Nikdy neumírej sama

Nikdy neumírej sama https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302097/bmid_nikdy-neumirej-sama-tY3-302097.jpg 4 153 41

New Orleans série

< 8. díl >

Měl to být nejlepší den jejich života. Bohužel byl nejhorší. Zoe a Chloe Denningovy vyrazily na oslavu svých jednadvacátých narozenin, ale návrat domů se šeredně zvrhl. Za své další oběti si je totiž vybral muž, který vraždí zásadně dvojčata a své činy plánuje se zvrácenou pečlivostí. Namísto vstupu do dospělosti tak dívky čeká jen utrpení. Pro Briannu Haywardovou je zmizení sester Denningových nepochybným znamením, že Vrah 21 se přesunul do New Orleans. Jak ale přesvědčit policii, že z rituálních vražd dvojčat obvinila nesprávného člověka? Proč nikdo nechce pochopit, že dokud skutečný pachatel běhá na svobodě, jsou v ohrožení další životy? Zoufalá Brianna osloví novináře Jasona Bridgese, a ten jí přislíbí pomoc, protože tento příběh by se mohl stát odrazovým můstkem jeho další kariéry. Ani detektiv Rick Bentz nebyl nikdy úplně přesvědčen o tom, že za mřížemi sedí opravdu Vrah 21. Nyní jako by se jeho pochybnosti začaly naplňovat – a navíc je docela dobře možné, že se tento obávaný zabiják přesunul do jeho policejního rajónu. Dostane se mu na stopu dřív, než neznámý šílenec uskuteční svůj plán: spojit Zoe a Chloe navždy poutem smrti?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Never Die Alone , 2015


více info...

Přidat komentář

Janyssek
04.08.2023 1 z 5

(SPOILER) U mne bohužel, půl roku jsem se kousala do poloviny knihy. Nic, co by mne chytlo,... Půl knihy děj vlastně skoro o tom, jak jedna a druhá lozí v lese. Pro mne psané formou, že si to člověk domyslel dříve, než přečetl, děsně předvýdatelné.
Nechci hanit autorku, je to má první zkušenost s ní, ale za mne i poslední.

musivila
09.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Dle epilogu z předchozího dílu jsem čekala, že se 8. díl ponese v režii Otce Johna, avšak k mému překvapení moc prostoru nedostal.
I když tento díl nemá tak vysoké hodnocení, mně se líbil a čtení jsem si užila. Líbilo se mi v ději střídání pohledu mezi pátráním a snahou Zoe a Chloe vysvobodit se ze spárů únosce. Kromě oblíbené dvojice detektivů - Bentz & Montoya, se nám v tomto díle plete do vyšetřování psycholožka Brianna a novinář Jason.

Ano, kdybych chtěla být šťoura, tak opravdu byla vysoká a nepravděpodobná koncentrace dvojčat v jednom městě. A ano, některá zranění byla popsána dost brutálně a přesto si 21 pobíhal dál bez ošetření a šití ran dál. Také Zoe a Chloe předvedly neskutečnou výdrž.

Měla jsem za to, že je to poslední díl série, ale epilog dává prostor pro pokračování. A tak jsem zapátrala a zjistila, že je ještě 9. díl The last sinner. Dočkáme se ho i v ČR? Doufám, že ano ... budu se těšit.


Fanda74
10.02.2023 1 z 5

První knížka této autorky, kterou jsem četl (a možná poslední). Čtivé, ale dějově dost slabé - každý má dvojče, o které přišel, na smrt zraněný pachatel "jede" pořád dál - vlastně mi to připadalo celé jako blbost, ale dočetl jsem to.

oolinkaa
09.10.2022 5 z 5

Dost povedený příběh , toto mě bavilo..ale bohužel tak nějak od čtvrtky je jasné , jak to dopadne ..

8211
05.10.2022 5 z 5

Velmi dobré, čtivé.

sipkulka
12.12.2021 3 z 5

Knížky od Lisy Jackson mám moc ráda, ale tento díl byl bohužel obsahově slabší. Ke čtení jsem se musela chvílemi nutit.

Janík511
10.02.2021 4 z 5

Tentokrát trochu slabší díl, ale i tak velmi čtivý. Od otce Johna jsem čekala větší akci, takže se s ním setkáme v dalším díle, pokud bude.

RomanDušek
25.09.2020 5 z 5

Vynikající!
Již od první stránky nasadila Lisa velké napětí a držela se ho po celou dobu příběhu až do epilogu!
A k velkému překvapení s minimem romantiky!
Takto, milá Liso, se mi líbíš! Takto piš své knihy a já Ti slibuji, že budu Tvůj oddaný čtenář! :-)

Katulinka69
28.07.2020 3 z 5

Poslední díl mohl být peprnejsi.

Kátice
03.02.2020 2 z 5

Jedna z nejslabších knih od Lisy Jackson. Od začátku jsem se ke čtení musela nutit. Řekla bych až odfláknutá zápletka, z části divná směs předchozích příběhů, často dost přitažené za vlasy...

laura
22.10.2019 3 z 5

Zpočátku zvláštní příběh, který mi připadal, jako by do této série ani nepatřil. Pak to však do sebe začalo zapadat. Napínavé - ano. Překvapivé - už tolik ne. Chvílemi jsem měla pocit, že se v ději ztrácím a tak nějak se dalo odhadnout, jak to bude pokračovat dál. Sice pěkné, ale bez předchozího adrenalinu a napětí, bez nervózního očekávání, co se stane na příští stránce - protože to tak nějak už tušíte.

A na konci jsem měla pocit, že vlastně vůbec nic nekončí...

handulli
12.09.2019 3 z 5

Předchozí díly ze série s Bentzem a Montoyou mě bavily mnohem víc. Postavy Brianny a Jasona měly, podle mě, spoustu zbytečného prostoru. Jejich dějová linka mě vůbec nebavila. Bohužel těch zajímavých a napínavých pasáží, kde vystupovala dvojčata Denningova, bylo poskrovnu. Samy o sobě by snad vystačily na nějakých 100 stran. Min. půlka knihy byla vycpaná vatou - nesmyslnými popisy, rozjímáním o ničem (nesmím myslet na Jasona apod.) a zbytečnými dialogy. Nakonec se mé hodnocení odvíjelo podle toho, že navzdory k té zbytečné, dobře polovině stránek, byla kniha docela čtivá, stěžejní námět zajímavý (škoda, že dostal tak málo prostoru) a asi i k sentimentu k předchozím dílům, kdy jsem hltala zvrácené vraždy otce Johna.

moudivlacek
17.06.2019 4 z 5

Vztahy mezi dvojčaty je zvláštnost sama pro sebe, zde je v dobrém i špatném světle. Na mne trošku moc dvojčat, přesto docela povedená detektivka. Velice výstižně vykresleno zoufalství unesených dvojčat, která se ale rozhodla to nevzdat ani po prvním neúspěchu. Přesto jejich boj je opravdu bojem o život s psychopatem. Bentz ani Montoya však se nezaobírají jenom tímto případem. Opět je na scéně vrah "Otec John". Závěr mě nutí věřit, že bychom se mohli dočkat pokračování.

sabca
07.11.2018 4 z 5

Knížka se četla celkem dobře. Nechybělo napětí, akorát si myslím, že až příliš mnoho dvojčat.

orinka3
18.08.2018 1 z 5

Řekla bych to takhle: to může bavit leda puberťáky. Velmi nenáročné, až primitivní.

bekule
31.07.2018 3 z 5

Zdá se mi to nebo nebo jsou opravdu poslední díly obou sérií slabší a slabší? Tentokrát se Bentz s Montoyou snad ani nepokoušeli vyšetřovat. Vzhledem k otevřenému konci série tímto dílem nekončí a já jen doufám že pokračování nebude ještě slabší, protože první díly byly skvělé.

BariEli
23.07.2018 1 z 5

Jaj, to jsem zase jednou sáhla vedle! Knihu jsem uprostřed odložila a s autorkou se nadobro loučím. Kdepááak, na tohle je můj život příliš krátký, abych ho trávila touto četbou.

Januli
01.04.2018 4 z 5

Mě se kniha líbila. Líbilo se mi, že se autorka zmiňuje o postavách z minulých knih. I příběh mě bavil. Některé situace byly čitelné (Myrta), ale to mi nevadilo. Akorát moc nemusím tu červenou knihovnu, kterou autorka prolíná do detektivek, ale hold už je taková. Ta mě slabší 4*.

Luciáš55
04.03.2018 1 z 5

Moje první a zároveň i poslední kniha od této autorky. Dočetla jsem do poloviny a víc jsem nedala. Je tam hodně moc postav a děj je zbytečně uměle natahovaný.

Nadík
19.01.2018 3 z 5

Nemohla jsem se do děje nějak začíst.až na konci příběhu bylo rozuzlení