Pekelná síra

Pekelná síra https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23478/bmid_pekelna-sira-uq1-23478.jpg 4 339 43

Pendergast série

< 5. díl >

Paznecht vypálený do zdi… Zápach síry ve vzduchu… Přišel si ďábel pro to, co mu náleží? Za dveřmi skvostného sídla v Hamptonu objeví zvláštní agent FBI Pendergast příšerný zločin, hrůzná jatka zdánlivě nadpřirozeného původu. Doutnající ostatky nechvalně proslulého uměleckého kritika Jeremyho Grovea a roztavený kříž, který mu vypálil znamení na hrudi, se našly v zamčené a zabarikádované podkrovní místnosti. Otisk kopyta na prknech podlahy a zápach pekelné síry připomínají legendární hrůzostrašné příběhy těch, kdo uzavřeli smlouvu s ďáblem. Pendergast ve spolupráci s policisty Vincentem D´Agostem a Laurou Haywardovou pročesává New York v naději, že najde jednoduché vysvětlení: zloduchem je jen člověk. Ale jejich hledání je vede přes exkluzivní kluby a luxusní ateliéry na Manhattanu až do rozpadajícího se, legendami opředeného hradu na italském venkově, kde před třiceti lety čtyři muži kouzlem přivolali něco… nepopsatelného.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Brimstone , 2004


více info...

Přidat komentář

bozena3656
28.01.2024 5 z 5

Zase výborně zkloubené tajemno a ukázáno, že nejhorší že všech satanů a démonů je sám člověk. Super čtivé a moc doporučuju.

veronika8887
29.10.2023 5 z 5

Náhodou jsem na tuhle knížku narazila v knihovně a jsem za to ráda. Zajímavý děj a postavy. Četla se dobře. Nádech tajemná a cesta do Itálie mě vtáhla do děje, že jsem ji musela dočíst. 460 stran mě ze začátku odrazovalo , ale po přečtení mi to ani nepřišlo. Určitě si přečtu další ze série.


Django
21.10.2023 5 z 5

Moje první kniha z této slavné série. Vůbec jsem netušil, jak moc hraje v těchto knihách roli nadpřirozeno, tudíž jsem byl o to více napnutý. Znalost předchozích dílů není nutností, ale výhodou. Celkově napínavá a svižně ubíhající záležitost, která mě navnadila na další díly.

Luigi1
30.08.2023 5 z 5

Tato kniha se taky povedla

Jessie26
28.06.2023 5 z 5

Skvělé čtení, nemůžu nic prozradit, za mě úžasná kniha

Celestine
10.04.2023 5 z 5

Je to opět tanec na hraně uvěřitelna a neuvěřitelna. A k tomu výborný příběh. Nemusí sednout každému, ale Pendergasta prostě budete milovat!

Jaklová.katka
08.01.2023 2 z 5

Měla jsem s touto knihou problém ji vůbec dočíst,ale asi je problém i v hektickém předvánočním období.

CharlesWard
28.06.2022 3 z 5

Asi do 3/4 opravdu zajímavé a geniální počteníčko. Pak bohužel tempo dojde. A nereálný závěr celého zakončení, bohužel knihu strhává zase o něco víc do hlubin knižního průměru.

Meda77
25.11.2021 4 z 5

Preston si udržuje standardní tvorbu a to dělá sakra dobře. Proč taky měnit co funguje. Určeno pro napětí, akci a zábavu co chcete od daného žánru víc? Nic. Splňuje co se od něj očekává, na nic si kniha nehraje a dělá co dělat má. Autor i kniha nadprůměr.

Pavlína2019
20.07.2021 5 z 5

Opět jsem nadšená, jako ze všech dílů, které jsem četla!!! Prostě tyto knihy zbožňuji!!! Zbytečné psát víc, rozhodně doporučuji všem!

Eicherik
07.03.2021 5 z 5

Pekelná síra je skoro detektivka v pendergastovském stylu. Tahle série je prostě sérií pohádek pro dospělé. Taky bych občas uvítal více reality, ale beru knihu tak, jak je napsána. Ber, nebo nech ležet. Už teď se těším na pokračování. Z děje nic prozrazovat nebudu, jen zmíním, že se mi velmi líbila atmosféra na prastarém hradě. Na závěr ještě pochválím pěkný obal.

Pavlnka
07.07.2020 4 z 5

Zajímavé napínavé čtení, ale konec mi přišel moc překombinovaný. Jdu na další díl.

čef
04.07.2020 5 z 5

V tomto díle série Diogenes skoro není a také to jde. Nadpřirozené děje se nekonají, a jestliže tak něco vypadá, je to dále vysvětleno buď šikovností a vynalézavostí hlavní postavy nebo prostou fyzikou. Příběh je velmi napínavý, jeden z nejlepších z Penergasta. Dobré to bylo.

Astarothh
03.06.2020 3 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem začala novějšími knihami, hodně jsem přemýšlela, jestli tam autoři opět frknou nějaké nadpřirozeno, které mě zas až tak moc v sérii netankuje. Nedali, čímž mě potěšili. Celkově mě ale kniha moc nerozvášnila. Nějaké pasáže zbytečně zdlouhavé. Linku s reverendem Buckem bych klidně vyhodila. Ale je to Pendergast! Konec dobrý, pokračuji Tancem smrti a mám tip. :) Asi jako každý.

TeaPeter
01.05.2020 5 z 5

Velmi, velmi dobré. Už se těším, až se v nějakém dalším díle dočtu vysvětlení toho neotřelého konce.

Metla
02.04.2020 4 z 5

V páté části série „Pendergast“ rozpoutali autoři boj bobra... oprava: dobra se zlem. V New Yorku je nalezeno zohavené tělo, u kterého je obtížné stanovit příčinu úmrtí. Indicie naznačují, že si pro hříšníka přišel sám ďábel… muahahahahááá!
Mezi vyšetřovateli případu nemůže absentovat starý známý čmuchal D'Agosta a samozřejmě agent Pendergast. Jejich detektivní činnost se tentokrát neomezí na oblast Spojených států, pátrání je zavede až do Itálie. Vedlejší linie se věnují čerstvým, leč méně důležitým postavám – zápletka se neobejde bez ambiciózního novináře, zásadové policistky a setkání s podivným pouličním kazatelem.
Jak už je pro sérii obvyklé, autoři nešetří popisy: detailně si prohlédneme místa činu, ulice New Yorku, památky ve Florencii i starodávná šlechtická sídla. Kromě tradičně napínavého děje (poněkud komplikovanějšího proti předchozím dílům) bude čtenáři umožněno lépe poznat soukromá trápení D'Agosty a poodhalí se pár dalších Pendergastových tajemství.
Veleschopný agent mě v „Pekelné síře“ chvílemi až s…štval, nejen svým distingovaně snobským přístupem, ale především těmi savci z čeledi zajícovitých věčně tahanými ze sombréra. Autoři si příliš ulehčovali práci a hlavně v závěru odflákli vysvětlování (odpustím si spoilery - je toho víc, co by zasloužilo rozvést).
Když na hromádku kompostu přihodím fakt, že román není uzavřený, docela mě svrbí prsty na mém ohmataném hlodavci, jestli jednu pěticípou potvůrku neukliknout. Odolám tomu nutkání, přece jen se v průběhu čtení nedostala ke slovu nuda a navzdory jisté předvídatelnosti mě páni spisovatelé opět dokázali udržet po celou dobu v napětí, dokonce mne párkrát přiměli k zamyšlení. 70-75%

jiri9568
11.01.2020 5 z 5

Super čtení. Zde to byla hodně detektivka oproti předchozím knizka, kde to byla spíše hororové čtení, kde bylo hodně priser

adam6249
17.11.2019 5 z 5

Výborné a pro mě jedno z nejlepších pokračování ságy agenta Pendergasta. Když si přečtu ostatní komentáře, v každém druhém čtu "je to jako bondovka".

Ne, ne, ne. Pendergast řeší problémy brilantními logickými dedukcemi a chytrostí, akční scény jsou zde spíše doplněk. U Bonda tomu je úplně obráceně, pořád něco vybuchuje, auta padají z mostu, kulky sviští. To zde nenajdete, vy co přirovnáváte Aloysia k Bondovi, chytněte se za nos! :)

Šnek86
14.06.2019 4 z 5

Zatím asi nejpoutavější Pendergastův případ.Síra, ďábel, fanatický dav, vynálezy.Je zde odhaleno již celé Pendergastovo jméno.Konec není šit horkou jehlou, jako v předchozích dílech, kde rozuzlení příjde jako blesk z čistého nebe, zde příběh svou napínavostí neskončí ani epilogem.Jsem zvědav co mě čeká v dalším pokračování a kdo je tajemný muž s jedním okem oříškovým a druhým modrým.

DericCaster
25.05.2019 5 z 5

Dočten další díl série a opět velká spokojenost. Tak jako ty předchozí i tento díl byl zajímavý. Zpočátku s prvky nadpřirozena, pro které se později najde logické vysvětlení. Těším se na další.

Autoři knihy

Lincoln Child
americká, 1957
Douglas Preston
americká, 1956

Kniha Pekelná síra je v

Právě čtených3x
Přečtených500x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených23x
Knihotéce233x
Chystám se číst54x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x