Ostrov lásky

Ostrov lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14981/ostrov-lasky-14981.jpg 4 50 11

Pilot Tucker Case série

1. díl >

Dobrodružný, humorně laděný příběh věčného smolaře, pilota Tuckera Case, který se odehrává ve vzdálené Mikronésii. Hlavním hrdinou románu je soukromý pilot Tucker Case, podivný chlapík, tak trochu dobrodruh a věčný smolař. Jeho příběh začíná, když v opilosti havaruje se svěřeným letadlem a takto přijde o pilotní licenci. Po nehodě dostane zvláštní pozvání na vzdálený ostrov Alualu, v odlehlé části Mikronésie, od neznámé misionářské společnosti doktora Curtise. Tuck Case se tak neočekávaně stane účastníkem podivných událostí a nekalých obchodů doktora Curtise. Román má vtip a humor, dobře se čte a zaujme více kluky a muže. ... celý text

Literatura světová Dobrodružné Humor
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Island of the Sequined Love Nun , 1997


více info...

Přidat komentář

slawa.cap
23.05.2021 5 z 5

Když jsem před časem poslouchal Nejhloupějšího anděla, zjistil jsem, že mu předchází Ostrov lásky, pak bylo jen otázkou času kdy se mi ho podaří sehnat. Ten čas nastal a já se pustil do čtení. Úvodní scéna je minimálně pro chlapa, i jako čtenáře, dost bolestivá. Začátek mi přišel trochu nudný, i když nebyl nijak rozvleklý, ale když se Tucker dostal do Mikronésie děj se pro mně stal dost poutavý.
Téměř všechny kapitoly s Kněžkou nebes prostupuje erotické napětí, takové jak jsem si už u Moora zvykl. A je to stejně nadpřirozené jako všechny ostatní Moorovi knihy, ale ne tak šílené jako Anděl. Na druhou stranu je tu jakýsi morální tlak na čtenáře, o tom že některé věci se prostě nedělají.

Alma-Nacida
04.04.2021 5 z 5

Užila jsem si černý humor, i když chápu pány, kterým čtení o Tuckově úrazu způsobovalo nepříjemné pocity, uhh, však to byl vskutku děs. A nebyla to jen tak bohapustá sranda, to zas ne. Ale bylo to, co jsem čekala, a já jdu s radostí i do Nejhloupějšího anděla, abych zjistila, jestli Roberto pořád mluví, jestli se Tuck usadí, zda Sépie používá pračku se sušičkou a mnoho dalšího.


spackler
14.01.2021 4 z 5

líbilo se mi ještě o špetku víc než anděl,kterýho jsem čet první.soustředíme se hlavně na tuckera a sledujeme jeho přeměnu z takovýho celkem i hajzlíka v toho nadvěcí pohodáře jak ho známe právě z anděla.k tomu fajn prostředí jižního pacifiku a sympatické vedlejší postavy.nevěděl jsem že vážně existuje něco jako cargo kulty a ejhle ono jo-nebyl to jen moorův švihlej nápad.

karel0684
09.01.2020 4 z 5

Hlavní postava je smolař. HMMM. Když se vezme začátek knihy, tak čtenář přijde na to, že hlavní postava si za tu smůlu může sama. Tím že chlastá a že přemýšlí jiným orgánem, než je mozek... Obzvláště pokud jde o ženy...
A pak se není čemu divit, že se dostane do situace, kdy mu nezbyde než útěk a strach o jeho "mužnost". A nakonec procitne a...
Znovu docela zábavní kniha plná černého a absurdního humoru... akorát popis onoho zranění mohl být méně popisný. I čtení bolelo

Finn69
06.12.2019 3 z 5

Taková nenáročná humoristická knížka, oproti ostatním Moorovým knížkám sice slabší, ale pořád se tam místy najdou perličky. Například je tu mluvící kaloň Roberto se slunečními brýlemi a pak starý kanibal Sarapul, asi jediná postava v této knize s jasným životním cílem, totiž ještě jednou někoho sežrat. Dovolím si tady malý spoiler a popřeju mu dobrou chuť.
Kdyby tohle byla má první knížka od Moora, druhou bych už asi nehledal. Jak Špinavá práce, tak Nejhloupější anděl se mi líbili o dost víc. Ale je to pořád docela zábavné a když ležíte na gauči s nohou v sádře, tak je to asi ideální žánr :)

irena23
28.05.2019 5 z 5

Líbilo se mi moc, stejně jako všechny jeho knihy. Tady byl ale nejlepší ten konec.

Abia
04.02.2019 3 z 5

Bavilo mě to, ale není dobré číst tu knihu po Nejhloupějším andělovi. U toho jsem se řehtala, tak jsem asi čekala víc. Vtipná oddechová knížka.

Koko1
06.04.2018 4 z 5

Vtipná oddychovka

trudoš
23.02.2016 4 z 5

Rád bych mužské osazenstvo upozornil, že úvodních padesát stran knihy by možná stálo za přeskočení. To, jak si smolařský pilot Tucker Case poškodí rodinné klenoty při havárii letadla o knipl, je opravdu velmi, velmi bolestivé. Následný děj už naštěstí tolik agresivní není - ba naopak, přináší vcelku originální a odlehčený thriller ze zapadlého ostrova v Mikronésii, jehož obyvatele ovládají bezskrupulózní obchodníci s lidskými orgány. Díky svižné zápletce a milé nadsázce tak teoreticky nenajdete důvod se u příběhu příliš nudit.
Ostrov lásky je sice příjemným humoristickým románem, bohužel vedle mých oblíbenců Carla Hiaasena a Bena Eltona je vtip Christophera Moora poměrně umírněný a nekontroverzní. Navíc zápletka, ač nápaditá, je na těch čtyř stech stranách zbytečně roztahaná. Než se autor k něčemu dobere, trvá mu to málem věčnost a to samé platí i o jednání postav samotných. Krátké kapitoly jsou fajn, ale to zas neznamená, že lze čtenáře tahat za vařenou nudli do nekonečna a ještě dál.

petrels
03.05.2015 3 z 5

Po první knížce 'Nejhloupější anděl' jsem se těšil na další knížku od tohoto autora. Možná jsem očekával trochu moc, ale s první knihou se nedá srovnat.

Lenka.Vílka
09.07.2014 5 z 5

Chtela bych vyjadrit svuj zarmutek nad faktem, ze kniha nema jeste zadny komentar...nesnasim byt nekde prvni...ale co, kdo necet, o hodne prisel... ;)

Štítky knihy

humor ostrovy netopýři Mikronésie piloti

Autorovy další knížky

Christopher Moore
americká, 1957
2007  83%Špinavá práce
2006  81%Nejhloupější anděl
2017  80%Použité duše
1998  76%Ostrov lásky
1998  82%Kojotí stesk

Kniha Ostrov lásky je v

Přečtených68x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce49x
Chystám se číst27x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x