Ohnivé okovy

Ohnivé okovy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46669/bmid_ohnive-okovy-3b6-46669.jpg 4 53 14

Divoký vlčák Stone - boxer, tulák a darmošlap - na svých cestách zavítá na osamělou farmu, kterou obývá nezajímavá stará panna Mariah a její otec Rass. Počítá s tím, že se zdrží jen krátce, vydělá trochu peněz jako nádeník a pak bude pokračovat dál. Čas však plyne a Stone zjišťuje, že se mu vlastně nikam nechce - zvlášť když se mu začne zdát, že nepřístupná žena má v sobě víc vášně a touhy po životě, než si je ochotná přiznat…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

If You Believe , 1993


více info...

Přidat komentář

harena
08.02.2023 4 z 5

Po přečtení "Zahrady" jsem nutně potřebovala něco oddychového, milého pro ženy. Ano, je to pěkná červená knihovna, je tu láska, zdráhání se, trošku erotiky a protože jsem ji četla právě ve správné době, líbila se mi. Hezké, lehce vtipné a čtivé.

kneslova
20.09.2022 3 z 5

Už je na této útlé knížce vidět, že autorka umí psát, ale jsou to začátky-červená knihovna


milena8281
12.05.2022 4 z 5

Velmi zvláštní příběh. Nejspíš nedosáhne takové popularity jako pozdější autorčiny tituly Slavík a Velká samota, ty byly skutečně bravurní. Ale i tento příběh má své kouzlo a mně se to docela líbilo. Možná klišoidní, možná červená knihovna, možná i předvídatelné, ale už tady je dobře poznat potenciál autorky.

Dandy1
29.04.2022 4 z 5

Takové předvídatelné odpočinkové počtení.

jankor
31.01.2022 5 z 5

Červená knihovna podle obvyklého scénáře s důrazem na úúúúžasný sex, ale celkem čtivě napsaná, kdyby to nebyla autorka Slavíka, nesáhla bych po ní. Ale je fakt, že u knih, kde ostatní píšou, že ukápla slzička, mě většinou nekapou, ale tentokrát ukápla. Je to samozřejmě ovlivněno věkem a osobní situací a náladou. Strhávám hvězdu za klišé.

petraj30
03.08.2021 2 z 5

Uff...No, tak tohle rozhodně nebude patřit mezi mé oblíbené knihy. Dobře, dobře, možná to bylo celkem čtivě napsané, ale jinak je to příběh podobný mnoha jiným a lepším. Ty příběhy jsou všechny v jádru stejné, ale jinak to působí jako klišé. Nic nového pod sluncem.
Ani nevím proč, ale na začátku mi to připomnělo pohádku Princezna ze mlejna, až na to, že tam místo princezny byla zarputilá stará panna. Jo, jasně, nakonec se změní, ale než se k tomu dopracovala a za jakých podmínek.... Jednou stačilo, děkuji.

Pavlaj
22.01.2021 2 z 5

Kristepane, to je blbina. Snad ani ne ten námět, ale je to příšerně, opravdu příšerně napsané. Horší než 50 odstínů šedi.
Myslela jsem, že s knihou od autorky oceňovaného Slavíka se nemůžu splést, i když se v češtině jmenuje takhle hrozně (originální název je totiž jiný - If you believe). Těžký omyl, většina textu působí spíš jako zdařilá parodie. Ale jak řekla dcera: „Cos čekala od knihy s názvem Ohnivé okovy, dobře ti tak.“ Aspoň mám neplánovaně splněné 11. téma ČV a kniha míří do knihobudky.

Šánka
10.08.2020 4 z 5

Pokud nebudete očekávat dalšího Slavíka nebo Velkou samotu, ( právě proto jsem si tuto knihu půjčila :-)), tak asi budete spokojení, že jste si přečetli čistokrevnou červenou knihovnu, a tedy i pěkný romantický příběh.
A i takové jsou občas potřeba, jen ho musí napsat autorka, která tento žánr umí přitažlivě a chytlavě napsat, to K. Hannah umí....

Evaho73
12.10.2018 3 z 5

Od Kristin Hannah ostane pre mňa top knihou Slávik. Ohnivé okovy mi nesadli a celý príbeh na mňa zapôsobil ako jedno veľké klišé. Ani sa mi nechce veriť, že obidve knihy sú od jednej autorky.

akdar72
23.01.2018 5 z 5

Příběh se mi moc líbil. Postavy byly skvěle vykreslené a uvěřitelné.

modranka
28.10.2013 3 z 5

Námetovo celkom zaujímavý western, ale autorka ho zabila charakteristikou postavy Mariah. Na to, že mala 34 rokov a život ju párkrát podrazil, zo začiatku knihy bola neurotická a drzá, a to mi veľmi nesedelo k žene vychovanej na farme skvelými staršími rodičmi.

zoja
30.09.2013 3 z 5

Nevím proč, ale Mariah mi moc sympatická nebyla. Ale ostatní ano, myslím, že nejlepší postavou byl Rass. Sice jsem si v závěru knihy i trochu pobrečela, přesto ale dávám pouze 3 hvězdičky.

jaja10
29.05.2013 4 z 5

Tento román byl opravdu povedený, moc se mi líbil.....

Hřibče
14.05.2012 5 z 5

Nevím, jestli mi tehdy kniha "sedla", ale podle mě je to jeden z nejhezčích romantických příběhů, jaké jsem kdy četla. Hlavní hrdinové nejsou žádné modelky a supermani, ale naopak obyčejní lidé z Ameriky konce 19. století, kteří si tahají sebou své šrámy z minulosti. Do knihy jsem se okamžitě začetla a nemohla jsem ji odložit, než jsem ji nedočetla. Knihu vřele doporučuji, jedná se o moc příjemný romantický román. :)