Nové Mikulášovy patálie: Návrat z prázdnin

Nové Mikulášovy patálie: Návrat z prázdnin https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177390/nove-mikulasovy-patalie-navrat-z-prazdnin-177390.jpg 5 175 15

Malý Mikuláš série

< 6. díl >

Kniha příběhů malého Mikuláše, které po letech v otcově pozůstalosti objevila a pro vydání uspořádala autorova dcera Anne Goscinny. Francouzský nakladatel vyzval J.J. Sempého, aby k příběhům vytvořil zcela nové ilustrace, a příběhy tak mohly vyjít v roce 2004, dvacet sedm let po autorově smrti. Patálie malého Mikuláše vycházejí v Albatrosu ve třech dílech: Návrat z prázdnin, Slavnostní oběd a Bezvadný vtip.... celý text

Přidat komentář

Eeper242
19.04.2022 5 z 5

Dobrá kniha. Odporúčam každému :)

Shashlick
22.03.2022 3 z 5

Nevím, jestli tahle kniha byl oprosti jiným ze série výjimkou, nebo jsem si toho začal více všímat. Přišla mi už moc hádává.


Pert
15.02.2022 5 z 5

Skvělý příběh. Jedna z mých oblíbených knižních sérii.

Skejťák
20.12.2020

Kniha začíná tím, kdy končí prázdniny a maminka vzala Mikuláše nakupovat věci do školy. Mikuláš se těší na kamarády, až budou dělat další lumpárny. Před začátkem školního roku jako obvykle se tatínek s maminkou pohádají. Ve škole dělali různé lumpárny se svojí partou kde byl Mikuláš, Vendelín, Kryšpín, Albín, Augustýn.

Mě nejvíce zaujala kapitola Školní jídelna.
Rodiče mu řekli, že bude muset zůstat ve škole na oběd,protože rodiče nebudou celý den doma. Mikuláš se rozbrečel a řekl, že do školní jídelny nechce a že by radši nejedl. Ale nakonec tam stejně musel. Ve škole už nato ani nemyslel, protože ho to tam bavilo. Oběd mu nakonec chutnal, pak šel s Vendelínem ven hrát kuličky. Rodiče ho tam pak vyzvedli a jel domů. Nakonec se mu tam líbilo.

Hodnocení: Kniha se mi líbila, byla vtipná. Líbilo se mi že mezi kapitolami nebyla velká návaznost, každá kapitola má svůj příběh.

Johanečkaa
17.08.2020 5 z 5

Krásná a zábavná knížka, moc se mi líbila.

ariel platto
16.11.2017 1 z 5

Kniha mě hrozně zklamala. Číst pořád dokola, jak kluk brečí kvůli tomu, že není po jeho, že spolužák rozdává rány do nosu až teče krev, dospělí, kteří se mezi sebou nesnáší a urážejí se a napadají atd. Můj osmiletý syn Mikuláše neměl při čtení rád, protože je mimino když pořád brečí kvůli blbostem. Třetí a čtvrtý díl už ani nečteme a rovnou prodáváme...

psomil
15.06.2017 4 z 5

Docela dobrá knížka akorát je divné že v každém díle se někdo s někým pohádá.

lucille48
30.07.2016 3 z 5

Musím říct, že jsem knihu četla jako dospělá, takže mě tolik neoslovila. Také se ovšem domnívám, že ani kdybych ji předložila dětem nebudou o ni mít takový zájem, jako o jiné - mírně zajímavější a celistvější pohádky.

Madlenka_Knihy
11.06.2016 5 z 5

To je snad nejlepší kniha, co jsem kdy četla! Je to první kniha, u které jsem se zasmála. A je to pravda, že okouzluje děti i dospělé, a že ti první se v ní najdou, a ti druzí si vzpomenou! Úplně mě bere ta vtipnost! Obdivuji autora :-)

marta14
11.04.2016 3 z 5

Kniha je dobrá,ale nelíbilo se mi na tom to že jeho maminka na něho nemá čas,tatínek přijde z práce a je strašně utahaný.Myslím si že rodiče by se měli starat o děti a ne nebýt schopni si na ně udělat čas.Na druhé straně je ale trochu chápu s Mikulášem je spousta starostí.

SáraV.
21.12.2013 4 z 5

Knížka se mi líbila a dala bych i pět hvězdiček, ale bylo dost otravný číst pořád o tom, jak se Mikuláš rozbrečel a zbytek dne byl uražený.

Kyta
11.08.2013 4 z 5

Překvapivě, knihu (spíš) pro kluky čte i holka! Tohle je sbírka klučičích lumpáren o Mikulášovi. Patálie, které Mikuláš vymýšlí se svými přáteli, se mu nepěkně vrátí. Příběhy jsou ale na můj vkus moc krátké, ale i tak stojí za to si je přečíst. U knihy nechybí humor ani zábava. Rozhodně se chystám číst i další příběhy.

HTO
22.11.2012 5 z 5

Naprosto fenomenální. Upřímně řečeno, protože Mikuláš patří k mým největším láskám, měl jsem trochu obavy, jestli příběhy z pozůstalosti (a v případě pozdějších svazků publikované pouze časopisecky) budou stejně dobré jako ty, které už tak dlouho znám. Hluboce se Goscinnyho géniu omlouvám! Tahle kniha má jedinou chybu, ale i ta je komplimentem: je moc krátká. Naštěstí je k dispozici kvartet dalších svazků. Takže se dočkáte například více příhod se sousedem Durdou.

Výpisek – „Ostatně až budeš starší, pochopíš, že u žen se člověk nemá pokoušet něco pochopit.“ Tatínek někdy říkává takové věci, které vůbec nic neznamenají, jen tak pro legraci.

TessDragon
28.09.2012 5 z 5

Mikulášovy patálie jsou podle mě spíše knížky pro kluky, ale myslím, že dívkám se budou také líbit. Protože mě se rozhodně moc líbily. :D Mikuláš i jeho kamarádi byly pořádní dáblíci, a také za to nejednou dostali. Knížku doporučuji. Je zábavná, vtipná, nejen pro děti.

marketka40
02.05.2012 5 z 5

Pěkná kniha. Vtipná a rychlá.

Kniha Nové Mikulášovy patálie: Návrat z prázdnin je v

Právě čtených2x
Přečtených280x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených20x
Knihotéce87x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x