Aerie / Zúčtování

Aerie / Zúčtování https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113928/bmid_aerie-zuctovani-H9T-113928.jpg 4 171 17

Třetí a čtvrtá kniha série Padlí andělé. Poslední ročník na střední škole byl všechno jen ne normální. Aaron dokáže mluvit se svým labradorem Gabrielem, ale co víc, zjistil, že je Nephilim, potomek padlého anděla a smrtelnice. A aby ani to nestačilo, vypadá to, že je vyvoleným, který má za úkol přinést všem padlým andělům smíření a spočinutí na nebesích. Ale samozřejmě to není jen tak, proti němu stojí nejvyšší z Mocností Verchiel, který je odhodlán zabránit vykoupení padlých za každou cenu, tedy za cenu Aaronova života. Poslední bitva se blíží, bude Aaron připraven? A podaří se mu zachránit i ty, co miluje?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Aerie / Reckoning , 2010


více info...

Přidat komentář

Pythonissam
28.10.2022 4 z 5

2. sérii jsem začala číst s očekáváním, jak vše bude dále pokračovat a vyvrbí se. No, budou zde určité spoilery!
Dějový příběh nebyl opravdu vůbec zlý, co se týkalo jak hlavního příběhu, tak také z Verchielova pohledu jako od Lucifera, to mne na tom snad zaujalo nejvíce, že se objevil a zjištěný, že je Aaron jeho syn. Geniální! Bylo úžasné jak jsem konečně zžil dohormady s tím, kdo skutečně je.
Ale měla jsme občas chuť knihu odložit a to mne opravdu štvalo, že spisovatel až moc často přehazoval dějovou linii ostatních mezi sebou. Myslím to tím, že půl stránky Verchiel a jeho pohled, hned na to 2 stránky Aaaron, stránka Lucifer, půl stránky zase někdo jiný a spol... Tohle je zlé, nedivím se, že pár lidí to nechtělp dočít z tohoto důvodů, bylo by lepší, nechat to skrze kapitoly či méně to třídat každou chvíli, je to zbytečné a na "facku". A to nehovorím, ako mala myš svoj dialog. Vážně? Zbytečnost... Stejně jako si anděl může odřezat křídla, klidně s nimi mluvit a pak si je očividně znovu nasadit... Příště by to chtělo i více rozvinout např. co jsou to Archoni.
Ale co bylo nejhorší, a skoro mne to donutilo knihu nečíst, že zemřel Camael. To jako vážně! Tohle bylo to nejhorší z celé knihy! Dokáži si představit, že by byl dosti prospěšný i v dalších dílech a bylo to jedno velké zklámání... Uvidíme, co přinesou další díly.

temna.vila
30.09.2020 3 z 5

Zajímavý příběh s andělskou tématikou, děj zatím plynule ubíhá a autor dobře buduje atmosféru.


wildXchos
20.02.2018 3 z 5

Tenhle díl mi připadal o něco lepší než první. Aaron se konečně rozhodl smířit s tím, kdo je a nesnažil se s tím bojovat.

vakuov
02.11.2017 5 z 5

Super. Stejne skvělá jako ta předchozi. Už teď se těším na další příběh. Je dobře, že autor neroztáhl děj na víc jak dvě knihy.

ivzu77
30.07.2017 3 z 5

Tyto dvě knihy 2 . série jsem četla s očekáváním, co se z toho vyvrbí. Aaron poznával sám sebe, své schopnosti, svou minulost a své poslání. Od knih o padlých andělech jsem očekávala méně bojů a krve, ale i přes vleklé pasáže se kniha četla dobře. Zkusím ještě třetí v sérii. .....

Mark.
09.12.2016 2 z 5

Pustila jsem se do dalšího dílu. O moc lepší to není :-(

Evule114
12.08.2015 5 z 5

Přesně musím souhlasit. Napínavé jako v prvním díle a s dobrým koncem a to tak dobrým, že už se mi nechce do dalšího dílu.. ale určitě je přečtu :-)

ellypusik
28.02.2015 4 z 5

Knihu si už přesně nepamatuji, ale vím, že mě kniha bavila, jen byla možná (stejně jako první díl) až moc depresivní a občas dost nechutná..)

gfdsa123
14.12.2013 5 z 5

Druhý díl se mi líbil stejně jako první. Byl plný děje od začátku až do konec. Líbí se mi, že ne vše v ději dopadne dobře jak je tomu u většiny knih.

kacaaba
18.08.2013 4 z 5

Hezké, napínavé a s dobrým koncem.

Lira
27.07.2013 3 z 5

Trochu mě to zklamalo. Tento druhý díl byl takový oddychový a nudný. Bohužel jsem čekala trochu více napjetí. Četba jsem tedy dlouho a nijak moc si to neužívala.

kazecha
20.07.2013 3 z 5

Nebylo to tak nezáživné jako první díl, ale ani žádná hitparáda. Děj se rozhýbal až v druhé polovině knihy. Upřímně řečeno - anděly si představuju krapet jinak - včetně chování a to neustálé "škvířící se maso" a " bylo cítit spálené maso" apod. tomu taky moc nepřidá. Druhá kniha vypadá jako uzavřený děj - ale protože mám třetí díl k dispozici, jsem zvědavá, co se ještě bude dít.

PS: ještě že nejsem hlavním hrdinou já - protože Verchielovi bych nikdy NEODPUSTILA ...

pikilo
31.03.2013 3 z 5

Aerie ušla, Zúčtování bylo jen samý kecy a kecy

Canney
08.02.2013 4 z 5

Druhý díl série Padlý andělé se mi líbil ještě o něco víc než ten první. Pokud jste v první knížce ještě váhali komu fandit (mocnostem nebo padlým andělům), tak myslím, že v tomto díle už to budete vědět naprosto přesně. Autor Mocnosti i jejich činy vykreslil, tak přesvědčivě, že opravdu nemám problém s tím fandit padlým andělům, kteří se snaží napravit chybu, kterou ve velmi dávné minulosti udělali.

Omy
14.12.2012 4 z 5

Tak první díl s Leviatanem se mi vůbec nelíbil, přeskakovala jsem stránky a boj na konci mě nebavil, ale tohle bylo mnohem lepší. Aerie je jedna z nejlepších knih, co jsem teď četla, ze Zúčtování už jsem tak odvařená nebyla, ale od půlky se to pěkně rozjede.

Celkově mě štvala akorát jedna věc.. když měl Aaron někam odejít, vždycky strávili nevímjak dlouho nesmyslným dohadováním o tom, kdo půjde s ním (Aaron chce jít samozřejmě pokaždé sám, aby se nikomu nic nestalo..) a zdlouhavým loučením (Vilma).. :SPOILER! to se pak nedivím, že přišel pozdě.

Kate.S
11.11.2012 5 z 5

Druhý díl této ságy se mi líbil více než první. Je tu více napětí a válečných scén. Je to vydařený příběh, který neztrácí dobrodružství. Kniha je také velice čtivá. Stránky vám ubíhají ani nevíte jak. Ale kdybych si měla vybrat ságu, týkající se andělů, tak bych si vybrala Pád. Jinak ale doporučuji přečíst těm, kterým se líbil první díl. Jak už jsem zde napsala. Ten druhý je lepší.

Kikina105
22.03.2012

Tak na tento díl se opravdu už těším. První Padlí andělé a leviatan se mi hrozně líbil a dokázal mě bez problémů přikovat ke křeslu. Tak doufám že tento bude stejně tak dobrý, ba ne, ještě lepší. :) .... Dnes už ji mám úspěšně dočtenou a povím Vám. To co jsem od ní čekala, jsem také dostala. Je dále doporučuji.

Štítky knihy

americká literatura andělé pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Thomas Sniegoski
americká, 1962
2011  71%Padlí andělé / Leviatan
2012  79%Aerie / Zúčtování
2014  81%Armageddon
2012  76%Konec dnů
2013  79%Opuštění

Kniha Aerie / Zúčtování je v

Právě čtených3x
Přečtených307x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených15x
Knihotéce211x
Chystám se číst140x
Chci si koupit36x
dalších seznamech7x