Osobní finance - řízení financí pro každého

Osobní finance - řízení financí pro každého https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203546/bmid_osobni-finance-rizeni-financi-pro-k-203546.jpg 5 36 10

Zorientujte se ve vlastních financích! V knize se dozvíte, co je důležité při finančním plánování a na co je potřeba dát si pozor. Získáte rady, jak nedělat hloupé začátečnické chyby a zbytečně se nepřipravovat o peníze. Každá chyba totiž může být dost drahá. Získáte návod, jak postupovat v případě investování. Co si musíte uvědomit před tím, než se do investic pustíte. Co vlastně máte od svých investic chtít, abyste měli reálné požadavky a nechtěli jste „modré z nebe“ nebo „perpetuum mobile“. V knize také najdete, jak se jednotlivé typy investic chovají a jaké plody vám mohou přinést. Vyhnete se tak nepříjemným překvapením. Čtěte a najdete dále i stručné hodnocení jednotlivých produktů. Zjistíte, které se hodí pro vás a které se hodí spíše pro toho, kdo vám je prodává. Kniha slouží pro toho, kdo chce lépe rozumět vlastním financím nebo jako učebnice financí pro studenty, či pro finanční poradce.... celý text

Přidat komentář

Žirafa94
13.03.2022 3 z 5

Na jednu stranu skvělé zpracovaný přehled/úhel pohledu na způsob vedení osobních financí. Na straně druhé mi to připadalo hodně učebnicové.

Tassman
13.12.2021 2 z 5

Půjdu proti proudu a dávám jen 2 hvězdy. Vysvětlím: vzal jsem do ruky 3.vydání z roku 2021, které jsem chtěl dát jako vánoční dárek. Vybíral jsem co nejčerstvější titul,
současné turbulence době prostě není proč dívat se do zpětného zrcátka (vypůjčuji si s dovolením tento příměr od autorů:-) ). Knihu jsem prolistovat, je precizní, v mnohém i praktická. Popisuje realitu tak 10 let nazpět a jako návod na strukturu osobních financí poslouží. ALE: na konci je shrnutí z roku 2021, jak autorům vyšly jejich původní prognózy. A autoři v dubnu 2021 shrnuli, že jsou vlastně géniové, že jim v prognózách vše vyšlo a jako "černou labuť" zafingoval covid, ovšem žádné drama. A nikde ani slovo o tom, jak se změnil realitní trh. Nikde ani slovo, kolik stoupla hodnota nemovitostí. Sorry, ale rodina, která by v roce 2010 investovala tak, aby měla vytoužené 3 milony (o kterých autoři píšou), aby si koupili hezký byt, tak v roce 2021 jim to moc neklapne. Působím určitě jako puntíčkář, ale kdyby autoři napsali, že takový pohyb realitního trhu nikdo nečekal, tak by to působilo sympaticky a s profesní pokorou. Tahle závěr knihy zůstal jen agitkou: napsali jsme skvělé dílo, kupte si. Dvě hvězdy.


jankka0s
04.10.2021 5 z 5

Základ finanční gramotnosti, kdyby byla povinnou četbou na střední škole, nezlobila bych se. Třeba bychom neměli půl milionu spoluobčanů v exekuci.

Anya636
03.02.2021 5 z 5

Velice přehledné, až akademicky zpracované s ohledem na maximální praktickou použitelnost. Jde o četbu ohledně konkrétních možností investování. Začátky finanční gramotnosti jak ušetřit nebo si splatit dluhy zde nečekejte. Na začátku je i vzorový případ rodiny, který se prolíná celou knihou. Velmi se mi líbili přehledné grafy, které názorně shrnují jak moc se která investice vyplatí vzhledem k času, rizikovosti apod.

Jaromi870
28.04.2020 5 z 5

Téma osobních financí, investování je mi velmi blízké. A toto je skvělá kniha do začátku, kterou dále doporučuji. Líbí se mi především velké množství příkladu.

DK_Ronie
02.01.2020 4 z 5

Sikovna kniha. Hvezdu ubiram vicemene jen proto, ze druha kniha p. Tyla byla jeste lepsi.

morte
31.12.2019 5 z 5

Výborná kniha. Ještě než jsem ji dočetl, už jsem ji doporučoval dál. Odpověděla mi na všechny otázky, které jsem ohledně financí měl a upozornila na oblasti, o kterých jsem ani neuvažoval. Jednoduše, srozumitelně podaný návod, jak řídit vlastní finance a klidně spát. Nestačí přečíst. Je potřeba se radami řídit a ke knize se průběžně vracet. Jestli v osobní financích tápete, četba této knihy by měla být vaší prioritou č. 1.

karelpeter
31.03.2019 5 z 5

Čtivou formou shrnuté základy péče o osobní finance. Tato kniha by měla být povinou četbou základních škol.

ladyba
11.10.2015 5 z 5

O financích jasně stručně, přehledně.

dalimoni
09.12.2011 5 z 5

Kniha, která velmi dobře popisuje osobní finance každého jednotlivce a produkty, které lze na našem trhu pořídit z oblasti finančních trhů, od stavebního spoření, penzijních fondů, hypoték, dalších úvěrů, podílových fondů až po samotné akcie či dluhopisy. První kapitola je navíc o finančím plánování, což oproti podobným knihám, je něco navíc a proto hodnotím knihu pěti hvězdičkami. Kniha určena pro studenty, finanční poradce, ale i pro obyčejné lidi, kteří si chtějí udělat přehled o našem finančním trhu a jejich produktech. Určitě se Vám po přečtení této knihy zvýší finanční gramotnost (pokud budete číst pečlivě :-)
)