Originály

Originály https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346965/bmid_originaly-zkr-346965.jpg 4 7 2

NEBOJTE SE BOŘIT MÝTY A MĚNIT SVĚT K LEPŠÍMU! Každý z nás je originál. Každý může přijít s nápadem, který změní svět nebo aspoň kousek světa kolem nás. Případné obavy z rizika jsou naprosto přirozené a neměly by vás odradit. Autor, profesor psychologie práce a konzultant řady významných firem, vám radí, jak pro svůj nápad získat spojence, jak si správně načasovat akci, jak podporovat kreativitu u svých dětí a v kolektivu. Uvádí spoustu příběhů významných osobností, které významně zasáhly do světa politiky, technologií, obchodu, sportu či zábavy.... celý text

Žánr:
Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Noxi
Originální název:

Originals


více info...

Djkoma
Djkoma
24.11.2021 4 z 5

Skvělá kniha, která dává návrh na nový přístup k některým situacím z běžného (hlavně) pracovního života. Zajímavý pohled na originalitu, na to jak přistupovat k lidem, co se bojí nových věcí a nových přístupů a i dobře popsané věci o vlivu rodiny. Dlouho jsem nákup odkládal a pak knihu potkal v Levných knihách a byl to povinný nákup.

knihyKeMne
knihyKeMne
22.02.2020 3 z 5

Kniha je z velké části zaměřena na provoz firem, jak je rozjet, co funguje, co nefunguje. Alespoň tak se zprvu jeví.

Na konkrétních příkladech ze života (známé osobnosti či firmy) rozebírá ověřené (na konci knihy uveden seznam citací) strategie, jak dosáhnout úspěchu a prosazení svého záměru ať už jako vedoucí pracovník, nebo i jako obyčejný člověk, který může přispět svým originálním nápadem třeba celé společnosti.

Pokud jste řadoví pracovníci jako já, můžete porovnávat podmínky ve svém zaměstnání, otevřenost vašich šéfů novým nápadům a vaše možnosti přispět rozvoji firmy. Nebo taky odejít a najít si zaměstnání, kde se budete cítit užiteční.

Kniha ale má širší záběr, například ukazuje vědecky podložené závěry, jak vést své potomky k tomu, aby byli kreativnější a v životě úspěšnější.

Na závěr jsou stručně shrnuty všechny závěry, ke kterým kniha dospěla - rady typu "Dělejte to a to, jako to udělal ten a ten, když udělal to a to". Obecně tedy stačí vracet se pouze k části "Praktické rady" a případně si určité téma znovu dohledat v jedné z osmi předcházejících kapitol.

Kniha je první tohoto druhu, kterou jsem četla, tedy nemohu porovnat, ale obecně si myslím, že nabízí zajímavé informace a že mě v jistém smyslu obohatila.

Nižší hodnocení dávám za to, že mi tak dlouho trvalo ji dočíst, nejedná se o nic dechberoucího.


Autorovy další knížky

Adam Grant
americká, 1981
2022  86%Ještě to promysli
2015  67%Dávat a brát
2020  80%Možnost B
2016  74%Originálni

Kniha Originály je v

Právě čtených2x
Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce12x
Chystám se číst17x
Chci si koupit12x