Oklamaná

Oklamaná https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128386/bmid_oklamana-Eyx-128386.jpg 4 56 6

Klan MacKenzie série

< 3. díl >

Rok 1785. V den pohřbu Nevilla Smithsona, dlouholetého přítele Lachlana MacKenzieho, se Sarah dozvídá, že právě on byl jejím skutečným otcem. Cítí se oklamaná a opuštěná a přijímá nabídku k sňatku od Henryho Elliota. Je to jediná možnost, jak odjet z Rosshavenu. Jaké je však její překvapení, když v Edinburghu místo milujícího snoubence čeká uvězněný zkrachovanec, který veškeré jmění prohrál v kartách a teď usiluje o její věno. Rozzlobená Sarah zruší zasnoubení, pronajme si byt a začne pracovat jako učitelka. Jejím největším snem je založení sirotčince pro opuštěné děti. V tom jí však úspěšně brání Henryho uražená matka, hraběnka Elliotová. Jednoho dne do města přijíždí královská garda, kterou vede okouzlující kapitán. Jak se však později ukáže, statný muž není nikdo jiný než Henryho mladší bratr Michael… Zamilovaný příběh z romantického Skotska se odehrává na konci 18. století.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Betrayed , 1995


více info...

Přidat komentář

havrmoni
11.11.2016 3 z 5

Jak už tu někdo napsal,Sarah se chovala opravdu jak nevyzrálá a ne 23 letá žena. Pyšná a trvdohlavá než,aby přiznala,že ublìžila rodině,která ji milovala a vychovala. Tato kniha postrádala vtip a jiskření mezi hrdiny. Jejich škádlení bylo spìš jednostranné , Sarah se urážela a vztekala. Na druhou stranu byla inteligentnì a nedala si nic líbit. Michael byl sympaťák. Polepšenì Emily bylo divné,takový lidé se neměnì. První a poslední dìl nemám,takže mě udivilo,že měli ještě nějakou sestru,kterou ztratili,když v předchozím díle o ní nebyla ani zmíňka.

moore.allonsy
13.06.2016 4 z 5

Lehký a netíživý příběh, nad kterým není třeba se přespříliš zamýšlet. Má to elegantní šmrnc, prostotu a v podstatě celou knihou projdete tak, že ani nebudete vědět jak. :)


oliviet
10.05.2015 3 z 5

Pokračování Guvernatky, ale něco mi v knížce chybělo. Mám pocit, že se autorka pouze snažila zaplnit mezeru mezi 2 a 4 dílem této série. Pro další vývoj je určitě nutné tento díl si přečíst, ale chybí mi v něm nějaká větší návaznost na Guvernatku. Děj se odehrává po letech, kdy umírá pravý otec Sarah a ta se konečně dozvídá pravdu. Autorka se nezmiňuje jak rodina žila do této doby, tak moc dopodrobna neznáme osudy Julie a vévody. Dále knížka postrádá výraznější vtip i děj oproti Guvernantce. S tou Agnes jsem to také moc nepochopila. Knížku, ale dál neposílám, protože 4 díl s Agnes je opět skvělý :-). Tak vydržte při této sérii určitě se máte ještě na co těšit.

PomněnkaPrvní
22.07.2014

Bylo to moc osvěžující. Lehký příběh, poutavě napsaný. Michael velký sypmaťák, Sarah skvělá, ta se mi líbila už v minulém díle. Místy vtipné, místy dojemné. Erotiky méně, ale hezky popsané. Co mi tam vadilo je závěr s matkou, je nepravděpodobné, že by se tak změnila. Chápu, že pro další díl série bylo zapotřebí do knížky nějak zakomponovat Agnes, ale to bylo dost zmatené a nevysvětlené... koncert? A kdo četl anotaci - ta doba, po které se projeví, že je Michael bratr zapuzeného snoubence - to je otázka několika vteřin, vždyť ho poznala už mezi dveřmi.

miruska1
12.06.2014 5 z 5

Mne sa pribeh veľmi pačil. Zasmiala som sa a aj nejaka ta slza ukapla. Veľmi čtive a zaujimave od začiatku až do konca.

Senza Jenka
07.04.2013 2 z 5

Trochu blábol. Od malička vyrůstá v milující rodině, vzhledem k tomu, že "otcem" je vévoda, nikdo si příliš netroufá komentovat její nemanželský původ. Má peníze, zázemí a sice náhradní, ale milující rodiče. Chápala bych, kdyby pitomě vyváděla v pubertě, ale takhle je to na hlavu postavené. Asi nejnudnější dílo téhle autorky.