Obležení / Ve stínu jabloní / Dřív než půjdu spát / Napřed ženy a děti

Obležení / Ve stínu jabloní / Dřív než půjdu spát / Napřed ženy a děti https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187436/bmid_oblezeni-ve-stinu-jabloni-driv-nez--187436.jpeg 4 10 7

1) Simon Kernick: Obležení - Pro provozní manažerku Elenu Serenkovou je to zpočátku jen obyčejný pracovní den v londýnském pětihvězdičkovém hotelu. Pak ale budovu přepadnou teroristé, zajmou hotelové hosty a udělají z nich rukojmí, střílejí hlava nehlava a hotelem se šíří hrůza. 2) Theresa Weirová: Ve stínu jabloní - Tereza, městská dívka bez kořenů, rodinného zázemí a zdánlivě i bez budoucnosti, poznala Adriana, pohledného mladého farmáře a budoucího dědice jablečné farmy, syna tradicionalistických starousedlíků. Může jejich vztah klapat? Nebude to bez komplikací. 3) S. J. Watson: Dřív než půjdu spát - Christina se ráno probudí v posteli vedle cizího muže. Nepoznává ani ložnici, a už vůbec ne tu ženu, která se na ni dívá ze zrcadla v koupelně. Onen "cizí muž" jí poté trpělivě vysvětlí, že je její dlouholetý manžel Ben a že ona sama trpí už dvacet let ztrátou paměti ... 4) Gill Paulová: Napřed ženy a děti - Titanic opustil 10. dubna 1912 Southamptom a vydal se na svou jedinou plavbu. O pět dní později narazil na kru a potopil se na dno Atlantského oceánu. Pasažéři bojují o holý život, ale ten pravý boj mnohým z nich začíná teprve poté, co jsou z potápějící se lodi zachráněni.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

Siege / The Orchard / Before I Go to Sleep / Women and Children First , 2013


více info...

Přidat komentář

ZUZANA-123
06.05.2021 4 z 5

Nejdřív ženy a dĕti-poutavý příbĕh Rega,člena posádky Titaniku,který podezřívá jednoho z boháčů z vraždy manželky.

ZUZANA-123
04.05.2021 4 z 5

Dřív než půjdu spát-napínavé od začátku až do konce.Zajímavý byl konec,to jsem opravdu nečekala.Autor uvádí,že když psal tento román pracoval jako zdravotník.Možná ho inspiroval nĕjaký pacient svým příbĕhem.Román byl i zfilmován.


ZUZANA-123
01.05.2021 4 z 5

Ve stínu jabloní- autobiografický román z prostředí farmářské rodiny.Nevím zda ještĕ nĕkdy budu jíst kupovaná jablka plná pesticidů.Vzhledem k tomu,že jsem řadu let žila v blízkosti ovocneho sadu,musím konstatovat,že takto to ve skutečnosti s postřiky byvalo i v ČSSR.

ZUZANA-123
28.04.2021 4 z 5

Obležení-napínavé,inspirováno bombajským útokem v roce 2008.

Vikos
19.02.2019 5 z 5

2/2 Dřív než půjdu spát a Napřed ženy a děti mě nebavily... možná se k nim někdy vrátím, nicméně teď ne

crazyslunicko
22.06.2016 5 z 5

Tak určitě dobrý nápad vydat knihu, která obsahuje 4 knihy. Všechny příběhy jsou zajímavé a napínavé. Samozřejmě ne všechny romány mi sedly. Ve stínu jabloní byla pohodová četba, dřív než půjdu spát bylo zajímavé čtení s překvapivým rozzuzlením a napřed ženy a děti měl také své kouzlo. Byl o muži, který si vzal cizí identitu, aby mohl žít nový život.

Levandule53
07.02.2015 3 z 5

Romány Obležení, Ve stínu jabloní, Dřív než půjdu spát, Napřed ženy a děti jsou součástí knihy "Nejlepší světové čtení", která byla vydána "Readers Digest" v roce 2013. První tři romány se mně líbily, každý trochu jinak, ale v každém případě se dobře čtou a upoutají, pro mě nejlepší byl "Ve stínu jabloní", zajímavá psychologická studie ze života. "Obležení" a "Dřív než půjdu spát" jsou dramata, která mě "vcucla" a nepustila, dokud jsem je nedočetla. Mé hodnocení sráží 4. román, "Napřed ženy a děti" Gill Paulové. Vypráví o osudech lidí, kteří zažili tragické potopení Titaniku, a o tom, jak se ve svém dalším životě snaží s traumatickými zážitky vyrovnat, Atraktivní téma, zpracování mi připadá velmi ploché, bez spádu, nezáživně, stručně a neobratně popisované a v důsledku i těžko uvěřitelné. Proto celkově dávám nižší hodnocení.

Část díla

Autoři knihy

Simon Kernick
britská, 1966
Theresa Weir
americká, 1950
S. J. Watson
britská, 1971
Gill Paul
britská, 1960

Kniha Obležení / Ve stínu jabloní / Dřív než půjdu spát / Napřed ženy a děti je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst13x
Chci si koupit4x