Ostrovy pokladů: Úchvatný svět pirátů, ukrytých pokladů a jejich hledačů

Ostrovy pokladů: Úchvatný svět pirátů, ukrytých pokladů a jejich hledačů https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138607/bmid_ostrovy-pokladu-uchvatny-svet-pirat-QEB-138607.jpg 4 13 2

Piráti, ukryté poklady a jejich hledači. Vydejte se po stopách nejznámějších pirátů námořní historie. Cílem výpravy je jedenáct tajuplných ostrovů v různých koutech světa, od Kokosového ostrova, který patrně posloužil jako inspirace pro Stevensonovu knihu Ostrov pokladů, přes australský ostrov Lorda Howea až po malajsijský Balambangan. Ačkoliv tato místa dělí tisícikilometrová vzdálenost, jedno mají společné: Legendy praví, že právě zde by se mohl ukrývat bájný pirátský poklad. Právě zde prý snad ukryl svou kořist slavný Benito Bonito či kapitán William Kidd! Autoři vyprávějí barvité příběhy nadšenců, kteří se vydali pátrat po skrytém bohatství, ať už to byli prostí dobrodruhové s krumpáčem a lopatou, nebo velké společnosti, které do kopání pokladu investovaly značné částky. Americký cestovatel Cameron Platt a dobrodruh John Wright velmi pečlivě, a přitom čtivě mapují historii jednotlivých výprav přibližně od poloviny 17. do konce 20. století. Cesta za bohatstvím zůstává stále otevřena, většina ostrovů totiž své poklady dosud nevydala. Navštívíte místa, kde se mohou skrývat poklady nesmírné hodnoty, ukryté piráty v dávných dobách. Záleží jen na vás, zda doma, v pohodlném křesle nebo se autory necháte zlákat k dobrodružným výpravám v jejich stopách.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Historie

Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Treasure Islands , 1992


více info...

Přidat komentář

RyonMathrin
16.03.2018 4 z 5

Poutavé vyprávění o legendárních pokladech a těch, kdo se je vydali hledat. Kniha se mi četla velmi dobře.
Pamatuji si zejména jednu pasáž, kdy se snažili vykopat poklad z jednoho místa na pobřeží severní Ameriky, o kterém věděli, že je tam 100% uložen. Poklad byl chráněn pomocí několika opatření a byl uložen velmi hluboko. Jeho vyzvednutí vždy zhatila nějaká komplikace. Museli v blízkosti hlavní šachty vykopat další, pomocnou. A pak ještě další. A poklad se stále nedařilo vyzvednout. Nakonec už nikdo nevěděl, která šachta je ta hlavní s pokladem, a tak museli snahu vzdát. Tomu říkám ironie.

valda
08.03.2011 4 z 5

Kniha popisuje 11 ostrovů a k nim historii uložení pokladů, jejich následného hledání a významné osobnosti s ostrovy související. Od Kokosového a Dubového ostrova, který snad nechybí v žádném takovém souboru, přes významné piráty Černovouse, Kidda nebo Luňáka, po moderní korzáry jako byl Jean Lafitte.
Jedná se o klasickou oddychovou knížku o pirátech a pokladech. Kniha je čtivě napsaná, ke každému ostrovu obsahuje jednoduchou mapu oblasti. Vadilo mi akorát, že autoři často, popisovali děj v souvislosti s nějakou historickou událostí, ale tu vůbec nepopsali. Protože je kniha psaná pro úplné laiky, tak by neškodilo historické události aspoň pár větami vysvětlit. Kniha samozřejmě ztrácí také tím, že takových knih je mnoho a nepřináší nic moc nového, takže pro člověka, který už takových knih několik četl se bude text dost opakovat.


Štítky knihy

ostrovy poklady piráti korzáři dobrodruhové hledání pokladů

Autoři knihy

John C. Wright
americká, 1961
Cameron Platt
americká

Kniha Ostrovy pokladů: Úchvatný svět pirátů, ukrytých pokladů a jejich hledačů je v

Přečtených16x
Knihotéce34x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x