Otrok

Otrok https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34597/bmid_otrok-Dfx-34597.jpg 3 193 52

"...jsou to hlubiny lidské duše, co nás znepokojuje." Otrok je šokující román, ve kterém autorka zcela otevřeně a bez zábran popisuje detaily intimních scén striktně definovaného sadomasochistického vztahu a poukazuje na vnitřní touhu násilně ovládat na straně jedné a touhu být ovládán na straně druhé. Nutí čtenáře překročit onu pomyslnou hranu dnes stále ještě tabuizovaného tématu.... celý text

Přidat komentář

nevermore3
17.11.2022 2 z 5

(SPOILER) Čtivé, to ano, ale...

V první řadě zhodnotím styl, který mi ne úplně vyhovoval. Tučný text, kurziva - budiž, ale cpát do románu smajlíky :-( a :-) - to je opravdu zbytné.
Stejně tak břídilské vyjadřování typu:
"Nedivím se, že mladý děcka závislý na PÍSÍČKÁCH jsou vybledlý jak 100 let starý prostěradla." - toto mi vážně neimponuje. Slova jako komp, písíčko a vůbec tzv. obecná čeština v koncovkách pro navození "atmošky", já si nemůžu pomoct, ale připadne mi to v knize rušivý. Myslíc české webové stránky, autorka svorně (jak puberťačka) napíše "na našem netu" atd. ...Náš net... (ty vole co to je)...

A teď k obsahu, čili bacha na částečný (ale ne úplný) SPOILER. Hlavní postava, která měla být pro čtenáře zpodobněním dominy, byla hlavně sadistka. Dominantní ženu si hravě dokážu představit i bez sebemenších sadistických sklonů, to ale neplati v této knize, kde mi přijde, že spíš než o ponižení, šlo Madam Heleně o bolest a vlastní pocit nadvlády. To už je záměr příběhu autorky, jasně, chápu, ale když se pak dostane kniha do ruky člověku, který svět BDSM nezná (ne, že bych ho sám nějak lépe znal), dostaví se pravděpodobně zhrození a zhnusení.

Všichni tito by měli být předem upozorněni, že román Otrok je extrémně vyhrocený, hlavní postava je psychicky narušená osoba, žádná domina, ale prachsprostá sadistka, která je sobecká, nejde jí o vyrovnávání submisivity a dominance dvou lidí, ale čistě o její prospěch. O svého otroka se zajímá vlastně jen z egoistických důvodů, a to si myslím, že není běžné, nebo by aspoň nemělo být.

Sečteno podtrženo: za čtivost body nahoru; za všechno ostatní, co uvádím výše, zase dolů

archivářka115
11.03.2021 5 z 5

Otrok byla první knížka, kterou jsem od Sylvy Lauerové četla. Byla opravdu svým tématem šokující. Nikdy jsem nic podobného nečetla, ale rychle mě vtáhla do děje.


cerna7151
11.02.2021 3 z 5

Zajímavá kniha, která otevírá neobvyklé těma.

Myška43
05.03.2020 4 z 5

zajímavá kniha,za mě některé pasáže dost drsné a konec šokující, ale tohle je život. Takže žádné zábrany a dejte se do čtení, stojí to za to.

Layyen
04.01.2020 4 z 5

Na dané téma bez ostychu, bez zábran. Co více si přát. V reálu to i takhle může dopadnout když sub důvěřuje nezkušené domině. Někdy vtipné, a naopak někdy celkem děsivé.

Sova15
15.10.2019 1 z 5

Šokujiící knížka o sadomaso vztahu. Příběh o nevyváženém vztahu. Hvězdičky za čtivost.

jaroiva
15.06.2019 1 z 5

Myslela jsem, že jsem docela otrlá, ale tohle na mě bylo silný kafe.
Nechávám jednu hvězdu za to, že jsem si uvědomila, jaké opravdu nemám preference.
Spíš než erotický román mi to připadá jako thriller.
Došla jsem až do konce, ale byla bych radši, kdybych se k této knize nikdy nedostala. Obávám se, že na ni jen tak nezapomenu.

moore.allonsy
13.01.2019 3 z 5

Začátek mi připadal typický pro tenhle žánr knihovny, ale co se dá dělat, autorka musela nějak vymyslet, jak vůbec začít a dostat se k hlavnímu sdělení knihy. Propracované detaily, vykreslená změna psychického stavu postav jak v jejich vztahu, tak i v ostatních sférách jejich života, a četný popis sexuálních scén - apod. - to tady všechno najdete. Pokud vás zajímá sadomaso, chcete si nějakým způsobem zvýšit sebevědomí, hledáte beletrii s dávkou informací, je to pravé ořechové.

Devil-Ivet
16.12.2018 4 z 5

Moje druhé čtení s Lauerovou. Čekala jsem něco drsného a trochu jsem se toho i děsila. Ale kniha mě odzbrojila. Je to ještě šílenější, než jsem si myslela. Přesto se mi to líbilo a s autorkou rozhodně nekončím.

Doubravka1975
08.10.2018 1 z 5

Nevím odkud začít, tak asi nejdřív jak jsem se ke knize dostala. Takže knihu četla moje kolegyně z práce a povídala mi o ní a já jsem ženská hrozně zvědavá a zachtivavá, že jsem ji chtěla taky číst, ale dostala jsem se lehce za půlku a vzdávám to. Fakt na to nemám. Hustý a hodně hnusný. Samotný konec jako úplný konec ne to co tomu předcházelo předtím jsem si teda přečetla, ale věděla jsem jak to dopadlo od kolegyně, ale normálka bych takový konec čekala i bez spoileru. Autorka píše, že je příběh smyšlený a podobnost čistě náhodná. Helena i Martin teda vlastně Štefan mi přišli jako strašně zakomplexovaní jedinci, zralí na léčení. Doporučuji jen velmi silným povahám.

rybizka
08.10.2018 5 z 5

Knihu jsem měla jako audio a natolik mě uchvátilo, že jsem nakonec jen seděla, civěla do blba a jen poslouchala. Zajímavé a nevšední téma, zvrhlé a úchylné. Líbí se mi, že se autorka nebojí tématu d/s a píše otevřeně, odvážně a drsně. Bavilo mě sledovat myšlení a vývoj postav. Konec byl pro mě nečekaný a byl to docela šok, kniha mě naprosto dostala.

Nicol13
28.08.2018 3 z 5

Obálka je teda hrozně "kýčovitá", ale to je maličko i samotná kniha.

Je to jednoduše napsáno, takže jsem se začetla rychle a vtáhlo mě to.
Ze začátku jsem si říkala, že je to konečně nějaká kniha, která se fakt naplno a zostra věnuje této problematice a není to jen plácáníčko, ale jako fakt nářez. Chvílemi z toho je až zle. Jenže ono to právě pak trochu odbočí a ve výsledku je to spíš psycho než vysvětlení vztahu mezi dom. a sub.

Hlavní hrdinka byla arogantní pi*da a ne domina, byla mi totálně nesympatická, vlastně kromě Pavla mi byli nesympatický skoro všichni.

Nedoporučuji slabým povahám a mladším jedincům.

JancaMia
13.07.2018 5 z 5

Ke konci až mrazí a nelze se otrhnout, vztah mezi dominou a otrokem je popsán poměrně surově.

Lucinka79
03.02.2018

No třeba mě ukamenujte, ale tohle se trochu nepovedlo. Po pár stránkách jsem knihu odložila. Protože ve mě hlavní hrdinka vzbuzuje dojem, že je to jen znuděná a líná čtyřicátnice. To je pouze můj názor.

Suou
10.01.2018 2 z 5

Ehm... ja znesiem veľa, takže som knihu dočítal,ale ten koniec ... čakal som proste šťastnejší koniec ako som dostal. Hlavnú postavu som nemal rád,ale musím uznať autorka že si neberie servítku pred ústa čo ma dosť potešilo, lebo v tejto dobe ide hlavne o predaj a autori musia svoje diela viac formulovať.

Nita17
07.06.2017

Kniha, kterou by jsi měl povinně přečíst každý kdo se rozhodne vstoupit a ochutnat vody BSDM. Přímočaře popsáno jak to může být špatně, co ukrývá lidská mysl a jakou cenu může mít lehkovážnost. Rozhořčení je myslím správná reakce na přečtení této knihy, ovšem nikoliv žádné odsuzování BSDM životního stylu. Řekněme, že je to náhled na ta temná a nepřípustná zákoutí.

Radvana
15.03.2017

Přečetla jsem Jumaroro a pak lačnila po další knize autorky a dostal se mi do ruky Otrok.Takže jsem přestala lačnit,ale zas mám načtenou novou zkušenost,takže proč ne

zbožňuju_knihy
26.02.2017 5 z 5

Místy dost kruté, ale čtivé + přímočaré. Líbilo se mi, jak se toho autorka nebojí, dávám 5.

Owain
15.09.2016 1 z 5

Začátek dobrý, konec smutný. Asi jsem čekala něco víc.

Marluksa
12.07.2016 3 z 5

Surové, často nechutné, ale přímé, což se mi líbilo. Autorka si nebrala servítky a tak to má být. Ostatně je to "speciální" druh beletrie.

Štítky knihy

sex sexuální úchylky erotika BDSM

Autorovy další knížky

Sylva Lauerová
česká, 1962
2007  44%Hračka
2011  76%Jumaroro
2012  59%Otrok
2015  47%Sexy strategie
2012  72%Tichošlap

Kniha Otrok je v

Přečtených285x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených13x
Knihotéce100x
Chystám se číst64x
Chci si koupit18x