Opálová poušť

Opálová poušť https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263074/bmid_opalova-poust-kNC-263074.jpg 4 69 17

Ovdovělý otec podléhá svodům půvabné pijavice a snoubenec před svatbou strávil noc s jinou ženou. Není divu, že Erin od oltáře prchá, jak nejdál to jde, do Austrálie. Musí se vyrovnat s drsným půvabem krajiny, stejně jako s nelehkým způsobem života hledačů opálů. Setkání se sympatickým Jonathanem jí prozáří dny, ten ale musí odjet do Anglie dostát svým závazkům. Osud však ještě nevydal své poslední tajemství.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Walkabout Country , 2013


více info...

Přidat komentář

havrmoni
07.09.2022 3 z 5

Za mě byla Jonathanova dějová linka zajímavější. Erin byla fajn než odjela, jak byla v Austrálii vůbec jsem jí nepoznávala.

laura
28.06.2021 5 z 5

O tom, že život vám někdy podrazí nohy v tu nejméně očekávanou chvíli. Že štěstí někdy čeká právě tam, kde byste ho nečekali. Že o něj leckdy musíte doslova zakopnout, abyste si uvědomili, že tohle je ono. To něco. To, co vám schází, aby váš život byl úplný...

Krásné. Čtivé. Romantické. Plné intrik, vášně, zloby, ale i obětavosti, lásky a přátelství. Plné naděje, odvahy a odhodlání. Život, jak ho neznáme. Maličko předvídatelné, ale přesto příjemně milé. Jo, tohle se mi moc líbilo!


Jurajovamaka
27.02.2021 5 z 5

Pekný romantický príbeh. Kniha sa čitala sama. Určite po nej siahnite. ❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

Lemurka
19.03.2020 4 z 5

Hezký příběh, především jsem ocenila drsné prostředí Austrálie.

petrulkaa
11.08.2019 5 z 5

Úžasná kniha, škoda, že už skončila. Další krásný příběh od mé oblíbené autorky. Fascinující popis drsného půvabu australské krajiny a nelehkého způsobu života hledačů opálů. V knize samozřejmě nechybí láska, intriky, nevěra, síla rodinného pouta ani napětí a krutost. Prostě poutavý příběh od začátku až do konce.

moudivlacek
30.07.2019 4 z 5

Miluji příběhy z Austrálie od této spisovatelky. Umí nastínit rozdíly každé úrovně mezi Anglií a Austrálií. Hlavně život ve vnitrozemí Austrálie není vůbec jednoduchý. Navíc ještě rozdíly života domorodců a bělochů, do toho tvrdé a kruté podmínky živobytí hledačů (horníků) opálů. Přesto i zde najdete člověka s ryzím srdcem. Hlavní hrdina někomu může připadat jako trouba, ale pro mne to byl někdo, před kým bych ráda "smekla klobouk", kdyby stanul přede mnou. A je zajímavé, kde Angličanka může najít to, co ji moc chybí, aniž by to věděla, a hlavně tam, kde by to nečekala.
Super romantika a zas malinké odhalení života lidí v Austrálii.

LenkaKa
18.03.2019 3 z 5

Odpočinková četba, příběh ale běží rychle, tak že jsem to docela zhltla.

sestricka1
19.09.2018 4 z 5

příjemný, naivní, jednoduchý příběh, který bohužel nijak neutkví. Četla jsem ji minulý týden na dovolené, taková jednohubka na dva dny :-) dnes, když jsem si ji chtěla přidat do přečtených, jsem musela hodně vzpomínat, co že to bylo vlastně za knihu.

Evaho73
26.07.2018 4 z 5

Suhlasím s predchádzajúcimi komentármi, že príbeh tohto románu je jednoduchý a priamočiary, ale pre mňa osobne mal inú výpovednú hodnotu.
Dozvedela som sa zopár zaujímavých informácií o opálovom mestečku Coober Pedy, v ktorom žijú obyvatelia z celého sveta, lebo ich láka najmä množstvo vzácnych opálov, ktoré sú na tomto mieste ťažené.
Nachádza sa uprostred púšte, s prízemnými kríkmi a minimom vlahy. Zvláštnosťou mesta je to, že jeho polovica je schovaná pod zemou. Nehostinná klíma spôsobila, že miestni obyvatelia sa presťahovali do chodieb a šácht po vyťažených opáloch, čo v knihe spomenula aj autorka.
Naozaj ma bavil skôr opis prostredia a spolunažívanie s domorodými obyvateľmi, ako bezprostredný dej príbehu a nakoniec to malo pre mňa oveľa väčšiu cenu, lebo som po prečítaní príbehu obohatená o nové cestopisné poznatky.

Prateri
28.06.2017 3 z 5

Už tu suchou australskou krajinu začínám mít ráda. Fandím lidem, kteří tam dokáží žít, ale tentokrát jsem nebyla dobře naladěná na příběh, který Elizabeth Haran vypráví. Bylo to jednoduché - příběh i sloh románu. V další knize bude určitě líp :-).

amanek
12.02.2017 3 z 5

Hezky se mi četlo, i když člověk věděl, co se stane. Taková červená knihovna.

JakubiRa
16.01.2017 3 z 5

Literaturu tohoto druhu věšinou nečtu. Ze zvědavosti jsem po ní sáhla. Líbilo se mi prostředí, kde se knížka odehrává, četla se dobře. Ale pro mě autorka používá příliš předvídatelné postupy.

putpuda
17.10.2016 4 z 5

Nebylo to špatné, sice má mnohem lepší, ale mám australské romány ráda a jelikož jich moc není.....tak si vychutnám každou knihu s touto tématikou :)

bookcase
23.08.2016 4 z 5

Opět hezký příběh z australského prostředí.

modranka
31.05.2016 3 z 5

Na môj vkus je príbeh tak didaktický, že sa samotný dej stráca v celkovom texte. Ak si čitateľ odmyslí reálie, ktoré autorka podsúva ako vedľajší produkt príbehu, tak vlastne zostane len torzo deja. Príbeh nebol ani dobrodružný, ani romantický, chýbalo mu napätie, na aké som u tejto autorky zvyknutá. Začiatok a koniec príbehu sa odohráva v Londýne, zvyšok v Austrálii. Londýnska časť má v sebe aký taký literárny šarm (pijavica + neverník) austrálska časť je nudná, i keď pre niekoho poučná (ťažba opálov a domorodci), no mňa kniha sklamala.

ctenarkaEva
18.02.2016

Romantika, láska, Austrálie - typická součást knih E. Haran. K tomu tentokrát opály. Pohodový odpočinkový příběh se mi líbil, i když je to taková pohádka s naprosto předvídatelným dějem.

jluky
15.02.2016 2 z 5

Pre mňa sklamanie...dej predvídateľný až nudný, žiadne prekvapujúce zvraty....Predchádzajúce knihy od E.HARAN boli pre mňa tip-top....