Parazit

Parazit https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29440/bmid_parazit-wfS-29440.jpg 5 188 44

Slavnou univerzitu v Cambridgi zachvátil strach. Nález zmasakrovaného a bezhlavého těla studentky byl děsivou předzvěstí vražedné série, která paralyzuje veškeré dění. Studenti se neobávají zkoušek, ale toho, že se nedožijí promoce. Policie je v koncích – stopy neexistují, obvyklé vyšetřovací metody nikam nevedou. Je zřejmé, že klíč k odhalení pachatele nemohou nalézt detektivové, ale psychiatr. Doktor Denison má v péči studentku Olivii, která byla nalezena na místě poslední vraždy zkrvavená a v takovém šoku, že na celý měsíc ztratila řeč. Denison věří, že hluboko v Oliviině podvědomí se skrývá identita vraha. A co víc – že pachatel patří ke skupince nejbližších dívčiných přátel. Kdo ze studentů má ale mysl natolik zvrácenou, aby se domníval, že uříznout kamarádovi hlavu není zase nic tak hrozného? Denison postupně proniká do temných zákoutí Oliviina podvědomí a zjišťuje, že nic není takové, jak se na první pohled jeví. Aktéři si závratnou rychlostí prohazují masky vraha a oběti. S každou obrácenou stránkou čtenář dochází k přesvědčení, že největším hororem není useknutá hlava či rozbodané tělo, ale poznání, co se může skrytě odehrávat v navenek normální mysli… zdroj - Domino... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Domino
Originální název:

Twisted Wing , 2009


více info...

Přidat komentář

Paja1709
21.01.2024 4 z 5

Velmi povedeny psychologicky thriller.Zacatek byl trochu pomalejsi a trochu mi trvalo zvyknout si na casove preskakovani v deji.Ale pak uz to pekne jelo.Doporucuji.

de6978
06.08.2023 5 z 5

Opět jedna z napínavých knih !!!

Na koleji na univerzitě sadisticky umírají studentky a hledá se viník. Vrah bude mezi studenty. Ale jak to zjistit. Všichni mají alibi, všichni se znají a jejich otisky jsou všude.

Proto se hledají divní studenti, kteří by mohli být schopni vraždy. Jednou z nich je i Olivie, která si v dětství prošla několika traumaty a vystupuje jako několik osobností.

Skrývá se mezi jednou z jejich osobností i vrah? Nebo je to někdo jiný? A odhalí vůbec detektiv vraha? A stihne to zatknout ?

300 stran, plných napětí. Zvlášť posledních 30 stran, kde zjistíte, že všechno je úplně jinak !!!!


hanzmb
22.07.2023 5 z 5

V poslední době jsem četl spoustu výborných krimi, kde mě vysloveně zklamal závěr. Tato kniha je absolutním opakem. Vůbec jsem se do ní nemohl začíst. Připadala mi strašně chaotická. Především časové přeskakování v ději bez jakékoliv logiky. Pak ale přišlo fantastické vyvrcholení a vše odpuštěno. Opravdu stojí za přečtení.

Luigi1
10.04.2023 5 z 5

Nejdříve jsem se do knihy nemohl nějak dostat ale pak to mělo spád

Majuš333
14.03.2023 3 z 5

'Není žádná zábava vyhrát ve hře, když nikdo neví, že ji hrajete.'


'Cambridgeský řezník?'
Ani náhodou ma to neposadilo na zadok... Neurazí, nenadchne... Očakávala som od toho trošku viac...


'Všimli jste si, jak někdy zločinec vejde do místnosti a okamžitě pozná, koho nejsnáz oblafne, v kom nejsnáz vzbudí soucit a koho nejsnáz zastraší?'

caldap
03.04.2022 4 z 5

Ze začátku mi trvalo, než jsem se začetla, ale pak to bylo super. Rozluštění skončilo úplně jinak, než jsem předpokládala. Pěkná detektivka.

iveta0159
22.03.2022 5 z 5

Knížka napínavá od začátku až do konce. Nejdřív jsem si myslela, že vím kdo je vrah, pak mě to zmátlo a konec je dost napínavý.

petym
20.12.2021 4 z 5

Na začátku se zdálo, že půjde o nezáživnou detektivku,ale chce to vydržet a pěkně se to rozjede. Konec je perfektní. Vrah je pěkně mazaný. Milé překvapení. 4*

Domulenka
07.02.2021 5 z 5

No...mam z knihy rozpoluplné pocity ... Přeskakování mezi minulosti a současnosti.. mě mátlo, jelikož nebyl nijak označen skok.....ale příběh a rozuzlení....smekám... neuvěřitelné.... určitě doporučuji...na konci knihu neodloží te.....
PS:Nikdy neni nic takové, jak se naprvní pohled zdá...????

medulinka
06.10.2020 4 z 5

Psychologický thriller. Konec byl pro mě překvapením...

michaela.22
07.04.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem četla před několika lety a nyní jsem se k ní vrátila. Je napínavá od začátku do konce, nechybí zde zápletka, která má překvapivé rozuzlení na konci knihy. Jsou zde prvky kriminálky a psychologického thrilleru. Je napínavá, má spád a jedná se o jednu z nejlepších knih, kterou jsem ve svém životě četla. Myslím si že není příliš známá, což je škoda. Autor vás zaujme a od knihy se nebudete chtít odtrhnout. :-)

Niky91
13.07.2019 3 z 5

Tohle vůbec není četba, kterou bych vyhledávala. Proto dávám takové hodnocení. Hodnocení zvednul až konec, který mne nutil tuto knížku dočíst.

hs777
14.08.2018 5 z 5

Jsem další z těch, kterou k této knize přivedly komentáře oblíbených a taky - díky za ně. Výborně vystavené, drastické, zvrácené, hodně krvavé a těch twistů tak akorát, aby zůstalo uvěřitelné - 4,5*.

Dela111
12.08.2018 5 z 5

Jsou knihy, které vás po otevření nepustí dokud je nedočtete. Toto je jedna z nich.
V areálu univerzity dochází k vraždám studentek. Policie je v koncích, vyšetřovatelé se neshodnou ani na tom, zda jde jen o jednoho vraha. Když je u třetí oběti nalezena studentka v katatonickém stavu, je jejich jedinou nadějí psychiatr. Podaří se mu z jejího podvědomí zjistit nějaké informace a usvědčit pravého vraha? Mám ráda knihy s psychologickou zápletkou a tato je brilantní.
Ke knize jsem se dostala podobně jako uživatelka intelektuálka, takže děkuji :-).

intelektuálka
17.05.2018 5 z 5

Tuto knihu jsem si vybrala od jednoho ze svých oblíbených a dobře jsem udělala.

Inspektor Weathers je postaven před těžký úkol - hledat sériového vraha mezi studenty cambridgské univerzity, kteří disponují vysokou inteligencí...

Další výrazná postava je psychiatr Denison, zkoumající psychiku podezřelých...
Je přesvědčen, že vrah je mezi studenty a podezřelí se střídají...
Jestlipak ten, který skončil ve vězení, opravdu vraždil?

Kniha je velmi zajímavě psaná, určitě ji doporučím.

mulder
16.05.2018 5 z 5

Spokojenost, doporučuji:-)

lenkavildomcova
19.04.2018 5 z 5

Skvělé! Dala bych i více hvězd, kdyby to šlo.

Polinka92
16.04.2018 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Napínavé a hodně krásně popsaná rozdvojená osobnost. Klobouk dolů...

bezprezdivky
06.12.2017 2 z 5

V podstatě tuctová záležitost, na čemž nic nezmění ani závěrečný zvrat.

lampernaqui
30.11.2017 4 z 5

Může obsahovat spoilery. Trvalo mi nějakou chvíli, než jsem se do příběhu začetl. Jelikož jsem nadšený čtenář Deavera, u každé detektivky očekávám minimálně šest zvratů. To se u Parazita hodilo. Sice se závěr dal čekat, ale stejně mě autorka mátla a snažila se ukázat na další potencionální vrahy. Mám problém pouze s jedním - nedokážu si moc dobře představit, jak vrah mohl tak jednoduše klamat psychologa. Ale jinak to považuji za jeden z těch lepších krimi románů, co jsem v poslední době četl.

Štítky knihy

psychiatrická péče mnohočetná porucha osobnosti

Autorovy další knížky

Ruth Newman
anglická
2010  90%Parazit
2010  74%Společenství stínů

Kniha Parazit je v

Přečtených247x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených34x
Knihotéce124x
Chystám se číst117x
Chci si koupit17x