Nové Pompeje

Nové Pompeje https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328797/mid_nove-pompeje-vfp-328797.png 3 106 32

Nové Pompeje série

1. díl >

Ve snaze zachránit obnovitelné zdroje energie učiní vědci kontroverzní a nebezpečný objev: možnost transportovat hmotu z dávné minulosti. Jejich největším tajemstvím jsou Nové Pompeje, replika města plná Římanů z doby tři minuty před zničujícím výbuchem sopky Vesuv. Nick Houghton neví, proč si jej společnost vybrala jako historického poradce. On je prostě nadšený, že tu práci dostal. Dokud nenarazí na záhadné okolnosti kolem osudu svého předchůdce. Dokud si neuvědomí, že společnost má více tajemství, než se domnívají i ti nejbláznivější tvůrci konspiračních teorií. Dokud si neuvědomí, že své „zajatce“ z dávné minulosti velmi podcenili...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Omega
Originální název:

New Pompeii , 2016


více info...

Přidat komentář

Sammy.Boy
01.04.2024 3 z 5

(Čtenářská výzva) Pro milovníky antiky a historie jako takové je tohle velmi zajímavě pojatý příběh, podtržený nápaditým přebalem knihy. Celkově mi však nějak nesedlo zpracování. Téměř 3/4 knihy je jen omílání toho samého dokola, navíc příběh negraduje tak, jak by si asi čtenář představoval. Ještě musím chvíli popřemýšlet, jestli vůbec chci vědět, jak budou NOVÉ POMPEJE a osudy jejích obyvatel pokračovat dál. . .

Kexina
24.07.2021 2 z 5

Nápad to byl zajímavý, bohužel autor ho nedokázal využít. Hlavní problém knihy je v tom, že autor neuhlídal hranici, kdy se z napětí a tajemna protahováním stává nuda a zbytečný prostor je třeba vyplnit mlácením prázdné slámy. Doufala jsem, že chatrný způsob vyprávění zachrání alespoň závěr příběhu, ale ani to se bohužel nestalo.

Přečtení nelituji, ale být kniha o 200 - 250 stran kratší, byla by to asi příjemnější průměrná oddechovka na jeden večer.
Další díly série už číst nebudu.


Hall3006
13.07.2021 4 z 5

První díl dualogie nás zavede do Nových Pompejí vytvořených korporací pro výzkumy svého objevu přenášení lidí z minulosti. Příběh se posléze zamotava a díky časovým paradoxům a různým pohnutkám postav se děj stává nepředvídatelným a ke konci jsem měl co dělat udržet nit. Čekám u druhého dílu vysvětlení nejasností. Kniha určitě stojí za přečtení pro nápad použitý jako nosná linka příběhu.

zeros
01.07.2021 3 z 5

První část knihy docela bavila a vše pěkně odsýpalo. Ale čím víc se blížil konec, tím méně jsem si byl jistý, že se v tom všem vyzná i sám autor. Navršil se jeden paradox na další, jedna intrika překryla druhou, až tak nějak všichni balamutili všechny a tak to i skončilo. Alespoň mě potěšily historické reference a jen díky tomu, že spojení historie a fikce mám prostě rád, dávám 3*.

abssint
30.12.2020 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, přečetla jsem ji na jeden zátah (s malou spací přestávkou :o). Dvě dějové linky to zpestřily, konec lehce překvapil.

gambinka87
11.08.2020 3 z 5

Zajímavý námět, pokud se poučí autor z některých chyb v tomto díle, věřím, že další díly by mohly být famózní. Rozuzlení bylo parádní, když se spojily dějové linky, které se v knize střídaly. Životu v samotných Pompejích bylo někdy věnováno až moc času, intriky byly popsány dobře. Hlavní postava mi ale do své "role" příliš neseděla.

Agrim
08.09.2019 3 z 5

Kniha se mi moc dobře nečetla, chvílema jsem se v ní ztrácel, když autor v tom nejlepším přeskočil dějem někam jinam, pak mi chvilku trvalo se zase najít a vnořit se do děje.Nyni jsem zvědav na druhý díl, snad bude stejně dobrý,ne-li lepší i tak knihu doporučuji k přečtení.

Sosovica
13.05.2019 5 z 5

Super spojenie sci-fi, histórie a thrilleru k tomu! Pekne mi to zavarilo mozog! Každopádne krásne čítanie a môžem len a len doporučiť!

Ronnie68
26.04.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila .. tedy alespoň ty části, které se netýkaly Nových Pompejí, mě moc nebavily ...

trudoš
31.03.2019 3 z 5

Společnost Novus Particles přišla na trh s revoluční technologií, umožňující přenos osob a předmětů z daleké historie. A aby ukázala dobré úmysly, zachrání pro budoucí generace tragicky ztracené Pompeje. Jenže zapomínají, že když Římané poprvé vytáhli do boje proti Kartágu, neměli ani lodě, ani námořníky. Když ale válka skončila, byli to právě oni, kdo ovládali vody od Hispánie po Persii...
Britský spisovatel Daniel Godfrey zdařile kombinuje cestování časem s moderním thrillerem pěkně po vzoru románů Michaela Crichtona. A pravdu říct ústřední motiv je naprosto dokonalý, především proto, že v sobě skrývá kouzlo nepředvídatelného. Jenže množství postav, nepřehledně vystavěná zápletka a zmatky v časových paradoxech tomu všemu dost podkopávají nohy. Vyznat se ke konci v úmyslech je už docela záhul na mozkovnu. Jakmile pak přijde na přetřes zlatý hřeb večera, ukáže se, že ze zlata vlastně není a že to dokonce možná ani není hřeb. Pročež konec zvonec a pokračování příště. Tak snad jindy.

ivana02
26.10.2018 4 z 5

Kniha spojuje - pro mne - dvě velice lákává témata. Cestování časem a Pompeje. Ráda jsem si po dlouhé době zase něco o Pompejích přečetla a nelitovala jsem. S cestování časem to je horší, protože to bylo dost zamotané a na konci jsem ztratila přehled už úplně :-) Nicméně kniha se mi líbila, bylo to zase něco jiného, osvěžujícího a čtivého. Jsem zvědavá na další díl.

rick6410
21.10.2018 odpad!

Zbožňujem tému cestovania v čaše, ale toto bolo hrozné. Zo začiatku to vyzeralo fajn a tešil som sa ako to celé dopadne, ale knihu som prečítal a ono to nejako...nedopadlo. Nie je tam žiadne poriadne vyvrcholenie, postavy sú plytké a nezaujímavé, obrovské sklamanie. Teraz už viem že vyšlo aj pokračovanie, ale čítať ho nebudem.

bagel
28.08.2018 4 z 5

Moc zajímavá kniha, i když jsem se občas v ději lehce ztrácela a musela jsem číst pozorně.

Pája20
25.06.2018 5 z 5

Úžasná kniha. Jako člověk , který miluje Antiku a vše s tím spojené. Úplně mě to pohltilo a nadchlo. Nemůžu se dočkat co se bude dít dál je to úžasné spojení technologie, současnosti a starověku. Jedna z nejlepších knížek jaké jsem kdy četl.

knihovnička007
14.05.2018 3 z 5

Kniha mne zaujala anotací.
Velmi povedená kniha-aneb zahrávat si s časem se nevyplácí. Místy jsem se kapku ztrácela v ději, celou dobu jsem byla zvědavá, co se stalo s Kirsten...
Podobný žánr jsem četla poprvé, za mne dobrý :)

Knihomolkajá
08.05.2018 5 z 5

Kniha mě pravdu zaujala. Měla opravdu hodně nedokonalostí, ale za tím vším se skrýval neuvěřitelně talentovaný autor. Občas jsem se ale v ději ztrácela. Kniha mi sedla a vyhodnocuji ji jako jednu z nejlepších, co jsem kdy četla.
Všem se zájmem o toto téma vřele doporučuji.

C.Skilark
12.03.2018 2 z 5

Přestože zbožňuji cestování časem a antický Řím, tak mě Nové Pompeje vůbec nenadchly. Musela jsem se do čtení nutit, což se mi stává málokdy. Osudy postav mi byly ukradené. Vzhledem k tomu, jak nulově byly charakterizovány, bylo nemožné si k nim utvořit nějaký vztah. I celková zápletka a hlavně její rozzuzlení dost pokulhávalo.

azertaaz
19.02.2018 5 z 5

Nemůžu se dočkat dalšího dílu. Mě osobně se kniha četla dobře. Občas tedy dost skákala, ale dalo se na to zvyknout a u druhého dílu už to ani nepoznám. Je psaná jako série, takže mi to celé přijde jako začátek něčeho a) moc pěkného, b) úplné hlouposti. Zatím dobrý, uvidíme, jak si autor poradil s pokračování.

burianek
07.01.2018 odpad!

Nechci jít za každou cenu proti proudu, ale četl jsem a četl a stále jsem čekal, že se začne něco dít. Bohužel jsem se nedočkal. Zato jsem se dozvěděl mnoho informací o životě a nátuře římanů v Pompejích, ale nic nového nebo něco, co bych už mnohokrát nečetl, neviděl nebo neslyšel. Čekal jsem nějakou zajímavou zápletku, rozluštění záhady nebo akci. No, tak komu se to líbilo, nic proti tomu, ale mě to prostě nesedlo. Nápad dobrý, zpracování nic moc.

biki
20.11.2017 3 z 5

Rozpaky a nakonec docela zklamání. Slibný námět se slušně rozjel v první polovině knihy, jenže ve druhé části nějak ztratil dech a vyšuměl do ztracena. Zajímavý byl motiv paradoxů a také se mi líbilo, že autor z původních obyvatel Pompejí nedělal žádné trouby, kteří by se nechali dlouhodobě oblafnout. Musím přiznat, že jsem jim ke konci fandila. Hodnocení tak asi na 50%, hlavně za nápad. Jestli bude pokračování, s největší pravděpodobností si to nekoupím.

Štítky knihy

alternativní historie cestování časem Řím Pompeje sci-fi

Autorovy další knížky

2017  69%Nové Pompeje
2018  68%Impérium času

Kniha Nové Pompeje je v

Právě čtených3x
Přečtených134x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených2x
Knihotéce118x
Chystám se číst96x
Chci si koupit21x
dalších seznamech2x