Obrovský Krokodíl

Obrovský Krokodíl https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42191/bmid_obrovsky-krokodil-659e7a701c4d3.jpg 4 81 15

Krásne ilustrovaný príbeh o Krokodilovi. Obrovský Krokodíl sa vystatuje, že si dá k obedu jedno z detí a vymýšľa triky, ako by ich oklamal. No jeho zákernosti a prestrojenia odhalia zvieratá z džungle –⁠ hlavne slon Bimbalón.

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Enigma
Originální název:

The Enormous Crocodile , 1978


více info...

Přidat komentář

Terror
05.03.2023 3 z 5

Útlá knížečka plná obrázků, která během dvaceti minut pobaví, ale po čase vyšumí. Je napsána vtipně, leč samotný koncept je obehraný a ničím nepřekvapí. Když to shrnu originálně pojatý neoriginální příběh Blbost? Ale ne :)

misssicccka
19.10.2022 3 z 5

Jednoduche, vesele a dost drsne ;)


mončičák42
06.08.2022 5 z 5

U tohoto příběhu mně připadala drsná zápletka i závěr. Nic takového ale můj 5-letý syn nezpozoroval a knížka se mu moc líbila. Oba jsme byli potěšeni ilustracemi, které dokonale ztvárnily děj. Takže tuto knihu jsem nehodnotila já, ale ten človíček, jemuž je určena.

t.chaloupkova
12.11.2021 5 z 5

Četli jsme asi stokrát. A asi ještě stokrát číst budeme, protože je to zkrátka parádní knížka.

Knihomolka506
21.05.2021 5 z 5

Krokodýl má hlad , ale takový, že se chystá sežrat děti! Na cestě za nima potká své zvířecí kamarády, kterým samozřejmě o plánu řekne. Ale ostatním se jeho nápad vůbec nelíbí a rozhodnou se, že mu je zničí. Jak? Dozvíte se z tenké knížky.

pluter
12.09.2020 4 z 5

Čteme pořád a pořád. Sice trochu drsný konec, ale to je prostě Dahl. Povedené ilustrace i překlad - hroch Bžoch nás vždycky pobaví.

zinon
24.01.2020 5 z 5

Četla jsem knihu šestiletému synovi. Vydržel poslouchat celou dobu, což se u delšího čtení zatím nepodařilo. Moc jsme se pobavili. Musíme si přečíst od tohoto autora i jiné příběhy.

Litocha
04.01.2020 4 z 5

Dahlovsky zábavná i drsná knížka zároveň. Knížka není ani moc květnatá, ani příliš strohá, poměrně krátká, ale vůbec ne zkratkovitá, s krásným jazykem i ilustracemi. Líbí se mi, jak autor osvědčené, dětem známé postupy (opakování a stupňování motivů, postupné zapojování jednotlivých aktérů příběhu) kombinuje s originalitou a hravostí.

AnjaBo
04.01.2020 5 z 5

Senzačně graficky zpracovaný příběh s úžasnými ilustracemi. Přečtěte ho prckům a zamilujete si ho stejně jako oni. Budou ho chtít slyšet pořád znovu :-)

Evina74
04.09.2019 5 z 5

Naprosto zábavná kniha určená dětem, ale i mnohý dospělý by se pobavil. Já aspoň ano.

ddkk
17.06.2019 5 z 5

To jsme si hezky početli! Příběh hrozně velikého krokodýla, který vymýšlí kruté triky, aby se dočkal chutňoučkého soustíčka z buclatého kloučka nebo holčičky. Naštěstí . jak je velkej, tak je blbej, jak se říká, a veškerá snaha jeho pochybného intelektu i žravosti vyjde nazmar. Naopak, s velkým zadostiučiněním jsme se dočetli až ke spravedlivému, byť trochu drsnému konci tohohle přihlouplého, ale straaašně nebezpečného tvora....Můj vnuk napětím ani nedutal, zato na konci se smál, až nemohl usnout. A to je nejlepší vysvědčení: plný počet a doporučuju :-)

bibi.r
23.05.2019 4 z 5

Roald Dahl je skvělý vypravěč, který má úžasný smysl pro humor.
Nebezpečný krokodýl se rozhodne, že si dojde do vesnice pro sváču. No tak jednoduché to mít nebude.

zupri
16.04.2019 5 z 5

Krásná, nádherně ilustrovaná, vtipná.

broskev28
07.04.2019 5 z 5

Ze všech stran slyším stížnosti na stále se snižující čtenářskou gramotnost dětí (a koneckonců i dospělých). Troufám si tvrdit, že kdyby děti, ty hodně malé děti, měly k dispozici více knih jako je tato, rozečetly by se snadněji a možná by jim i zápal pro čtení vydržel déle . . .
Nezastírám, že v případě autora jsem nekritická od chvíle, kdy jsem četla - a posléze viděla - jeho Matyldu; jeho knihy pro dospělé mají rovněž své kouzlo. Kniha Velikananánský krokodýl je úžasná už svým názvem: takhle by ji pojmenovalo jen dítě (anebo úžasně empatický dospělák-překladatel, v tomto případě velezkušená překladatelská dvojice Luba a Rudolf Pellarovi). Formát skvělý, text jednoduchý a nepříliš dlouhý, ilustrace hojné a výstižné, a ten konec, vážení přátelé, ten mě dostal!!!
P.S. Jednu chvíli jsem si vzpomněla na zvědavé slůně, které putovalo k velké a špinavé řece Limpopo; myslím, že i Rudyard Kipling by se u téhle knížky dobře bavil.

whale77
25.07.2018 5 z 5

Roald Dahl je náš miláček! Je škoda, že tuhle jeho knížku (a řadu dalších) jsem v českém vydání neobjevila. Předčítala jsem dětem v holandštině, několikrát. Legrační příběh pro malé děti o hloupém krokodýlovi, co si chtěl pochutnat na dětech, ale jeho kamufláže mu vždy překazilo některé jiné zvíře z džungle, které po cestě do vesnice nějakým způsobem naštval.
Edit: letos (2019) konečně došlo i na český překlad, který si také nemůžu vynachválit!