Panika

Panika https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249429/bmid_panika-249429.jpg 4 314 75

Panika začala jako spousta věcí v Carpu, nudném malém městečku uprostřed ničeho – protože bylo léto a nebylo co dělat. O co v téhle hře jde? Je to prosté. Nemít strach. Heather nejdřív ani nenapadlo, že by se do Paniky pouštěla. Nikdy by si nepomyslela, že je nebojácná a že by chtěla vyčnívat. Ale pak zjistí, že je tu něco a někdo, pro koho stojí za to bojovat, a je statečnější než kdy dřív. V sázce je příliš mnoho, ovšem výhra stojí za to, tolik peněz by jí umožnilo navždy opustit nenáviděné město a nechat starou Heather za sebou, pohřbenou v prachu. Dodge se Paniky nikdy nebál, právě naopak. Pohání ho jeho tajemství, díky němu hladce prochází každým dalším kolem a je si sám sebou jistý. Ví, že vyhraje. Ale netuší, že není sám, kdo má tajemství. Všichni mají nějaký důvod proč hrát. Heather a Dodgovi přinese hra nová spojenectví, překvapivá zjištění a možná i nějakou tu první lásku – a vědomí, že někdy nejvíc potřebujeme právě to, čeho se k smrti obáváme.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: ekniha , CooBoo
více info...

Přidat komentář

dominika8486
08.10.2022 odpad!

Bohužel nezaujalo, nedočteno.

david5746
24.03.2022 4 z 5

Tady se bez spojlerování moc napsat nedá. Příjemná, svižná a čtivá knížka o jedné drsné nelegální letní soutěži čerstvých maturantů. Nějaké mouchy by se asi našly, ale pohoda čtení to srovnala.

Sice by to mělo být opačně, ale tady je to jeden z případů, kdy mě k předloze dovedla skvělá adaptace, v tomto případě skvělý seriál Panic. Ten mohu rozhodně doporučit, čtenáře předlohy rozhodně nezklame.


Charmedka
25.02.2022 3 z 5

Čekala jsem něco jiného, než co se mi dostalo a bohužel musím nasat, že mi kniha moc nesedla. Je vyprávěna z pohledu jak Heather, tak i Dodge. Autorka se krom hry dost zaměřuje na běžný život, tím pádem bývá příběh kolikrát nudnější, pomalý a já očekávala zkrátka více akce, napětí.

Tereza137
21.12.2021 5 z 5

Ano, ano, ano! Panika je prostě příjemná oddechovka na večer. Je tam trochu romantiky, zvratů, napětí. Opravdu skvělá kniha, měla jsem ji přečtenou za 2 dny. Miluju tyto YA knihy. Na odpočinek skvělá knížka a rozhodně doporučuji všemi deseti!

Shinju
21.11.2021 odpad!

Zklamaní. Zatím první kniha od této autorky, která se mi nelíbila a je průměrnější než jiné knihy, je to takové nebe a dudy oproti ostatním knihám. Vůbec jsem se nedokázala začíst a vžít se do života postav. S Hunger games to má společného jako co???? Spíše bych to přirovnal k Nerv: hra o život. Napětí a akce na bodu mrazu, nebylo nějak moc dobře vykresleno. Knihu jsem dočetla do strany 86 a stéle jsem měla pocit že se nic neděje, zbytek jsem pouze protistovala, a chvilkami pročítala. Kniha je pro mladší čtenáře až moc.

Magdyla.8
26.08.2021 3 z 5

Mám dost rozporuplné pocity. Panika se dobře četla, rychle děj plynul ke konci jsme byla více než napjatá, ale . . . ten konec. Moc kýčovitý happyend, na to jak hra byla nebezpečná a policie byla na každém kroku, čekala jsem, že někdo si bude muset odpykávat trest, popřípadě si posedí ve vězení. Nebylo nám nic vysvětleno a netvrďte mi, že by v malém městě nikdo nepřišel na to, kdo hraje Paniku. No detaily nebyli domyšlené, ale jinak se mi to líbilo. Vrhnu se na další knihy od autorky.

Knihomolka506
09.10.2020 5 z 5

Lauren Oliverová- Panika
6-9.10.
Žánr: dramatické Ya
Panika- hra, ve které jde o život
Pravidla - buď vyhraj obrovské množství dolarů nebo umři..
Dva spolužáci peníze potřebuji víc než ostatní, protože jim štěstí nehrálo do karet. Každý z nich říká, že Paniku vyhraje on. Ale kdo to nakonec bude to zjistíte až na konci knihy. V příběhu je víc postav, které mají spolu hodně společného . Napínavé do poslední stránky!

BetyN.
15.05.2020 3 z 5

Paniku nakonec hodnotím bohužel průměrně. Autorka sice píše čtivě, příběh má spád a nápad je skvělý a originální, ale to tuhle knihu nevytrhne.

Celé mi to přišlo přitažené za vlasy, i když to bych u tohoto žánru byla schopná překousnout, a hlavně nedotažené. Většina úkolů se mi vůbec nelíbila, protože se mi zdáli přehnané. Chyběla lépe vykreslená psychologie postav, nechápala jsem jejich motiv hrát tak nebezpečnou hru a žádná z postav mi nebyla moc sympatická, snad jen Bishop. Možná i těch postav tam mohlo být více, více zápletek a více úhlů pohledu.

No a pak přišel konec. To si snad autorka dělá legraci. Vždyť jsme se nic nedozvěděli! Kde je nějaké vysvětlení toho všeho?

Nemohu však říct, že by mě kniha nebavila. Akorát je málo propracovaná a chybí tam rozhřešení, kdo za celou hrou stojí. Kdyby byl konec lepší, určitě ji i doporučím. Ne jako YA thriller, ale jako fajn čtivou oddechovku. Jenže vzhledem ke konci...

Kacennnka
04.11.2019 2 z 5

Tato kniha není pro každého. Pokud nemáte velká očekávání a nechcete se moc zabývat děním a nějak se v tom šťourat, tak by se vám líbit mohla. Opravdu, má na to potenciál. Nicméně mě nijak moc nezaujala, nudila mě a rozčilovala. Je mi to líto, ale nakonec jí dávám dvě hvězdičky, protože to víceméně zachraňovaly jen některé scény a vyprávění.

Petra38
26.02.2019 5 z 5

Kdybych mohla,tak hvezdicek dam klidne vice. Namet byl skvely,zatim jsem na takovy nenarazila a zmatlo me,ze pribeh byl rozdvojen na Dodge a Heather, tim to svadelo z tomu zaveru,ze ti dva skonci spolu, i kdyz neslo jen o milostny pribeh. Jsem nadsena a urcite se ke knize v duboucnu jeste vratim:-) jinam jsem si oblibila jmeno Bishop, vazne se tak nekdo jmenuje? Doporucuji:-)

denniys
23.12.2018 3 z 5

Dobře,sice je to totálně průměrná kniha pro mládež, ale opravdu mě bavila..je nenáročná, děj pěkně plyne, nějaké to napětí tam taky je, trochu romantiky pro něžnější dušičky..prostě pohodová oddechovka s lehce zvráceným tématem k rybníku :) ps-přirovnávání k Hunger games mě teda pěkně vytáčí!

brzda.
21.09.2018 4 z 5

Kni se mi moc líbila i když by tam mohlo být víc Heather.

Nikoll2
26.06.2018 3 z 5

Z mě něco mezi 2* a 3*.
Od knihy jsem očekávala mnohem více než se mi dostalo. Chápu, že se autorka chtěla věnovat mimo samotnou Paniku i životům jednotlivých postav, ale na mě to v celkové podobě působilo všechno tak nějak ,,rozlítaně'' a nedotaženě. Dokonce ani postavy jsem si nedokázala oblíbit a více se vžít do jejich života.

martina5069
03.04.2018 3 z 5

Miluju tuhle autorku a když jsem konečně dostala do ruky tuhle knihu okamžitě jak jsem měla čas tak sem se začetla, ano dobře byla práce a velikonoce jinak bych ji měla přečtenou dřív než za necelej týden ale i tak. Kniha je čtivá trošku mě připomínala film hunger games. Zatím co sem od autorky četla bylo docela složitě napsáno jako že opravdu musíte hlídat děj aby vám něco neutekla a na druhou stranu zas strašně lehce a čte se to samo. Knihu bych ohodnotila 3* stejně jako chvíle před koncem, čekala sem tam víc akce jako u trilogie delirium které miluju a můžu ho číst pořád dokola protože je tam akce od začátku do konce.Ještě na mě doma čeká kniha zmizelé dívky a na cestě mám knihu replika :-)

Mishwaa
09.12.2017 3 z 5

Kniha velmi čtivá, podle mého názoru čtivější než Delirium, ale to je k pozitivům asi všechno, I když jsem stejně ani příliš neočekávala... Celkově ve mně kniha nic nezanechala a konec tomu ještě dodal korunu.

Lokina
02.10.2017 4 z 5

Taková hrůza to nebyla. Příběh byl čtivý, svižný. Děj nijak originální, ale snesitelný.
Bylo tam tak akorát napětí a akce i ta romantická linka mi nebyla protivná.
Úkoly, jež byly zadávány, mi přišly reálné, ze života a daly se zvládnout s velkou dávkou štěstí, odvahy a kuráže.
Dvě věci ale od půlky příběhu byly předvídatelné, takže když na to došlo, tak jsem nebyla překvapená.
K hlavním hrdinům jsem si za tu dobu čtení nenašla cestu, ale Heather mi z nich přišla nejvíc fajn.
Kniha přišla vhod v tyto nadcházející podzimní dny, taková příjemná, oddechová jednohubka :-)

Werčíík
05.09.2017 3 z 5

Jak již bylo řečeno- neurazí, nenadchne. Čte se to sice dobře, ale do děje to nijak nevtáhne a postavy moc neosloví. Těšila jsem se na šokující konec ve stylu Lauren Oliver, ale poprvé u této spisovatelky se žádné wow nedostavilo.

Ještěrka2004
01.09.2017 4 z 5

SPOILERY
Kniha se mi docela líbila. Jen se mi zdálo že to bylo až moc přeplácaná. Heather mi byla poměrně sympatcká, i když žádná sláva, ale Dodge byl přebytečný. Nudily mě všechny části o něm až tak že jsem občas i nějakou přeskočila. Také mi připadali přebyteční tygři. Bishopa jsem si oblíbila, ale potom mě mrzelo co se z něj stalo... I přes to všechno knihu hodnotím pozitivně. Je to kniha vhodná k hrnku horké čokolády.

Turmee
09.08.2017 2 z 5

Nemastná, neslaná.
Snaha o napjatou a nebezpečnou atmosféru. Bohužel, na mě to nezapůsobilo. Postavy mi nebyly sympatické, přišly mi povrchní, málo propracované a jaksi nereálné. Nedokázala jsem se s nimi ztotožnit. Vlastně celý koncept hry ve mě vyvolával nechuť a nepochopení pro takto nemožný styl zábavy. Závěr, který měl být asi překvapivý, jsem předvídala už na začátku a nijak mě neoslovil.

Překlad pokulhával, nesedl mi autorčin styl a neporozuměla jsem systému dělení kapitol podle jmen, když byl příběh stejně vyprávěn ve 3. osobě.

MíšaS.
01.05.2017 3 z 5

Dá se to číst, ale nic extra...