Odvážní a čekatelé

Odvážní a čekatelé https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208887/mid_odvazni-a-cekatele-bwa-208887.jpg 3 23 6

Ingrid studuje obor chemická fyzika a neví si rady se svou náhle propuknuvší láskou. Zamilovala se totiž do ženy, která je o víc než dvacet let starší. Řadu měsíců zápasí s touhou projevit svou náklonnost, zároveň ji však vyčerpává „přízeň“ neúnavného ctitele – padesátiletého docenta Madnarovského. Ten parazituje na svém postavení, pronásleduje studentku s posedlostí šílence a chystá se podrobit si objekt své touhy všemi prostředky. Do děje však zasahují i další lidé spjatí s katedrou chemické fyziky. Především student Kryštof – jeho rytířské srdce patří spolužačce Ingrid beze zbytku. On je tím, kdo celý příběh vypráví a kdo nás nechá nahlédnout do čtveřice svých snů, z nichž první začíná v policejní cele…... celý text

Devil-Ivet
Devil-Ivet
10.12.2018 2 z 5

Kniha se mi nelíbila. Prvních 50 stránek bylo dobrých, celkem chytlavých. Ale pak to šlo z kopce. Začalo to být nudné, zmatené a dočetla jsem jen z čiré zvědavosti, jak to vůbec dopadne nebo vysvětlení, proč tahle kniha vůbec vyšla.

dagmar5477
dagmar5477
12.04.2018 5 z 5

Jako i ostatní knihy autorky, přečteno jedním dechem. Skvělá kniha, která rozhodně stojí za přečtení.


RADOST
RADOST
17.06.2015 3 z 5

Kniha o úskalích zamilovanosti a o stalkingu. Vykresleno na malém vzorku lidí, střetávajících se na jedné katedře. Různé povahové rysy vedou k různým řešením. Snové vsuvky v ději a zhuštění problémů do jednoho místa mi trochu vadily.

fwllo
fwllo
23.02.2015 2 z 5

Hrozně zvláštní kniha, ztrácela jsem se v tom, co se stalo a co ne, za mě nic moc..

Aneleh
Aneleh
27.10.2014 5 z 5

Nemůžete přestat, dokud nedočtete. Stalking - patologicky posedlý zájem o osobu je zde výborně popsán, až jde mráz po zádech. Studentka Ingrid nemá, jak se bránit před doc. Madnarovským a jeho šílené pronásledování dožene hlavní hrdinku až k pokusu o sebevraždu. Navíc je tu její beznadějná láska k Marilyn. Kryštof Ingrid zachrání, ale přesto ji ztrácí. Všechny osoby jsou až příliš nespokojené nebo v depresi, ale skvěle vykreslené. Určitě se těším na další autorčiny knihy, všechny jsou zajímavé a něčím překvapivé.

1alena1
1alena1
22.08.2014 5 z 5

Kníhu jsem přečetla za jeden den a už to svědčí o tom, že je výborná, když mi nedovolila přestat. Zajímavě propletené příběhy (osudy všední i nevšední) lidí jedné katedry. Nejvíc mě zaujalo rozčlenění vyprávění - vsuvkami čtyř snů a vůbec gradace osudu hlavní hrdinky, která člověka nutí dočíst co nejrychleji, aby věděl co bude dál. Bezvadně popsané charaktery jednotlivých postav, s kterými soucítíme, chápeme je nebo i musíme nenávidět - (doc.Madnarovský), jsou to přesně takoví lidé jako žijí všude kolem nás. Není zde vše optimistické, protože ani život takový není, ale je tady naděje a ta je moc důležitá.
Dodnes u mě vedla od Jitky Prokšové kniha Zbytky iluzí, kterou jsem si prostě zamilovala, ale dnes už si nejsem jistá, jestli Odvážní a čekatelé ....... Obě u mě mají 5 hvězdiček !
Mám ráda české autory, "české" příběhy, "české" povahy, "české" problémy, jsem ve výběru četby tak trochu patriot a jsem ráda, že v poslední době mám stále co kvalitního českého číst.

Štítky knihy

stalking

Kniha Odvážní a čekatelé je v

Právě čtených1x
Přečtených32x
Doporučených2x
Knihotéce3x
Chystám se číst13x
Chci si koupit4x