Odešla, ale vzpomínka zůstává

Odešla, ale vzpomínka zůstává https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84064/bmid_odesla-ale-vzpominka-zustava-4YD-84064.JPG 5 29 11

V Portlandu ve státě Ohio zmizelo beze stop několik manželek významných obchodníků. Zůstala po nich jen černá růže a prostý vzkaz: Odešla, ale vzpomínka zůstává. Totožná série zmizení se odehrála i v Hunter's Point ve státě New York před deseti lety - ovšem vrah byl tehdy dopaden, případ byl uzavřen a speciální vyšetřovací tým pátrající po ,,růžovém vrahovi'' je rozpuštěn. Betsy Tannenhaumovou, manželku a maetku z městaPortland, která se v celém státě proslavila jako obhájkyně žalovaných žen, si najme portlandský multimilionář Martin Darius - bez zjevného důvodu. Nancy Gordonová pracuje jako detektiv v oddělení vražd v Hunter's Point a patří mezi původní členy týmu vyšetřujícího zložiny ,,růžového vraha''. Už deset let se klidně nevyspala, pronásledovaná nočními můrami o sadistickém vrahovi, který - a na to je ochotná přísahat - je pořád ještě na svobodě... Alan Page, portlandský prokurátor, se snaží pochopit náhlou sérii zmizení. Jednoho večera najde u svých dveří Nancy Gordonovou - rozhodnutou převyprávět mu příběh, na který jen tak nezapomene. Na druhém konci země, ve Washingtonu, stát Columbia, prezident Spojených států právě vybral senátora Raymonda Colbyho jako příštího předsedu Nejvyššího soudu. Při soukromé schůzce Colby prezidenta ujišťuje, že nemá v minulosti žádné škraloupy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Aktuell
Originální název:

Gone, but not forgotten , 1993


více info...

Přidat komentář

vikaa
02.04.2024 4 z 5

Starý dobrý právnický thriller, kterému čas na čtivosti rozhodně neubral. Margolin dokáže připoutat čtenáře ke křeslu! Škoda, že s Betsy Tannenhaumovou nenapsal nějakou menší sérii. Určitě ráda sáhnu po nějaké jeho další knize.

Fzuzik
24.01.2020 5 z 5

Velice rafinovaně zpracovaný děj!
Nedokázala jsem se odtrhnout, chtěla jsem vědět co bude následovat.


tulip131
29.04.2019 4 z 5

(SPOILER) Skvělý námět, provázanost, vynalézavost pachatele i následné pachatelky, poutavé čtení odhalující činy minulosti.

rodak
12.12.2018 5 z 5

Napínavý právnický thriller pro náročnější čtenáře.Je to napsáno před 25 lety a čas té knize rozhodně neubral.Je to takový vzor z kterého můžou čerpat dnešní autoři.

Liduka
17.10.2018 5 z 5

Bylo to napínavé jako kšandy od začátku až do konce. Dlouho jsem tápala, jestli je Darius opravdu takovým šmejdem a nebo se stal obětí spiknutí. Každopádně i konec dokázal překvapit. Knihu mohu jen doporučit.

encyklopedie
19.09.2018 5 z 5

......tak to jsem vskutku musel po dlouhé době co jsem to četl ohodnotit ....
to byla parádní jízda.... přečtu znovu /a znovu dám určitě 100%

JPBelmondo
09.06.2017 4 z 5

Výborné a napínavé čtení.

mamakvocna
08.01.2017

Kniha byla napínavá od začátku až do konce, ale po druhé bych ji už nechtěla číst, vlastně ani žádné podobné příběhy. Jsem ze starší generace, která preferuje uhlazenější detektivní příběhy. Příklad spisovatelka Agátha Christi.

TaLu
18.09.2015 5 z 5

Kniha mě velmi mile překvapila. Napínavá od začátku do konce, vykreslené postavy. Skvělá detektivka. Autora jsem neznala a po přečtení jsem vyhledávala, které knihy ještě napsal. Mohu určitě doporučit.

Radka Padka
29.12.2011

knihu jsem přečetla na doporučení a vřele můžu doporučit dále...čte se jedním dechem

malen
14.10.2011

Napínavé, takové knížky mám ráda, mám pocit, že jsem to viděla i zfilmované, ale kniha je kniha