Nekonečné moře

Nekonečné moře https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249803/bmid_nekonecne-more-5CU-249803.jpg 4 356 75

Pátá vlna / Piata vlna série

< 2. díl >

Pokračování románu Pátá vlna. Jak zbavíte Zemi sedmi miliard lidí? Připravíte je o jejich lidskost. Cassie Sullivanová a její druhové přežili čtyři vlny ničení způsobené Jinými. Nyní, zatímco byla lidská rasa téměř vyhlazena a Pátá vlna se žene krajinou, stojí mladí lidé před volbou: připravit se na zimu a doufat v návrat Evana Walkera, nebo se vydat hledat další přeživší, než je nepřítel obklíčí. Protože další útok je velice pravděpodobný – je neodvratný. Nikdo však nemůže očekávat, jak hluboko Jiní klesnou, ani jak vysoko se lidskost dokáže vzepnout.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Infinite Sea , 2014


více info...

Přidat komentář

m2056
10.09.2023 2 z 5

Druhý díl mě už tolik nebaví jako první díl říkal jsem si že to mělo se napsat do jedné knihy.

olle3
03.09.2023 2 z 5

Za Boha jsem se nemohl začíst, oproti prvnímu dílu to bylo jak nebe a dudy. Postavy mi nesedly, stejně jako styl psaní. Opravdu psal oba díly stejný autor, nebo se mi od Páté vlny tak změnil vkus?


Fortuna7
14.08.2023 2 z 5

A jéje, tak tohle byl totálně klasický 2. vycpávkový díl, bez kterého by se série víceméně obešla. Přišlo mi, že děj se skoro absolutně neposunul a hrdinové nejsou ani o krok blíž k ,,poražení UFOnů". 1. část knihy by se ze 200 stran dala seškrtat tak na 20 a dějově bych vlastně nepoznala rozdíl... No a ta 2. část zase skoro nesouvisela s hlavní dějovou linkou. Doufám, že 3. díl už bude lepší.

Lejčís
09.06.2023 4 z 5

První část knihy se tak neskutečně táhla, že ačkoli je kniha poměrně útlá, musela jsem ji na nějakou dobu odložit, protože jsem měla pocit, že se dřív unudím, než ji dočtu. Jak jsem byla ráda, když to druhá část vyšvihla na kvalitu prvního dílu, přibylo akce a moc jsem si oblíbila scény s Esem i samotný závěr knihy, který mě neskutečně nalákal na poslední díl série, ačkoli jsem zprvu myslela, že se do něj snad ani nepustím. Zvědavost je ale holt silnější.
Stejně jako u prvního dílu mě ale mrzí nevyužitý autorův potenciál. On totiž píše opravdu skvěle, dokáže se dostat do nitra postav, vyšperkovat to celé uvěřitelnými detaily, nicméně některé věci jsou tak smutně do očí bijící, že boří celý ten pečlivě vystavěný domeček z karet a vytváří z něj až příliš nereálný obraz světa. Sama jsem zvědavá, jak se s tím popere v posledním díle a doufám, že mě závěr nezklame jako u série Remade.

VA_Krtek
29.04.2023 3 z 5

Jak jsme již několikrát viděli u knih v sérii, i tady jsme svědky sestupné tendence kvality. 3* jen z úcty k prvnímu dílu. Pořád stejnej problém. UFOni vyvraždujou lidstvo a mladí řeší svoje Beverly Hills. Navíc se nám autor snaží podsunout myšlenku, že se z desetiletých dětí dají za pár měsíců vycvičit vojáci speciálních jednotek. Tak to zase prrr.

Veronika33
15.05.2021 4 z 5

Opakovala sa situácia ako pri prvom dieli, začiatok knihy super pútavý, ale akonáhle sa to týkalo vojska môj záujem o dej klesol na bod mrazu. Trošku ma potrápilo aj to, že tentokrát som knihu čítala v CZ jazyku, kde boli niektoré mená postáv odlišne preložené a trochu som tápala. Tak som zvedavá na koniec série, ale viac menej tuším sklamanie...

Luigi1
13.02.2021 5 z 5

I další kniha velice dobře napsaná.Doporučuji

Lokina
03.01.2021 4 z 5

Druhý díl mi nepřišel nudný, ale v některých částech hrozně stagnoval a děj se pomalu linul a nechtěl dojít do konce. Proto jsem byla ráda za druhou část, která mi vrátila dobrou náladu, k tomu, abych to dočetla.
Jak jsem si myslela, že si Cassie oblíbím, tak se nic takového nestalo. Její neustálé opakující se myšlenkové pochody, jak chce/nechce Evana, jak je úžasný a přitom nepřítel, mě doháněly k šílenství. Takové pasáže jsem chtěla přeskakovat a podle mého mohly být kratší a nemuselo se k nim pořád vracet.
Vůbec mi nevadilo, že Eso dostala více prostoru. Její části jsem si oblíbila, připadaly mi zajímavější, záživnější a čtivější. Proto mě o to víc překvapilo, kam její cesta směřuje a co na konci zjistila.

Jass
17.11.2020 3 z 5

(SPOILER) Může obsahovat lehké spoilery:
Všechno to začalo dost slibně. Na konci minulého dílu jsem se rozhodla na autorovo vysvětlení přistoupit a více se v tom nešťourat. Na začátku tohodle dílu se v tom ale autor rozhodne šťourat sám - skvěle.
Zakončení předchozího dílu mě nenadchlo, ale autorův styl se čte zkrátka sám, takže mě to téměř okamžitě vtáhlo a než jsem stihla dvakrát mrknout, byla jsem v polovině knihy. A tam přišla krize... protože... jako vážně, je potřeba tuhle zápletku prvního dílu recyklovat a použít ji znovu? Mohla skončit jen dvěma způsoby a oba mě mohli leda tak naštvat - opakování slabošského řešení nebo drsné řešení o které nestojím... no, zkrátka skvělé... a pak se děj přemístí úplně jinam... no, že mě to ale vůbec nepřekvapuje...
Jenomže ta druhá linka si mě taky okamžitě získala, Eso je radost sledovat, protože nad vším přemýšlí. Na druhou stranu... její linka od začátku smrděla a nemůžu říct, že by mě celé vyústění nějak zvlášť překvapilo....
Celkově nejsem zklamaná, ale naprostá bomba tahle série taky není...

ydnac
03.09.2020 5 z 5

Nejdříve jsem viděla film a poté jsem přečetla knihy. Líbily se mi moc :-) určitě doporučuji.

Charmedka
16.05.2020 4 z 5

(SPOILER) Hlavní postavou je stále Cassie, ale upřímně mi přišlo, že prostoru měla o dost méně a vlastně bych ji ani nenazvala tahounem celého příběhu. Kolikrát mi svým fňukáním nad láskou k Evanovi rozčilovala a ze statečné holky se stávala klasickou puberťačkou.

Nejvíce prostoru dle mého měla Eso, které autor věnoval nejen důležitou linku, ale zaměřil se hodně i na její pocity a minulost.

Celkově jsou charaktery postav skvěle propracované a každá z nich má svoji osobnost. Jen některé jsou výraznější, jiné méně. Třeba zrovna děti mě zas tolik neupoutali, i když nečekaný příchod malé Megan, která byla v táboře, se mi hodně líbil.

Čtení jsem si velmi užila. Sice od prvního dílu uplynul nějaký čas, ale série pro mě neztratila kouzlo, originalitu a čtivost.

booklovertina
07.01.2020 2 z 5

Oproti prvému dielu ma podstatne viac nudila, mala som pocit, že dej stagnuje, autor ako keby sa nevedel rozhodnúť, o čom vlastne chce písať, čo je hlavná dejová línia (samozrejme, viem, že v knihách bývajú aj viaceré, ale tu mi to prekážalo)

Lucik100
25.08.2019 5 z 5

Skvělý díl, ještě lepší než první. Autor odhalil spoustu zajímavých novinek.

wildXchos
03.06.2019 5 z 5

Tenhle díl je o hodně lepší než ten první. Sice se dej vlastně moc neposunul, ale v příběhu nechyběly zvraty a napětí. Už to není jen o zamilovaní Cassie a Evana, ale jde o něco víc.

Laf
25.05.2019 4 z 5

Druhý díl pro mne byl trochu zklamání. Napětí sice nechybělo, o zvraty a nezodpovězené otázky nebyla nouze, ale občas mne napadalo, zda to nepsal jiný autor :). Za přečtení to rozhodně stojí, snad závěr bude stát za to :)

terka6725
11.04.2019 1 z 5

Za mě teda dost velká nuda. Strašně moc rádoby filozofování, které nevedlo nikam, zpomalovalo děj a nebylo zrovna uvěřitelné.
Esin příběh byl uvěřitelný snad ještě míň. Břitva, voják, co seskočí padákem z vrtulníku se žvýkačkou v puse, aby měl i potom svěží dech, protože to je přesně to, o co v téhle knize šlo; zachovat hygienu, aby se hlavní protagonisté mohli i nadále sbližovat bez nechutných tělesných projevů (Jakými ovšem nejsou všemožná zranění, která jim ale nebrání fungovat dál, že. I když jsou někteří trochu "vylepšení" pád z několika set metrů z vrtulníku do ledové vody by musel snad zabít i Terminátora. Nehledě na to, že Eso dopadla asi třicet kilometrů daleko od vrtulníku, ze kterého vyskočila. Cože? Pardon?). A nadpozemsky úžasný Evan k tomu zřejmě dokáže přežít týden bez hlavy jako tolikrát zmiňovaný šváb. Totéž Ben, který chudáček krvácející, s horečkou a postřelený pořád zvládá všechny chránit a běhat sem a tam a hledat, s kým by se popral.
Postupně se z toho všeho spíš stával jeden velký mindfuck, včetně toho konce. Nevím, jestli se mi vůbec do třetí knihy pouštět chce. Tady se nevysvětlilo skoro nic a nejsem si jistá, jestli to autor ve trojce nějak dokáže napravit.

adellk28
27.03.2019 3 z 5

Na knihu jsem se velmi těšila a nenadchla mě ani mě neurazila. Poměrně pěkně se četla, ale nemohla jsem se pořád začíst. Chvílemi mi vadilo opakované spojení „ nekonečné moře“. Líbí se mi, že příběh je vyprávěn více postavami. Doufám, že se vše rozlouskne v posledním dílu.

Ronnie68
05.02.2019 4 z 5

Nebyla to zas tak špatná kniha, ale za mě o trochu byla lepší prvni kniha ...

terule202
13.08.2018 2 z 5

Četla jsem jen kvůli Zombiemu a Esu.

KydlochMoris
06.06.2018 5 z 5

Někteří jsou zklamaní, ale za mě se mi druhý díl líbil víc. Nemyslím si, že by se děj neposunul, bylo to napínavé a náhodou se mi líbí vývoj Esa... Za mě nic nechybělo, napětí, láska, akce a nové poznatky. Těším se na závěrečný díl.