je asi na stejné úrovni

renefer
13.03.2023 4 z 5

Krev, násilí, boj, nečekané zvraty a sex, bez kterého bych se v podání Kotlety obešla. Hora nadpřirozených bytostí včetně několika slovanských bohů, které (snad kromě Morany a Vesny) jsem ani neznala. A jeden český chasník, v podání Martina Fridricha, který jim řeže hlavy, několikrát vstane z mrtvých a skočí na všechno co se hýbe, prostě typický Kotleta.

Terror
04.02.2023 3 z 5

Kniha je vtipná a plná akce - to jsou plusy. Kotletův styl, erotické scény, teda spíš podřadné porno, postavy, hloupý příběh – to jsou mínusy. Dám šanci druhému dílu, protože jde vlastně o jeden román, rozdělený do dvou svazků, ale mám pocit, že s Kotletou jsem asi šlápl vedle… Zatím slabý průměr...

R47
20.01.2023 1 z 5

Moje první Kotleta a neprokousal jsem se jí. Nepřišlo mi na tom nic kontroverzního. Jen banální a prvoplánové. Rychle usmažené na starém, přepáleném oleji. Okořeněné a osolené tak, aby se prodalo o pivo navíc. Ale věřím, že člověka jiných chutí to může bavit. Na rozdíl od Pecinovského je to aspoň dobře napsané. Akce a hlášky. Kdo nečeká literaturu, dostane asi to, co chce. Písmenka odsejpají poměrně rychle.

l.e.d
30.12.2022 4 z 5

Kotleta je Kotleta... mimozemšťani kaput, upíři kaput, slovanští bohové zdar! Akce, vtipy, humor přesně jak se nám líbí.

NemmamSlov
10.12.2022 4 z 5

Perunova krev je Kotletove menej známe dielo, ale kvalitou nezaostáva. Namiesto mimozemských návštevníkov a upírov, tu skôr nájdeme starobylých slovanských bohov, vlkodlakov a čarodejov. Samozrejme akcia a humor nechýba ako je to aj pri ostatných knihách autora.

Bediczek
21.10.2022 2 z 5

(SPOILER) Děj se více méně pořád opakuje dokola: přestřelka s nějakými bubáky, kterou všechny hlavní postavy přežijí a pak se někam přesouváme, jen aby byla další přestřelka, kde je zase na poslední chvíli zachrání deus-ex machina. Napětí je v důsledku toho neexistující. Nosným prvkem by tím pádem asi měl být humor, ale i ten je repetitivní a dost často spíše trapný. Asi jsem suchar...

Ládja
05.10.2022 1 z 5

Překombinované těžké céčko...

Alma-Nacida
19.09.2022 4 z 5

Super oddychová jízda, teda aspoň pro čtenáře, postavy si moc neoddychnou, děj se na ně valí a hned od začátku je jasný, že tohle leckdo nepřežije. Když už to vypadá, že to nepřežije vůbec nikdo, objeví se nečekaná pomoc, a někdo snad přece jen neumře tak úplně. ;)
Autor asi nemá kočku jako své nejmilejší zvyřádko, ale to mu s klidem odpustím. Chors je samozřejmě pěkná čubka, ale to my čtenáři (a hlavně čtenářky) víme už od začátku, zatímco hlavní hrdina ustrne na tom, že je jen pěkná. Konec není žádnej konec, tak hurá do dalšího dílu a uvidíme, jak a zda se někdo poučí, že nemá věřit ale fakt nikomu. :)

mr.Zdenek
10.06.2022 5 z 5

Nemá to chybu. Vše ostatní by bylo mlácení prázdné slámy.

morpheus
19.04.2022 5 z 5

Po 7 letech od prvniho precteni mam pocit, ze jsem potreboval "dospet", abych docenil nadherny, ale zaroven dost drsny pribeh o Slovanskych bozstvech a abych nebyl ovlivnen Bratrstvem krve. Pridavam na plnych 5 hvezd, diky pane Kotleto, byl to opravdovy zazitek a rad si ho za dva roky zopaknu :)

Johny_H.
15.04.2022 5 z 5

Tak to byla naprostá jízda plná hlášek, sexu a akce tak jak jsme zvyklí od pana Kotlety. Další vydařená kniha.

Haloon
12.03.2022 3 z 5

První polovinu dosti zmaten, ale pak se vyjasnilo oč běží a začala to být celkem jízda. Komická, krvecákající, akční a potrhlá jízda. Kniha skvělá na oddych s humorem na každé stránce. Leč některé srandy se trochu opakovaly a se zápletkami to nebylo o nic lepší.