Neuvěřitelný příběh o obrovské hrušce

Neuvěřitelný příběh o obrovské hrušce https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344237/bmid_o-obrovske-hrusce-jln-344237.jpg 5 22 9

Kocourek Macík a slon Sebastián z přímořského městečka Sluníčkova nevěří svým vlastním očím: na zahradě jim v noci vyrostla obrovská hruška. Skutečný zázrak přírody! Zázrak…, až na to, že jim téměř povalila domek. Co s ní? „Vydlabeme dužinu a odvezeme ji pryč,“ rozhodnou se Macík se Sebastiánem. To je nápad! Přívěs s hruškou se však nešťastnou náhodou dává do pohybu. Nejprve pomalu, pak rychleji a ještě rychleji z kopce dolů, a …cááák! Hruška s ohlušujícím šplouchnutím padá do moře s Macíkem, Sebastiánem a profesorem Glukózou uvnitř. A tady začíná Macíkova a Sebastiánova neuvěřitelná cesta za Tajemným ostrovem, cesta plná dobrodružství….... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Ella & Max
Originální název:

Den utrolige historie om den kaempestore , 2012


více info...

Přidat komentář

Karcoolka2210
22.07.2022 5 z 5

Skvelá kniha, veľmi originálny príbeh a ilustrácie tiež stoja za to. Určite odporúčam pre deti od 4 rokov :)

Balenka
10.01.2021 5 z 5

Jedna z najkrajších detských kníh, aké sa ku mne dostali :) odporúčam prečítať vašim detičkám.


broskev28
21.11.2020 5 z 5

Opět děkuju zdejším komentářům, protože právě na jejich základě jsme si tenhle poklad koupili i do naší knihovny. Všichni malí i velcí čtenáři jsou z ní nadšení, takže jsem se konečně rozhoupala i já a rozhodně nelituju.
Vzpomněla jsem si při ní na knížku o kocouru Fiškusovi - opět severský autor, milý příběh a skvělé ilustrace. Dokázala jsem strávit opravdu dlouhé chvíle prohlížením Sluníčkova, mechanického draka, nezvyklého plavidla, ale třeba také stolováním na velkolepém večírku, to jsem si fakt parádně užila.
Jenže to bych nebyla já, hnidopiška, abych něco nenašla. V Hejného matematice totiž s dětmi právě probíráme prostorové stavby, tedy také předvídání, jak se stavba změní, když ji celou převrátím dozadu, když udělá vpravo v bok atp. Takže jsem podrobně studovala třeba domeček Macíka a Sebastiána a usoudila jsem, že právě tuhle stavbu malíř neuhlídal (a to nemluvím o průřezu domečkem). Ale naprosto chápu, že v Dánsku jeho dětství asi neměli Hejného matematiku . . .
To však vůbec nic nemění na mém obdivu a nadšení. Tolik skvělých nápadů a podrobností, tolik úsměvných situací, a samozřejmě tak nádherné a dokonalé provedení ilustrací (zmíněná chybička je činí ještě zajímavějšími). Takže teď jen potřebuju zjistit, jak se s tímto typem a rozmístěním písma popasují naši dyslektici.
A těším se na další knížku tohoto autora.

Minky
28.12.2019 5 z 5

Nejlepší knížka, četli jsme už tolikrát, že jí znám skoro nazpaměť.

capricornus
28.02.2019 5 z 5

Nádhera! Příběh i ilustrace. Potěší dospělé i děti.

Silwinka87
27.07.2018 5 z 5

Krásně ilustrovaná knížka..Sama jsem ji ještě nečetla,ale syn byl nadšený..Za jedno odpoledne ji celou přečetl..
Doporučuji

bibi.r
24.07.2017 4 z 5

Příběh, nápad i zpracování se mi moc líbilo, ale fakt je, že některé kapitoly byly zbytečně useknuté. S piráty, dračí obludou, černočerným mořem, místostarostou Hvízdem, tajuplným ostrovem a dalšími si šlo mnohem víc pohrát.

mmmisulka.r
12.06.2017 5 z 5

Skvělá kniha, můj syn se hned po první stránce chytl a musely jsme knihu dočíst celou a hned. Opět perfektní zpracování, ilustrace i příběh. Knížka umí děti zaujmout a dokonce je tento příběh i pěkně napínavý. Super :)

Marki87
12.06.2017 5 z 5

Naprosto úchvatná kniha! Skvělý příběh, plný dobrodružství a úžasné fantazie. Doprovodné ilustrace jsou neméně krásné, dokonale propracované a maximálně vás vtáhnou do děje. Se čtyřletou dcerou jsme to zhltly za jeden večer, ale ona si knihu prohlíží stále dokola. Ty ilustrace jsou prostě dokonalé. Kniha okouzlí určitě i mladší školáky.

Autorovy knížky

Jakob Martin Strid
dánská, 1972
2017  97%Neuvěřitelný příběh o obrovské hrušce

Kniha Neuvěřitelný příběh o obrovské hrušce je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst12x
Chci si koupit5x
dalších seznamech3x