Oči baziliška

Oči baziliška https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22629/bmid_oci-baziliska-65c8c2693eab9.jpg 3 33 5

2 fantastické povídky, které zobrazují hrdiny z křižáckých výprav i útěk malého pasáčka před peklem....

Přidat komentář

NemmamSlov
14.12.2020 3 z 5

Oči baziliška (3*)

"Pane Bože, ja vím, že přijdu rovnou do nebe, ale mně se tam zrovna teď moc nechce!" (Jagues)

Historický román doplnený trošku fantasy prvkami. Hlavnou postavou je templár Eccard z Carcassonu a jeho verní spoločník Jagues sa na rozkaz biskupa chystajú do Jeruzalemskej zeme. Majú neľahkú úlohu a to získať vzácny kameň, ktorý je pravdepodobne kameň mudrcov. Jagues najprv svojmu pánovi neverí, no nakoniec ich neľahká úloha spája a vzniká medzi nimi obrovská dôvera a priateľstvo. Jagues pobavil hlavne svojimi kresťanskými hláškami, kde vo všetkých neveriacich videl stelesneného Satana.

Ďáblův klíč (3*)

Príbeh pastiera oviec Mateja, ktorý nečakane nájde záhadny kľúč. Avšak, kľúč nie je cestou k ľahkému bohatstvu, ako si to predstavoval, ale je to kľúč, ktorý odomyká samotné peklo. Matej na cestách stretáva mnícha Bernáta, ktorý ho neustále moralizuje, ale stáva sa skvelým spoločníkom aj s tajomným učňom, ktorého meno sa  bohužial nedozvedáme. Celkom vydarená poviedka odohravajúca v temnom prostredí plná záhadných tvorov.

Miro.slav
14.11.2018 2 z 5

Úplne súhlasím s Francom. Toto knižnė dielo z edície Pevnosť je naozaj nevýrazné.


Malarkey
07.03.2018 4 z 5

Dvě povídky, které jsou si svým způsobem, ač se odehrávají na uplně jiných místech, krapet podobné. První příběh odehrávající se v době Křižáckých výprav se čte velice zajímavě, i přes dnešní konkurenci typu Šifry mistra Leonarda a jiných neztrácí svůj nádech a fantazii. Druhý příběh je sice trochu jednodušší, ale ucelenější o pasáčkovi, který spustí kolovrátek událostí a ten se poté těžko zastavuje.

Franc
02.06.2016 3 z 5

Kniha o dvou povídkách, které zabaví, ale natrvalo se v mysli neusadí. Události povídek jsou zasazeny do zajímavého prostředí. Děj je sice prostčí, ale neobsahuje žádné nelogičností. Hrdinové neomylně kráčí vstříc vytyčeným cílům.

Takže pokud hledáte útlou knihu na vyplnění pár volných večerů a zároveň nejste v očekávání mimořádného čtenáského zážitku, pak by Vás tato kniha mohla oslovit.

Dandulka
24.08.2014 5 z 5

Moc hezké počteníčko. Více se mi líbila hned ta první povídka, snad proto, že byla z daleké a exotické Palestiny.