Past na duši

Past na duši https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129831/past-na-dusi-129831.jpg 3 19 9

Past na duši nabízí dvojí pohled a rozdílný způsob vnímání ženy a muže. V první části se čtyřicetiletá Pavla pracovně setkává s mladším Simonem. Následující měsíce hledá odpověď na očekávání i naději, že by dokázala znovu prožít lásku. Podivnou náhodou se však její představy hroutí a ona - rozčarovaná, ale vyrovnanější - nachází sama sebe. V druhé části je stejné časové období vnímáno mužským pohledem. Odhaluje se, že původní Pavliny pocity nebyly falešné. Simon však z nedostatku sebedůvěry vymyslel zbytečnou lež, která mezi ně postavila zeď... Gravity je příběhem Báry a Leona. Přátelství se přerodí v lásku, která smí trvat necelý rok. Náznaky imaginárního, jimi stvořeného světa se prolínají s Bářiným komentářem - se zjitřenou a hluboce niternou výpovědí zralé ženy. ... celý text

Přidat komentář

Aleh
30.10.2019 4 z 5

Zajímavá kniha o přátelství, které přerostlo v láskyplný milostný vztah. Bylo zajímavé sledovat, jak lásku a milostný vztah vnímá žena a muž, koho společně prožitý láskyplný čas a zároveň i jeho konec posílí a posune v životě někam dál a koho spíše zraňuje a zacloumá s jeho sebevědomím. Autorka se nevyhýbá složitosti vztahu a svým stylem psaní zároveň poskytuje čtenáři spoustu námětů k přemýšlení.

dagmar5477
09.03.2018 5 z 5

Moc pěkná kniha, která má co nabídnout.


i.stefany
07.11.2017 3 z 5

Zajímavě napsaná kniha o lásce, která mohla vzniknout, nebýt jednoho zbytečného nedorozumění. Stejnou záležitost čteme z pohledu ženy a následně i muže. Poučení z toho může být, že nemá smysl předstírat. Žijme v tu danou chvíli a neřešme, co by...kdyby.

skulenka
27.08.2015 2 z 5

Podprůměrná povídka, jednoduchý příběh, nejdříve pojetí ženy, poté pojetí muže. Muži jsou zbabělci a nejsou schopni přiznat ani lásku oné vyvolené a tak na to doplatí a pak se diví... Druhá povídka je v knize uvedena snad omylem, neměla ani hlavu ani patu, pro mě odpad.

DaPo
24.07.2015 2 z 5

1/3 knihy z pohledu Pavly byla zajímavá, 2/3 byla slabá - spíše rekapitulace příběhu.. těšila jsem se na pohled muže, ale velké zklamání... 3/3 knihy jsem se nutila číst, ale vzdala jsem to - bylo to nudné, pro mne nezajímavé... asi každý z nás něco podobného prožil, těšila jsem se na vyústění děje, ale v závěru přišlo velké zklamání a rozčarování...

Aneleh
24.11.2013 5 z 5

Zajímavý psychologický příběh - jak se na lásku dívá žena a jak muž a jak vzniká mezi nimi nedorozumění, když každý si danou situaci jinak vysvětluje.
Příběh Gravity o lásce, která nemůže být naplněna. O pocitech ženy, které většina z nás zná, o složitosti vztahů a života vůbec.
Velmi opravdové a emotivně napsané, fandím této spisovatelce.

1alena1
16.09.2013 5 z 5

První část knížky jsem přečetla bez nějakých větších emocí, příběh mi připadal až banální - pořád jsem čekala, kdy se stane něco překvapivého. Potom jsem si ten samý příběh přečetla očima muže. A teprve teď mi došlo jak zajímavý je pohled na jednu událost jinýma očima - výborný nápad - tím, jak každý viděl různé momenty úplně jinak a už kniha dostala úplně jiný rozměr.
Příběh Gravity je velice lidský, myslím, že si podobný prožila většina z nás, kdo už má trochu odžito - velmi mi to vzdáleně cosi připomnělo. Život není jednoduchý, když není člověk jednoduchý.
Doporučuji k přečtení.

kika 13
30.06.2013 3 z 5

Dobře psaný román neobvyklým stylem.Má se tu o čem přemýšlet.

Lidka
19.01.2013 4 z 5

Pohled na stejný problém z více úhlů.

Já bych asi tolik hvězd nedala, kdyby mne ta druhá část knihy s názvem Gravity nezastihla v řešení trochu podobného problému o němž se tu píše. A to mne v bodování asi hodně ovlivnilo. :-)) Ale i to je úkol spisovatele, aby mluvil za nás o tom, co nás tíží nebo těší nebo nevíme co s tím, je tak?

Část díla

Kniha Past na duši je v

Přečtených30x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x