Závist

Závist https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139544/bmid_zavist-dXk-139544.jpg 4 221 25

Sedm smrtelných hříchů. Sedm duší na pokraji věčného zatracení. A další úkol pro padlého anděla Jima Herona, který má znovu zkřížit zbraně s úskočným a nevyzpytatelným démonem, zosobněným podmanivou brunetkou Devinou, co v souboji s dobrem používá tu nejzákeřnější taktiku. Thomas DelVecchio zvaný Veck je policejní detektiv s temnou povahou, syn neslavně proslulého mnohonásobného vraha. Se svým otcem sdílí nejenom jméno, ale zřejmě i sklon k chorobnému jednání. Shodou okolností se připlete k smrtelnému útoku na jiného sériového vraha, a vzhledem k opakovaným případům náhlé ztráty paměti si není jistý, jestli čin spáchal nebo ne. Jeho případu se ujímá bystrá a inteligentní vyšetřovatelka Sophia Reillyová. K Veckovi přistupuje s principem presumpce neviny, ale postupně začíná o svém svěřenci pochybovat. Jim Heron zpočátku netuší, o koho má s démonem svést souboj, nicméně si uvědomuje, že pokud chce zvítězit, musí přistoupit na Devinina pravidla hry.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Envy , 2011


více info...

Přidat komentář

Charmedka
19.02.2023 3 z 5

Pokud máte načtené Bratrstvo, tak Vás jistě potěší právě postava Vecka, která se objevila v dílu Milenka pout zbavená. Osobně mám tyhle propletené dějové linky ráda a těším se, co dalšího autorka nachystala.

mia.com
24.08.2022 3 z 5

Jako tema teto serie me porad bavi, ale klidne bych to zkratila. A prijde mi, ze to ma sestupnou tendenci. Dale nechapu ty nazvy. Myslela jsem, ze se na ty hrichy zamerime, ale zatim jsem je nikde v deji nenasla.


petraj30
16.03.2022 3 z 5

Bylo to něco lepší, než minulý díl, ale můj názor i nadále zůstává stejný - "Bratrstvo je Bratrstvo."
Sophii bych v jistých chvílích zakroutila krkem. Devina je pořád stejná, ale přesto jsem zvědavá, co dalšího provede. Ta mužská cháska je prostě skvělá.
Tento příběh se mi zatím líbil nejvíc, i téma bylo skvělé, ale k dokonalosti to má stále ještě daleko. Nicméně se těším na další setkání s Jimem a snad i pro něj vše skončí dobře.

Heri76
12.09.2021 3 z 5

S Thomasem DelVecchio jsme se už setkali v jiné řadě knih autorky a tak musím přiznat, že výběr hlavního hrdiny mne potěšil. Byla jsem zvědavá, jestli na něj někde ještě narazím. Sophia Reilly jako policejní vyšetřovatelka, která se snaží být nestranná a nechá se svést svým vyšetřovaným? No, proč ne. Bratrstvu se to opět nevyrovná, nicméně mě tento příběh neurazil. Veckovi jsem fandila, a i když „vymítání“ bylo poněkud přehnané, fajn že příběh skončil, jak skončil. Devina je postě boží démonka a Jim bojuje, jak se dá. Ach Eddie a chudák Adrien.

Tereza.Fait
09.07.2021 4 z 5

Tenhle dil se mi libil! Mela jsem chvilema pocit, ze ctu Bratrstvo. Zhltnuto jako malinu.

havrmoni
01.07.2021 4 z 5

Už se do toho dostávám. Devinu bych uškrtila a zdatně se prokousávám tím množstvím postav. Takže joo ,směle do dalších dílů.

MonaLisa42
02.09.2020 4 z 5

Pěkná kniha, prozatím nejlepší z Padlých andělů.
Vecka si pamatuji už z knihy Milenka pout zbavená z BČD. Tehdy jsem nechápala, proč tam tato dějová linie vůbec je...ale nyní rozumím. Veck je skvělý hrdina a svou stinnou i světlou stránkou do této série zapadá. Reillyová je rozhodná, odvážná a velice obdivuji její chuť do života. V jednom momentě mě však zklamala - Jak mohla během vteřiny na Vecka naprosto změnit názor?... no... čekala jsem od ní trošku víc. Skutečně přiznávám, že biologičtí rodiče tohoto páru stojí za prd :-P.
Všimla jsem si, že Devina stíhá žít v mnoha různých identitách (např. život Britny z policejního ředitelství) a přitom se věnovat boji, pokoušet a ovládat další duše atd., nechápu, jak to všechno stíhá... mě by z toho začalo hrabat :-P. V jednom momentě jsem v duchu křičela: Cože??? Od J.R.Ward můžeme očekávat doopravdy cokoliv. Se svými hrdiny občas nemá slitování.
Jediné, co knize mohu vytknout je, že jsem neměla problém přerušovat čtení, a tudíž jsem ji četla docela dlouho. Jinak je to skvělá kniha, kterou můžu doporučit. Moc děkuji!!!

Calla2002
17.06.2020 5 z 5

Začnu asi Colinem a Nigelem, naprosto jsem si je zamilovala, spolu i mimo. Ty dva jsou zatraceně úžasní. Ship it forever.
Jim se zase předvedl a v dost scénách jsem se smála i tahala za vlasy, třeba když bylo najednou ze tria jenom duo. Nebrečela jsem, ale jsem z toho smutná.
Linku Vecka a Reillyový jsem si opravdu užila, měli prostě něco do sebe a na rozdíl od knihy předtím, kde jsem upřednostňovala scény s Jimem, tady jsem se těšila na ty dva.

DomenicaRisa
16.04.2020 5 z 5

Já prostě žeru tu propojenost s bratrstvem. DelVecchia jsem si pamatovala a matně jsem tušila, že tam bude nějaký zádrhel na konci. Potěšila narážka na Escalade. Jediná záhada pro mě pořád zůstávají andělé co řídí stranu dobra.

LucijeT
09.01.2020 5 z 5

moc pěkný díl.. občas mě při čtení knížek od Ward trochu ničí logická posloupnout jak jí vidí spisovatelka, ale vždycky se od toho v průběhu čtení odprostím, protože vím, že to má promyšlené dobře... ta má v hlavě tolik dimenzí, že po tom množství knih od ní už jí plně důvěřuju a příběhy si užívám. Padlí andělé jsou víc jako akční film než jako odpočinková literatura, ale i tak se mi moc líbí. V jednotlivých dílech nepolevuje a drží tomu pořád úroveň, za mě paráda.

LadyHip
13.05.2018 4 z 5

Tenhle díl se mi líbil moc, mnohem víc než předchozí. Veck byl dost zajímavá postava od začátku a Jim - sympatie k němu stále narůstají :)

Adriana21
10.11.2017 5 z 5

Super, super, super...
Skvělý díl, úžasně se četl...

zuzana1995
29.03.2017 5 z 5

Další vydařený díl..závěr mě překvapil, velmi čtivé...

reptilekeeperto
22.12.2015 4 z 5

celkom v pohode poviedka s nádychom erotiky

angelbooks
27.06.2015 5 z 5

Pěkné a není nudné. Líbila se mi přitažlivost, mezi hlavními hrdiny. Ale pak se mi nelíbilo :D, když věřila druhému policistovi, který jí o Veckovi navykládal takové kecy.
Myslím, že 5.díl byl o trošku lepší než tento. Ale oba si zasloužili 5*.

Beruška80
11.06.2015 5 z 5

Přečetla jsem za dva dny...moc pěkné!

Vendulik
21.07.2014 5 z 5

Moc dobré. Tak jako všechny knížky tady této autorky.

Evaevelína
13.04.2014 3 z 5

začíná mě série unavovat a šokovat.Nahoře čtyři archandělé se válej /někteří i mezi sebou/ ..prostě nic pro dobro nedělaj.Myslím že jsou úplně v knihách zbyteční. Dole jsou tři andělé,tedy už jen dva a ti maj bojovat a zachranovat a hlavně na vlastní pěst zjištovat kdo je to tentokrát.....No musím uznat že Devina je na vše sama + posluhovače,které si také sama obstarává.Normálně jsem fanda Deviny,nemá žádného zbytečného pána,kterýmu se musí zodpovídat....no to by kniha neměla 450stran,ale asi o 50 zbytečných překecaných stran navíc.

Samira
12.03.2014 4 z 5

Zatím musím říct, že se mi stále nejvíc líbil první díl, jedním z důvodů je i fakt, že všechno bylo nové. Zatím všechny tři knížky měly podobnou strukturu, což třeba Bratrstvo má taky, ale příběh se neustále vyvíjí a dozvídáme se něco nového, tady tolik ne. Taky se přiznám, že jsem zatím nepřišla na chut Nigelovi. DelVecchio se mi líbil, jeho postava byla opravdu zajímavá, za to Sophii jsem po té, co hned uvěřila, že je vrah mohla jen těžko věřit, že ho tak děsně miluje, zvlášt když všechno probíhalo tak rychle. Musím, ale pochválit závěrečnou akci, Devina jako obvykle nezklamala a Jim se mi také líbí čím dál víc.

vaili
03.03.2014 5 z 5

Stále dobré jako 2. díl...ale ty svatební konce by si mohla autorka odpustit :)