Odplata 2 - Vzpoura vyvolených

Odplata 2 - Vzpoura vyvolených https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43543/agent-jfk-odplata-vzpoura-vyvolenych-43543.jpg 4 86 12

Agent JFK série

< 20. díl >

Pýcha předchází pád. John Kovář se sice vrátil ze světa věčného šera a zimy, ale přinesl si s sebou víc, než by si sám přál. Jsou to především otázky, na které musí najít odpovědi, a to přestože ví, že některé pravdy zabíjejí. Sužován záhadnými vizemi i pochybnostmi se s hrstkou přátel tvrdohlavě probíjí blíž a blíž Pandořině skříňce, zatímco Agentura se zmítá v trpké předtuše vlastního zániku a vládkyně země prokletých trpělivě připravuje naplnění své pomsty. V pozadí už nade všemi krouží temný stín s jestřábí hlavou, aby v pravý čas udeřil a jednou provždy skoncoval s poraženými i vítězi vzpoury vyvolených. Konec možná nikdy nebyl tak blízko...... celý text

Yarwen
Yarwen
20.07.2022 4 z 5

Autor pokračuje ve svém provedeném příběhu o zničené Dorově a hledání Ultimativního oddělení v Agentuře. Ano, vše mohlo být v jedné knize. Bývá nepěkným zvykem kouskovat v sérii JFK jednotlivé příběhy do více dílů. K Anně a Johnovi se k vyšetřování připojuje Vega a Annin přítel Dwaken. Jsem zvedav, zda se s některou z nových postav v některém z příštích dílů ještě setkáme.

fes
fes
24.04.2022 3 z 5

Přes všechny sympatie k autorovi nesdílím u této brožury nadšení některých čtenářů, dokonce první díl se mi zdál lepší. Lecos z něj se v tomto druhém vyjasňuje, lecos ne, oba přitom trpí nešvarem dnešních autorů tohoto druhu braku - a toto označení vnímám pozitivně, sic brak je mým oblíbeným žánrem :) -, totiž lehkou nepřehledností postav i dějů, jejich občasné nedotažení, popisy míst či událostí, které snad autor viděl ve své tvůrčí mysli jasně, ale nedovedl je převést do vyprávění dostatečně na to, aby se v nich vyznal nebo si je i jen adekvátně představil čtenář. Navíc podotýkám, že kdo nezná celou sérii JFK, lecos nemusí pochopit právě z tohoto důvodu, a to by se u těchto samostatných titulů stávat nemělo. Nicméně můj čtenářský vztah k panu Hlávkovi nijak zvlášť neutrpěl; každý autor má svá lepší a horší dílka. Toto "jen" za tři hvězdy.


Snowflake2000
Snowflake2000
22.10.2019 5 z 5

Zajímavé pokračování předchozí knihy (Odplata 1 - Země prokletých). Příběh má rychlí spád a kniha samotná je stejně jako u předchozí lehce čitelná. To vytváří zábavnou knihu ideální na odreagování o víkendu. Vřele mohu doporučit.

myskakarel
myskakarel
18.10.2019 5 z 5

Zajímavé pokračování příběhu.

Ingenír
Ingenír
02.06.2018 4 z 5

Pan Hlávka je borec, Musím si od něj sehnat více knih. Odplata je perfektně napsaným příběhem, který lehce zapadne mezi ty nadprůměrné v sérii. Ano, je tam pár nesrovnalostí, proto jen čtyři hvězdy, ale není to důvod proč tento příběh nedoporučit ostatním.

Pivoňka12
Pivoňka12
27.11.2017 4 z 5

Tady nedošlo k žádnému novému aspektu. Příběh prostě pokračuje, postavy přežívají a čtenáři tak zůstává jen jedna otázka. Proč tohhle nevyšlo jako jedne kniha? Aha, já už vím, počet stran to nedovoluje. Dvojka je prostě stejná jako jednička, jen to trochu víc naštve,

T800
T800
07.11.2017 5 z 5

Asi je čas říkat panu Hlávkovi - Mistr. Vzpoura Vyvolených je ještě lepší než její předchůdce. Pseudo historie Prahy a její "Knihovna" je buď reálná realita nebo pocta tomuto monstru. Pravda je, že Odplata by jako samostatná celková kniha měla určitě více úspěchu, než její zařazení do série JFK. Ano je to odvážné tvrzení a jako celek do celé série vnesla moho nových alternativ a možností, které jsou možná pro JFK až moc inteligentní. Jako samostatná kniha, nezařazená do škatulky, by byla pro Českou tvorbu větším přínosem.

NemmamSlov
NemmamSlov
09.05.2017 5 z 5

Pribeh je o nieco slabsi, ale stale nestraca svoju kvalitu. Tajuplna Sangot pusta Johna spat domov aby mohol dosetrit kto je hlavnym vinikom za skazu na Sangotinom svete. Zaujimavy je aj pribeh okolo Sangot a X-Hawka. :)

Terva
Terva
09.10.2016 4 z 5

Subjekt: Agent John Francis Kovář.
Vyhrazení: Materiál nepřístupný lidem.
Statut: Agent v nucené výslužbě.

Oproti prvnímu příběhu ja tohle trochu slabší. Ale jen trochu.
Vlastně už se tu ani moc nového čtenář a pozorovatel nedoví.
Agent JFK prostě musí vše dokončit, aby věděl odpovědi na všechny otázky.

Tento příběh se odehrává v realitě ve které byla dokončena a postavena Národní knihovna na Letenské pláni. Ano, ta Knihovna ve tvaru chobotnice.

CITÁT – No tohle! Ví tady o tom Kaplický?

V této misi pomáhá agentu Johnu F. Kováři agent Vincent Vega.
A snad každý chápe, že když se tito dva dají na stejnou cestu – je to peklo.

Malá ochutnávka:
Nejsme na hřbitově o půlnoci, je to obydlená čtvrť. Stalkerům to bude fuk a až se do toho dají ještě Vincent s Johnem, bude to masakr......

Jako celek jsou obě knihy výborné.
Druhý díl je akční, obsahuje humor, lehce se to čte, čtenář se hlavně nenudí a nemusí zbytečně přemýšlet (viz opak příběhu Naganty a vlčí máky).
Nevíte, kde se dá v Praze sehnat živá černá slepice?

Tohle jsem ve své podstatě přečetl jedním dechem.
Musím však říci, že v tomto příběhu již není žádné velké překvapení a proto jen ty čtyři hvězdy.
Přesto však knihu všem doporučuji.

Na konci této knihy je dovětek. Jmenuje se Postepilog a napsal jej Miroslav Žamboch.
Je to vlastně taková malá povídka, která dělá spojnici z další Kovářovou misí.
Komentář a hodnocení k tomuto Postepilogu najdete v povídkách.

fmash
fmash
11.01.2016 4 z 5

Z prvního dílu už jen odvar, ale pořád slušný a poblíž horní úvrati série.

OldaB
OldaB
01.01.2014 4 z 5

Přišlo mi to slabší než první díl, ale pořád nadstandart. Hlavně postava čarodějky se povedla.

Sirius
Sirius
02.01.2011 5 z 5

Strhující thriller v němž Jan Hlávka překročil silnou a hlavně zažitou hranici mezi pulpovou vlakovou literaturou (nic proti ní, jak víte, miluji jí) a klasickou beletrií hlavního proudu, kterou čtou lidi, kteří se při slovech fantastika jen zakření a jdou dál. Je to hlavně z toho důvodu, že Hlávka má přehled o současném dění a nebojí se je vetkat do příběhu, kterému to velmi pomáhá. Pokud jsem byl u první části skeptický a lehce zklamaný, pak mi to druhá polovina velmi vynahradila. I zde jsou všechny postavy živoucí a to i X-Hawk - po každé když se o něm postavy rozmluví, tak mi běhá mráz po zádech. A dělá tak zlo skutečným zlem. Co je hlavní a co mě na Odplatě upoutalo je ono budování, vlastně odkrývání mytologie a historie Kovářů rovnováhy, díky čemuž děj získává ten správný šmak. Právě v mytologii tkví celé kouzlo Odplaty. Jakmile se o ní autor rozmluví, žerete mu to s navijákem a chcete, aby mluvil ještě víc. Pochválit si také zaslouží i Vegova španělština, díky které tato postava získává na životnosti. Abych nezapomněl - Národní knihovna mě velmi potěšila. Inu, on mě potěšil celý tento díl, který můžeme i s první polovinou pokládat za jeden z nejlepších, ne-li nejlepší díl celé série. Honza Hlávka odvedl ohromující práci, která si zaslouží obdiv všech čtenářů. O to víc vás pak zamrzí nesmyslný postepilog od Miroslava Žambocha, který to celé kazí...

Štítky knihy

upíři magie

Část díla

Autorovy další knížky

Jan Hlávka
česká, 1979
2013  92%Mráz a hry
2017  97%Pomníky zimy
2014  96%Tenký led
2020  96%Chlad Chiméry
2010  89%Dračice

Kniha Odplata 2 - Vzpoura vyvolených je v

Přečtených160x
Doporučených8x
Knihotéce82x
Chystám se číst13x
Chci si koupit5x