Postrach jezera

Postrach jezera https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294941/bmid_postrach-jezera-pax-vi-VIN-294941.jpg 4 55 6

Pax série

< 6. díl >

Návykové jako Harry Potter, mrazivé jako Hunger Games. PAX Když se žáci mariefredské školy vypraví na exkurzi k zamrzlému jezeru Mäleren, stane se neštěstí. Iris tvrdí, že v tom má prsty vodník. A i když je Iris podle Vigga s Alrikem ta nejnesnesitelnější osoba ve vesmíru, musejí jí kluci dát za pravdu. V jezeře žije podivný vodní tvor, který své oběti stahuje pod hladinu. Kromě toho přichází do zámku Gripsholm nový správce, na němž je něco divného. A co se to děje s Henrym Nazdárkem? Poslední dobou se chová jako vyměněný. Alrik s Viggem musejí překonat své nejhorší noční můry, aby situaci zvládli. Ale bude to stačit? Navíc se v Mariefredu objevila jejich máma! S neuvěřitelným překvapením…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Näcken , 2016


více info...

Přidat komentář

dájavídek
09.02.2024 5 z 5

Velmi dobrá kniha, kde se mi nejvíc líbilo, že se většina příběhu odehrávala ve vodě nebo u vody.

Sybelle
24.11.2023 4 z 5

Na to, že Alrik má strach z vody tady se koupe hodně, ale je to k něčemu dobré. V tomto díle se trochu ujasní vztahy mezi postavami. Lehce se poodhalí minulost Iris. Celé to působí jako předzvěst nadcházejících potíží. Větších než těch, kterým čelili doposud. V brzké době to vidím na pokračování.


martinstefko
06.04.2021 4 z 5

Knize „PAX 6: Postrach jezera“ se podařilo něco, co jsem úplně nečekal. Je zde relativně tradičně vystavěný příběh, tradičně v rámci série, který se ale přece jen podařilo ke konci docela zamotat. Janě, to, co se zde nakonec udá, není nic vyloženě originálního, ale v rámci příběhu to funguje. A vy víte, že se jede dál, že to špatné ještě neskončilo. A stejně bratrům fandíte a hned hmátnete po další knize.

Knihomilka19
08.12.2020 5 z 5

Prostě boží

Ailee
05.08.2018 3 z 5

Ze začátku se to pro mě trochu vleklo a určité pasáže, které jsem v prvních dílech akceptovala, mě jakožto necílovou skupinu už začínají rozčilovat. Jde hlavně o ty, které by z příběhu šly vyškrtnout a ničemu by to neuškodilo. A vztah mezi kluky a Iris je taky otřesný. Ale možná jsem na tenhle typ příběhu prostě tentokrát neměla náladu. Originalita tomu však nechybí a je to i překvapující a napínavé, takže budu v sérii pokračovat.

Vlahoš
28.01.2017 5 z 5

Opět výborná kniha. Jsem rád ,že jsem se dozvěděl něco víc i kouzelném světě ( například Blekh). Těším se na další díl.

Autoři knihy

Åsa Larsson
švédská, 1966
Ingela Korsell
švédská, 1967

Kniha Postrach jezera je v

Právě čtených1x
Přečtených79x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených4x
Knihotéce30x
Chystám se číst13x
Chci si koupit7x