Přísaha krve

Přísaha krve https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344245/bmid_prisaha-krve-mZe-344245.jpg 5 262 47

Odkaz černé dýky série

< 2. díl >

J. R. Ward se vrací s novým příběhem paranormální vášně ve světě Bratrstva černé dýky. Bratrstvo černé dýky dál trénuje ty nejlepší z nejlepších, aby se přidali do jeho řad ve smrtícím boji proti Vyhlazovací společnosti. Mezi novými rekruty se Axe projevuje jako chytrý a zuřivý bojovník – a taky samotář, izolovaný v důsledku osobní tragédie. Když jistá aristokratka potřebuje osobního strážce, Axe tu práci přijme, ačkoliv není připravený na živočišnou přitažlivost, která vzplane mezi ním a tou, kterou se zapřisáhne ochraňovat. Pro Elise, otřesenou vraždou, k níž došlo v její rodině, je Axeovo nebezpečné kouzlo lákavé – a možná ji má i rozptýlit v jejím žalu. Jak ale vztah mezi nimi sílí a fyzická přitažlivost přerůstá v něco mnohem zásadnějšího, zmocňují se Axe obavy, že jeho tajemství a týrané svědomí je od sebe odtrhnou. Rhage, Bratr s největším srdcem, ví o sebetrýzni všechno. Chce Axeovi pomoci naplno využít jeho potenciál. Když ale nečekaný příchozí ohrozí novou rodinu Rhage a Mary, ocitne se sám znovu ve víru boje proti osudu, který chce zničit to, co je mu nejvíc drahé. Axeova minulost vyjde najevo, osud se obrací proti Rhageovi a oba muži si musí sáhnout na dno – a modlit se, aby pro ně světlem na konci temnoty nebyl hněv, ale láska.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Blood Vow , 2016


více info...

petraj30
petraj30
02.11.2022 4 z 5

I když to měl být nejspíš příběh Axe a Elise, tak tomu dominovali Rhage, Mary a Bitty. Jsem zato velice ráda, protože jinak by to byl příběh o ničem. Axe byl skvělý člověk, ale ta nána, co si ji vybral...Konec byl podle mě geniální a Lassiter tomu nasadil korunu.
Upřímně, jsem zvědavá, co se bude dít dál v Bratrstvu, víc než ve výcvikovém kurzu. Ale jo, nebylo to tak špatné.

lenka7767
lenka7767
11.05.2022 4 z 5

Linka s Bitty se mi nelíbila a ke konci jsem ji už dost přeskakovala, ale jinak oddychovka. :-)


Fifth Element
Fifth Element
13.03.2022 3 z 5

Tak asi předně - kdyby to nezachraňoval příběh Mery a Rhage, a samozřejmě Lassiter, nejspis by nebylo o čem mluvit.
Axe byl od začátku vcelku zajímavá postava s potenciálem, nicméně Elise...
Na to, že dělala doktorát, což znamená, že prošla bakalářem nebo magistrem, byla úplně pitomá a ke konci se docela zazdila.. Popravdě, takového psychologa bych fakt nechtěla asi ani potkat.
Linka hlavních hrdinů pro mě byla vcelku nezajímavá a co se týká Axe, který měl navíc z předchozího dílu nařízeno žít ve výcvikovém centru, hodně nevyužitá

Heri76
Heri76
26.08.2021 3 z 5

Příběh Axe a Elise řadím k těm slabším. Nebyl špatný, ale Ward to prostě umí lépe.
V knize je jako kontinuální příběh řešen problém Mary a Rhage a jejich adopce Bitty, kterou naruší objevení strýčka, ze kterého se vyklube férovej a hodnej chlap. Je zde velmi dobře vykreslen Rhageův vztah k Bitty a tenhle drsňák a bývalý proutník mě hodně překvapil. Že příběh Axe a Elise pro mě nebyl tak čtivý jako Paradise a Craega mi vynahradil Lassister se Snickers tyčinkou: „Dej si Snickers. Nejsi to ty, když máš hlad“, to že ji nabídl Rhageově bestii mně dostalo do kolen. Miluju toho padlého anděla.
Také Bittyna přezdívka pro Bratrstvo „VEDRS“ mě nadchla. A co přesně znamená? No přečtěte si knihu a budete mít jasno.
A Lassiter v komíně? To si nemůžete nechat ujít.
Chci ještě víc tohohle padlého anděla.

Petra38
Petra38
25.06.2021 5 z 5

Zase vynikajicí příběh,který mě dojal. Ačkoliv ve mě nezanechal zas takový boom jako příběh Paradise a Craega, ale i tak byl skvělý. Axe je borec a navíc ,kdo dá sex před ujetým obecenstvem? :-D to mě docela položilo...ale proti gustu.. škoda,že nebyl náhled do scény, kdy by se Axe představil jako zeťák. To mi chybělo,jakože dotažení a uzavření.

Karoli282
Karoli282
29.04.2021 5 z 5

Další skvělý díl. Tyhle příběhy mám ráda, je pěkné si počíst jak o cvičencích, tak i o Bratrstvu. A musím říct, že Lassiter začíná být jednou z mých oblíbených postav. Všem určitě doporučuji.

Aja39
Aja39
17.08.2020 5 z 5

Příběh drsného Axe a slušné Elis byl za mě velmi dobrý. Další postavy z knihy mají zajímavé osobnosti tak vás lákají na další pokračování.

MonaLisa42
MonaLisa42
02.08.2020 4 z 5

Opět další skvělé pokračování ve světě Bratrstva.
Postavy jsou prostě úžasné a stále mě zajímá, jak se budou dále vyvíjet - bratrstvo, jejich shellan i cvičenci. Lassiter je boží a slovo 'mňamózní' také :-D
Rhage mám z bratrů nejraději, a tudíž jsem nadšená, že v této knize měl své místo a vyřešily se zde jeho strasti s rodinou. Axe zbožňuji už z minulého dílu a na tom se nic nemění. Elise mi nebyla tolik sympatická, ale zvykla jsem si na ni.
Všimla jsem si několika nesrovnalostí v příběhu (např. mrtvá Allishon v minulém díle měla sestru a zde najednou bratra). Nejvíce mi vadilo nedostatek napětí a akce, ale jinak to bylo super.
Předešlý díl nasadil vysokou laťku a tento ji nedosáhl, ale i přesto byl skvělý, pobavil mě, rozptýlil a vtáhl do děje. Děkuji!!!

mimi55
mimi55
22.06.2020 5 z 5

Super čtení. Nelze než plný počet hvězdiček. Skvěle se prolínají příběhy jednotlivých hrdinů. Ještě lepší než Bratrstvo černé dýky.

Calla2002
Calla2002
16.06.2020 5 z 5

Líbilo se mi to, strašně moc. Linka Rhage, Mary a Bitty byla úžasná, smutná, ale úžasná a skončilo to krásně. Musím říct, že Lassitera naprosto zbožňuju, je to takovej ten debílek podle mého gusta xD
Linka Axe a Elise mi přišla strašně rychlá, nevím, možná mi tak jenom připadala. Každopádně mi stejně přijde, že se to seběhlo moc rychle, neuškodilo by je dva trochu protáhnout, prodloužit vývoj jejich vztahu, ačkoliv jsou spolu super.

narisa
narisa
28.04.2020 5 z 5

Další super pokračování skvělé série :).

Domča153
Domča153
27.04.2020

Nebydlel v minulém díle náhodou Axe ve výcvikovém středisku stejně jako Creag??

Tereza.Fait
Tereza.Fait
07.02.2020 5 z 5

Mam rada ty sceny, jak se na sebe podivaji/uciti se a hned vi, ze to tam. Za me krasny cteni.

havrmoni
havrmoni
26.01.2020 5 z 5

Romanťárna těch mladých je skoro stejná jako v předchozím díle i to zamlčení něčeho a nedorozumnění. Víc mě zajímal a dojímal Rhage a jeho rodinka a to bylo na mých 5*.

LucijeT
LucijeT
07.12.2019 5 z 5

Příběh skvělý jako vždy, hltám jeden za druhým a trpím nedostatkem dalších dílů

Damonka12
Damonka12
22.11.2019 4 z 5

Naprosto skvělá kniha, nemohla jsem se od ní odtrhnout. K dokonalosti jí ale malinko chybí. Ale pokud milujete fantasy a romantiku/erotiku, tak jedině doporučuji.

adela3429
adela3429
31.07.2019 4 z 5

Je to zvláštní, ačkoli jsem si oblíbila Axe víc než Craega, minulý díl právě s Craegem se mi líbil o něco víc. Ale jinak to bylo zase fajn počtení, jak už je u Bratrstva zvykem. Nejvíc jsem si v tomhle díle ale rozhodně užívala scény Lassiterem! Jak já doufám, že mu autorka časem věnuje i vlastní knihu, protože tohohle padlého anděla miluju knihu od knihy víc a víc!

Nelly
Nelly
06.05.2019 3 z 5

Odkaz černé dýky mi připadá co se týče postav mlaďochů slabší. Asi už jsem přesycena tím neustálým "bušením". O to víc mne uspokojila linka s Rhagem, která byla plná emocí, a jsem zvědavá, jak si autorka poradí s Lassiterem a jeho hlavním příběhem.

Vendulik
Vendulik
23.09.2018 4 z 5

Kniha byla docela dobrá. Ale příběh je pořád stejný. Mrzí mě, že více nevyskytují boje s bezduchymi. Předešlé knihy byly více akční.

gabice4
gabice4
10.08.2018 5 z 5

Opět J. R. Ward nezklamala..... Příběh Axeho a Elise byl dobrý, ale na Rhage, Mary, Bitty nemá...... Jsem ráda, že autorka i do nové série zařadila osoby z předchozí série